În urmă cu 12 ani, la 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, iar pe 2 aprilie 2004, la sediul NATO s-a desfăşurat ceremonia oficială de arborare a Drapelului naţional al României. Prin Legea nr.390 din 28 septembrie 2004 s-a instituit ca prima duminică a lunii aprilie să fie Ziua NATO în România, sărbătoare publică dedicată democraţiei şi spiritului european şi euroatlantic.

Ziua NATO sărbătorită astăzi, 3 aprilie, a debutat la sediul Ministerului Apărării Naţionale cu ceremonia arborării Drapelului naţional al României şi al steagului Organizaţiei Nord-Atlantice, urmată de un exerciţiu de mânuire a armamentului de către militarii Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul".

De la primele ore ale dimineţii, porţile Ministerului Apărării Naţionale s-au deschis pentru publicul doritor să viziteze sediul instituţiei.

În spaţiile interioare ale Ministerului Apărării Naţionale s-a organizat expoziţia de carte "Fond de carte veche" şi cea de fotografie "Armata României şi NATO". Standurile de prezentare ale diverselor componente ale Armatei României, expoziţia de steaguri de identificare ale structurilor participante la misiuni în teatrele de operaţii militare,  standul cu armament al forţelor pentru operaţii speciale, săli precum "Sala Eroilor", "Mihai Viteazul", aula "Alexandru Ioan Cuza" au fost o parte din elementele traseului de vizitare asigurat de organizatori.

În spaţiile exterioare a fost organizată o expoziţie de tehnică militară, unde vizitatorii au interacţionat cu militari şi au putut să ia contact cu tehnica şi armamentul folosit de militarii români în procesul de instruire, precum şi în misiunile de luptă.

Forţele terestre au fost prezente la activitate cu militari şi tehnică din Batalionul 265 Poliţie Militară, precum şi cu specialişti şi tehnică din Grupul 1 EOD, iar în sala "Mihai Viteazul" au prezentat expoziţia de fotografie "Armata României şi NATO", şi expoziţia de steaguri de identificare ale marilor unităţi şi unităţi participante la misiuni în teatrele de operaţii.

Printre elementele cele mai apreciate de vizitatori au fost tehnica şi armamentul militarilor din forţele pentru operaţii speciale şi EOD, dar nu în ultimul rând, şi standul Centrului de Televiziune şi Film al MApN, unde micii vizitatori au putut juca rolul de corespondenţi de război.

Alături de militari au fost prezenţi la activitate şi membrii Asociaţiei "Tradiţia Militară" care, pe lângă ţinutele specifice, au prezentat şi exerciţii demonstrative de mânuire a armamentului şi de instruire.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


ÎNAPOI ÎN VIITOR
Publicat pe: 13.05.2020
Afişări: 164
Emblema ”Black Vipers” şi drapelul românesc
Emblema "Black Vipers" şi drapelul românesc
Publicat pe: 06.05.2020
Afişări: 121
Datorie și altruism
Datorie și altruism
Publicat pe: 16.04.2020
Afişări: 78

Transfer de autoritate în Kandahar
Publicat pe: 20.02.2020
Afişări: 595

Demonstrație de forță: JUSTICE EAGLE 20!
Publicat pe: 17.02.2020
Afişări: 373
Caporal Marius DABIJA
Cercetarea - la borna instrucție
Publicat pe: 29.01.2020
Afişări: 789
Dragostea de țară nu se uită niciodată
Dragostea de țară nu se uită niciodată!
Publicat pe: 21.01.2020
Afişări: 547

Între Jurământul lui Hipocrate și Jurământul militar
Publicat pe: 05.11.2019
Afişări: 776

Bucurii mărunte
Publicat pe: 18.10.2019
Afişări: 694

Zilele de foc ale artileriştilor în poligonul Cincu
Publicat pe: 15.10.2019
Afişări: 435

Citeşte şi:

Marţi, 6 ianuarie, a avut loc la sediul Ministerului Apărării Naţionale ceremonia oficială de învestire în funcţia de şef al Statului Major General a...

Comentarii