O delegaţie formată din cursanţi ai Universităţii de Apărare din China a vizitat Statul Major al Forţelor Terestre

Delegaţia chineză urmăreşte prezentarea privind Forţele Terestre Române
Colonel Dragoş ANGHELACHE
Publicat pe 10.07.2016

O delegaţie militară formată din profesori şi cursanţi de la Universitatea Naţională de Apărare din Beijing au efectuat o călătorie de documentare în România, în perioada 7-10 iunie.

Vizita a fost organizată la iniţiativa partenerului chinez, iar delegaţia a fost formată din cursanţi şi profesori din Universitatea Naţională de Apărare a Republicii Populare Chineze. Programul activităţii a cuprins o vizită la Statul Major General, în cursul căreia participanţii străini au primit informaţii relevante despre forţele armate ale României, precum şi o vizită la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I", şi au  asistat la două prezentări: cea a Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I" şi cea a Centrului de Prevenire a Conflictelor şi Avertizare Timpurie.

Vizită la Statul Major al Forţelor Terestre

Un alt moment al vizitei delegaţiei chineze a fost întâlnirea, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre, cu locţiitorul şefului SMFT, general-maior Ion Ungureanu, şi cu locţiitorul şefului SMFT pentru resurse, general de brigadă ing. Ionel Loţan. Pentru început, oaspeţilor li s-a prezentat locul Forţelor Terestre în Armata României, organizarea de principiu a Statului Major al Forţelor Terestre şi a forţelor terestre în general, dar şi câteva date despre Divizia Multinaţională de Sud-Est (MND-SE) şi Unitatea NATO de Integrare a Forţei (NFIU). Prezentarea a continuat cu un scurt istoric al forţelor terestre din 1990 şi până în prezent, unde au fost punctaţi paşii pe care România i-a făcut pe drumul integrării în Alianţa Nord-Atlantică. Oaspeţilor li s-a prezentat tehnica şi amamentul din dotarea unităţilor din forţele terestre şi programele majore de înzestrare. A fost prezentată structura învăţământului militar din forţele terestre, procesul de formare continuă şi facilităţile de instruire de care dispun militarii din forţele terestre. De asemenea, au fost prezentate principalele exerciţii naţionale şi multinaţionale desfăşurate pe teritoriul României sau în străinătate, precum şi misiunile pe care militarii din forţele terestre le execută în teatrele de operaţii.

După încheierea prezentării, cursanţii Universităţii Naţionale de Apărare din Beijing – aceştia au gradul de colonel superior şi urmează un curs strategic – au avut un dialog cu locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Ion Ungureanu. Întrebările cursanţilor chinezi s-au referit la misiunile pe care le executăm în cadrul NATO şi la cele două structuri multinaţionale aflate pe teritoriul ţării noastre: MND-SE şi NFIU. În ceea ce priveşte instrucţia şi înzestrarea forţelor terestre, au vrut să ştie dacă procentul alocat din produsul intern brut al României ne satisface nevoile de înzestrare, modernizare şi pregătire, au fost întrebări şi despre instruirea şi dotarea vânătorilor de munte, dar şi dacă avem posibilitatea să executăm exerciţii militare în toate formele de relief pe care le are ţara noastră. Una dintre ultimele întrebări s-a referit la schimbările pe care le-a adus aderarea ţării noastre la NATO, din punct de vedere al comenzii şi controlului.

În încheiere, şeful delegaţiei chineze, generalul-maior Zhou Licun, şeful Departamentului pentru cercetare al universităţii, a mulţumit generalului-maior Ion Ungureanu pentru deschiderea manifestată şi pentru răspunsurile la întrebările adresate. Având în vedere specificul cursului pe care ofiţerii prezenţi în sală îl urmează, ei au fost interesaţi de restructurarea armatei noastre şi de interoperabilitatea dintre trupele noastre şi cele aflate în cadrul NATO. Ţinând seama că şi armata chineză trece printr-un proces de restructurare şi modernizare, răspunsurile primite în legătură cu instruirea militarilor noştri şi exerciţiile pe care le executăm, le vor fi de folos ofiţerilor din delegaţia chineză.

Etichete: 
Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Cu pași repezi spre final de misiune...
Publicat pe: 12.08.2019
Afişări: 170

One Team
Publicat pe: 15.07.2019
Afişări: 274

Battle Captains
Publicat pe: 08.07.2019
Afişări: 263

Zile... de FOC la malul mării!
Publicat pe: 24.06.2019
Afişări: 212

Comandanții de companii
Publicat pe: 20.06.2019
Afişări: 253

Alături de camarazii noștri!
Publicat pe: 15.04.2019
Afişări: 446

Ziua NATO, în Baza Militară Kandahar
Publicat pe: 08.04.2019
Afişări: 371

O altfel de misiune
Publicat pe: 05.04.2019
Afişări: 285

Militarii români, la datorie
Publicat pe: 25.03.2019
Afişări: 359

Citeşte şi:

Marţi, 15 decembrie 2015, la sediul Batalionului 265 Poliţie Militară a avut loc vizita comandantului Brigăzii 20 Infanterie Mecanizată (Marea...

Comentarii