Festivitatea de absolvire a promoţiei de ofiţeri de comandă şi stat major cu numărul 119 "Andrei Mureşanu - 200"

Festivitatea de absolvire a Promoţiei 119 "Andrei Mureşanu - 200" a Univerităţii Naţionale de Apărare "Carol I"

 

Vineri, 15 iulie, a avut loc festivitatea de absolvire a Promoţiei 119 "Andrei Mureşanu - 200" a Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I".

La eveniment au participat: ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, şeful Statului Major General, general Nicolae Ciucă, şefii tuturor categoriilor de forţe, generali, ofiţeri, dar şi familiile absolvenţilor.

Ceremonia militară organizată cu prilejul celei de-a 119 promoţii de ofiţeri de comandă  şi stat major a debutat cu un moment de reculegere în memoria victimelor atentatului terorist din 14 iulie, de la Nisa, Franţa.

Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, i-a felicitat pe absolvenţi pentru eforturile depuse, iar în discursul său a apreciat calitatea învăţământului militar preuniversitar şi universitar. De asemenea, Mihnea Motoc a mai spus: "Sunt convins că aţi acumulat cunoştinţe solide şi aveţi pregătirea necesară pentru a deveni planificatori, coordonatori sau chiar comandanţi în structurile pe care le veţi încadra. De asemenea, sunt convins că realizaţi pe deplin responsabilităţile majore ce vă stau în faţă. Sunt provocări importante nu numai pentru voi, ci şi, în general, pentru întregul învăţământ militar. Orice mare provocare  vine însoţită de oportunităţi pe măsură, cu prilejul de a arăta măreţia şi capacitatea de ridicare la înălţimea momentului. Felicitări tuturor absolvenţilor promoţiei «Andrei Mureşanu - 200»! Vă doresc să purtaţi mai departe renumele instituţiei pe care o absolviţi, având izbânde depline în tot ceea ce veţi întreprinde".

De asemenea, la rândul său, comandantul Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I", colonel Gheorghe Calopăreanu, a precizat: "Am convingerea fermă că onoarea de a face parte din această promoţie vă va obliga ca în viitoarea dumneavoastră activitate, din structurile Ministerului Apărării Naţionale, în misiunile internaţionale sau comandamentele Alianţei Nord-Atlantice, să faceţi cinste instituţiei în care v-aţi instruit, Armata României. Priviţi cu speranţă către viitor şi păstraţi în minte faptul că aveţi o valoroasă tradiţie militară, care vă obligă la performanţă. Vă doresc succes şi noi împliniri în activitatea pe care o să o desfăşuraţi".

Şeful de promoţie a fost declarat maiorul de infanterie Valeriu Adrian Jianu, iar în semn de apreciere a rezultatelor deosebite obţinute la absolvire, ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, i-a oferit acestuia un stilet personalizat.

"Ne aflăm la un drum care a reprezentat o perioadă intensă de pregătire, o perioadă cu sacrificii personale, dar şi a satisfacţiei rezultatelor obţinute. Totodată, suntem şi la începutul unui nou drum care reprezintă punerea în practică a tuturor cunoştinţelor dobândite. Este cea mai importantă zi de sărbătoare din cariera noastră, iar bucuria absolvirii este bucuria perseverenţei, a consecvenţei şi a maturităţii profesionale. Cuvintele sunt prea puţine pentru a putea mulţumi familiilor noastre petru sprijinul acordat zi de zi. În încheiere, aş dori să vă raportez că ofiţerii absolvenţi ai promoţiei «Andrei Mureşanu - 200» sunt gata să-şi îndeplinească obiectivele încredinţate la unităţile şi marile unităţi la care au fost repartizaţi" - a spus, în discursul său, maiorul Valeriu Adrian Jianu.

Înainte ca militarii Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" să defileze, trei aeronave aparţinând Bazei 90 Transport Aerian "Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu" au prezentat salutul.

Promoţia acestui an a cuprins 72 de ofiţeri absolvenţi ai Facultăţii de comandă şi stat major, 67 absolvenţi ai Facultăţii de securitate şi apărare şi 59 absolvenţi ai cursurilor Colegiului Naţional de Apărare.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Între Jurământul lui Hipocrate și Jurământul militar
Publicat pe: 05.11.2019
Afişări: 526

Bucurii mărunte
Publicat pe: 18.10.2019
Afişări: 474

Zilele de foc ale artileriştilor în poligonul Cincu
Publicat pe: 15.10.2019
Afişări: 258

Examen de foc la Capu Midia
Publicat pe: 11.10.2019
Afişări: 339

"Saber Junction 19", prin ochii comandanților de plutoane
Publicat pe: 02.10.2019
Afişări: 248

Cu pași repezi, spre final de misiune...
Publicat pe: 12.08.2019
Afişări: 620

One Team
Publicat pe: 15.07.2019
Afişări: 859

Battle Captains
Publicat pe: 08.07.2019
Afişări: 750

Zile... de FOC la malul mării!
Publicat pe: 24.06.2019
Afişări: 588

Comandanții de companii
Publicat pe: 20.06.2019
Afişări: 831

Citeşte şi:

Elevii pasionaţi de universul matematicii s-au remarcat şi de această dată, reuşind să obţină premiul II şi opt menţiuni
Publicat pe 24.11.2016
La concursul zonal de matematică "Mens Sana", desfăşurat sâmbătă, 19 noiembrie, la Colegiul Naţional "Avram Iancu" din Câmpeni şi organizat în...
După aproape un deceniu la catedră
Publicat pe 14.02.2017
În cadrul activităţilor de ieri, dedicate analizei şi bilanţului primului semestru din acest an şcolar, un moment deosebit de important şi emoţionant...

Comentarii