În cea de-a doua săptămână a exerciţiului multinaţional "Saber Junction 15", militarii Batalionului 32 Infanterie "Mircea" au continuat activităţile de pregătire în vederea desfăşurării fazei "Force on Force" din perioada imediat următoare.

Concomitent cu ultimele reglaje ale armamentului şi sincronizarea sistemelor de simulare al instalaţiilor MILES cu aparatura de observare şi ochire s-au desfăşurat recunoaşterile în teren împreună cu partenerul american şi antrenamentele în comun de nivel grupă şi pluton.

O importanţă deosebită a fost acordată exerciţiilor de tip STX (exerciţii cu trupe în teren pentru rezolvarea unei situaţii tactice), atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, în vederea desfăşurării operaţiilor de apărare, ofensivă şi intermediare, cu un nivel de complexitate ridicată. S-a pus accentul pe cooperarea şi integrarea militarilor români în cadrul subunităţilor mixte, evaluarea riscurilor şi dispunerea de măsuri pentru limitarea acestora. Altfel spus: pregătirile pentru exerciţiul multinaţional "Saber Junction 15" au intrat în linie dreaptă.

A fost o bună oportunitate pentru militarii bănăţeni de a identifica şi analiza posibilităţile pe care terenul le oferă pentru executarea operaţiei planificate pentru acest exerciţiu. Nu au întâmpinat probleme deosebite şi cu siguranţă că au găsit răspunsuri la majoritatea întrebărilor pe care le aveau la începutul acestei săptămâni.

"În această etapă, planificarea operaţiilor a fost finalizată – a precizat maiorul Sorin Malenovschi Vartolomei – comandamentul executând ultimele pregătiri înaintea fazei «Force on Force». Activităţile de acest tip aduc un câştig valoros, la nivelul fiecărui individ, prin creşterea experienţei acumulate, dar şi la nivelul colectivului, prin îmbunătăţirea coeziunii şi optimizarea modului de acţiune pentru planificarea şi conducerea operaţiilor militare în mediul internaţional."

Corelarea elementelor stabilite prin ordinul de operaţii şi detaliate pe hărţi, cu elementele din teren, este impetuos necesară pentru succesul acţiunilor militare. Orice factor de teren sau mediu care nu este luat în calcul poate duce la întârzieri, la modificarea şi ajustarea cursurilor de acţiune. Fiecare detaliu din teren sau factor de mediu va trebui exploatat corespunzător pentru îndeplinirea cu succes a misiunii.

Proba de foc din etapa "Force on Force" va aduce confirmarea estimărilor şi planurilor elaborate prin valorificarea şi punerea în practică a acestora de către "Scorpionii Galbeni".

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Gânduri la început de misiune
Publicat pe: 14.03.2018
Afişări: 82

“Amor patriae nostra lex”
Publicat pe: 13.03.2018
Afişări: 84

Cercetaşii dobrogeni s-au instruit la Soveja
Publicat pe: 20.02.2018
Afişări: 202

Transfer de autoritate
Publicat pe: 14.02.2018
Afişări: 255

Exerciţiul multinaţional "Platinum Eagle -18.1"
Publicat pe: 13.02.2018
Afişări: 218

Gata oricând...
Publicat pe: 13.02.2018
Afişări: 243

„The Gate” – Poarta
Publicat pe: 06.02.2018
Afişări: 298

Colibiţa, tabăra de munte a cercetaşilor artilerişti
Publicat pe: 26.01.2018
Afişări: 294

Misiunea poate începe, avem legătura radio…
Publicat pe: 22.01.2018
Afişări: 297

Citeşte şi:

Nu de puţine ori, după o zi de instrucţie, la sosirea din poligon întrebarea de pe buzele militarilor istoviţi şi lihniţi de foame este una firească...
Deplasarea forţelor principale ale batalionului către contactul cu adversarul
Publicat pe 27.04.2015
În a treia săptămână a exerciţiului, cei 150 de militari români din Batalionul 32 Infanterie "Mircea", sub comanda locotenent-colonelului Liviu...

Comentarii