Şeful Statului Major al Forţelor Terestre i-a vizitat pe militarii noştri din Hohenfels

"Saber Junction 15" –  "Breşă în dispozitivul inamic" - exerciţiul prezentat  Distinşilor Vizitatori la DV Day

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior dr. Dumitru Scarlat, a participat miercuri, 15 aprilie, la Ziua Distinşilor Vizitatori organizată în cadrul exerciţiului multinaţional "Saber Junction 15", ce se desfăşoară în Centrul Combinat Multinaţional de Instruire pentru Luptă din Hohenfels (Joint Multinational Readiness Center – JMRC), Germania.

Programul a început la sediul JMRC – Hohenfels cu o scurtă prezentare a principalelor activităţi desfăşurate de detaşamentele participante, de la sosirea în centrul de instruire şi până în prezent, făcută de comandantul USAREUR, general-locotenent Ben Hodges, după care delegaţia s-a deplasat în zona de desfăşurare a acţiunilor tactice, unde a avut posibilitatea să urmărească desfăşurarea exerciţiilor în teren.

Aici, militarii Batalionului 32 Infanterie "Mircea" s-au evidenţiat în desfăşurarea unei operaţii specifice în apărare, de tip STX (exerciţiu tactic cu trupe în teren pentru rezolvarea unei situaţii), alături de un pluton de blindate (STRYCKER) american. Rezultatele obţinute au putut fi contabilizate mulţumită sistemelor de simulare reală – MILES şi au fost pe măsura aşteptărilor. Aceştia au "luptat" cu un adversar puternic, constituit din structuri mixte de blindate americane şi belgiene aflate în ofensivă.

Amploarea exerciţiilor desfăşurate în această zi a permis echipelor de jurnalişti prezenţi la eveniment, printre care s-a numărat şi cea română, să poată participa la un alt exerciţiu STX, în care erau angrenaţi, în principal, militari americani.

Dacă prima parte a zilei a fost rezervată exerciţiilor în teren, programul după-amiezii s-a axat pe vizitarea punctelor de comandă şi întâlnirea cu statul major al "Scorpionilor Galbeni", aflat în plin proces de planificare a operaţiilor, alături de partenerii străini.

La finalul programului, generalul-maior dr.Dumitru Scarlat ne-a declarat: "Astăzi am avut bucuria de a participa la Ziua Distinşilor Vizitatori, de a vedea locurile unde se instruiesc ostaşii din Forţele Terestre Române. Aprecierile partenerilor noştri strategici au fost la superlativ. Aşadar, militarii români sunt apreciaţi şi pentru ceea ce fac în teatrele de operaţii, dar şi pentru activităţile de instruire din cadrul exerciţiilor. «Saber Junction 15» este un exerciţiu care demonstrează interoperabilitatea dintre noi şi ceilalţi parteneri."

Referitor la cei zece ofiţeri români din cadrul Diviziei 2 Infanterie "Getica", ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul HICON-ului – structura de conducere a exerciţiului –, generalul-maior dr. Dumitru Scarlat a ţinut să precizeze că "s-au pregătit în condiţii foarte bune, cunosc foarte bine tot ce înseamnă proceduri de operare, le-au aplicat aici şi au fost foarte apreciaţi de parteneri, în egală măsură cu ceilalţi militari ai detaşamentului românesc. Eu îi apreciez foarte mult, mai ales că am văzut personalul militar din comandamentul Diviziei 2 Infanterie şi la alte activităţi din ţară. I-am văzut şi astăzi aici şi sunt foarte mulţumit de modul cum desfăşoară această misiune".

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Dragostea de țară nu se uită niciodată
Dragostea de țară nu se uită niciodată!
Publicat pe: 21.01.2020
Afişări: 146

Între Jurământul lui Hipocrate și Jurământul militar
Publicat pe: 05.11.2019
Afişări: 545

Bucurii mărunte
Publicat pe: 18.10.2019
Afişări: 491

Zilele de foc ale artileriştilor în poligonul Cincu
Publicat pe: 15.10.2019
Afişări: 270

Examen de foc la Capu Midia
Publicat pe: 11.10.2019
Afişări: 348

"Saber Junction 19", prin ochii comandanților de plutoane
Publicat pe: 02.10.2019
Afişări: 255

Cu pași repezi, spre final de misiune...
Publicat pe: 12.08.2019
Afişări: 640

One Team
Publicat pe: 15.07.2019
Afişări: 891

Battle Captains
Publicat pe: 08.07.2019
Afişări: 770

Zile... de FOC la malul mării!
Publicat pe: 24.06.2019
Afişări: 602

Comandanții de companii
Publicat pe: 20.06.2019
Afişări: 847

Citeşte şi:

În ultimele zile ale lui Prier, "Scorpionii Galbeni" au parcurs şi cea din urmă etapă – apărarea, din faza "Force on Force" a exerciţiului "Saber...
Joi, 2 aprilie, aproximativ 150 de militari ai Batalionului 32 Infanterie "Mircea" au ajuns în JMRC Hohenfels, Germania, pentru a participa la...

Comentarii