Cea de-a cincea rotaţie a Detaşamentului I.M.P. raportează: "Gata de misiune!"

Ceremonia de plecare în teatrul de operaţii Afganistan a Detaşamentului de Poliţie Militară ce va acţiona timp de şase luni în cadrul structurii "International Military Police" pe aeroportul Bagram

 

Vineri, 13 ianuarie, Batalionul 265 Poliţie Militară "Tudor Vladimirescu" a găzduit ceremonia de plecare în teatrul de operaţii Afganistan a Detaşamentului de Poliţie Militară ce va acţiona timp de şase luni în cadrul structurii "International Military Police", pe aeroportul Bagram.

Prin ceremonia desfăşurată la Batalionul 265 Poliţie Militară "Tudor Vladimirescu", forţele terestre deschid seria rotaţiilor de forţe ce se vor efectua în anul 2017 pentru susţinerea operaţiei "Resolute Support" din Afganistan.

Statul Major al Forţelor Terestre a fost reprezentat la ceremonie de locţiitorul comandantului Componentei Operaţionale Terestre, general de brigadă Mircea Mîndrescu, care a transmis poliţiştilor militari  mesajul de încredere al conducerii Statului Major al Forţelor Terestre în profesionalismul şi calităţile morale ale militarilor care îşi servesc ţara sub faldurile Drapelului de luptă al Batalionului 265 Poliţie Militară "Tudor Vladimirescu".

 "Vă ştim valoarea, sunteţi cu toţii voluntari atât în armată cât şi în această misiune, şi avem certitudinea că v-aţi instruit temeinic, aveţi experienţa necesară şi, datorită tuturor acestora, consider că sunt întrunite toate condiţiile pentru a putea să vă faceţi datoria aşa cum trebuie,  în modul cel mai bun. Veţi face în aceste timpuri ceea ce mii şi mii de fii şi fiice ale acestei naţiuni au făcut-o de-a lungul istoriei. Nu avem nicio îndoială, dar nicio îndoială, că modul în care vă veţi face datoria ne va face cinste tuturor" – a subliniat, în mesajul său, generalul de brigadă Mircea Mîndrescu.

Batalionul 265 Poliţie Militară "Tudor Vladimirescu" contribuie de peste doi ani cu echipe de poliţişti militari la Detaşamentul "International Military Police", detaşament constituit din poliţişti militari români şi americani care au misiunea de a menţine un climat de ordine şi disciplină în baza militară Bagram din Afganistan.

Comandantul detaşamentului de poliţişti militari români este locotenentul Mihăiţă Cremeneanu,  absolvent,  în toamna  anului precedent, al cursului de ofiţeri de poliţie militară din Fort Leonard Wood, Missouri, SUA, şi cunoscător al teatrului de operaţii Afganistan prin prisma misiunii executate în anul 2012 în poziţia de comandant pluton poliţie militară.

Această nouă poziţie îl pune pe locotenentul Mihăiţă Cremeneanu  în faţa unui set de provocări noi, pe care le consideră o ocazie foarte bună de a creşte: "Modul în care vom înţelege să ne îndeplinim misiunile primite, specifice, de poliţie militară, pentru crearea unui climat de securitate, ordine şi disciplină în baza aeriană Bagram, ne va permite să ne ridicăm nivelul de pregătire, să creştem profesionalismul structurii noastre şi, implicit, al structurilor de poliţie militară în general, pentru ca în viitor să fim pregătiţi să răspundem oricăror provocări".

Una din dorinţele locotenentului Cremeneanu este să închege şi mai mult echipa, să ridice coeziunea grupului şi subliniază că "toate acestea ţin de atitudine şi de lidership-ul promovat de mine personal, dar şi de către militarii din subordine. Văd acest lucru ca şi o necesitate pentru a putea veni în întâmpinarea intenţiei comandanţilor noştri, ca un element esenţial pentru îndeplinirea cu succes a misiunii. Un militar pregătit care nu lucrează în echipă, nu valorează nimic".

La sfârşitul scurtului dialog, locotenentul Mihăiţă Cremeneanu are câteva cuvinte pentru cei apropiaţi: "Familiile, cei pe care îi lăsăm acasă, sunt adevăraţii eroi şi cei care au respectul, admiraţia şi mulţumirile noastre. Noi, militarii, suntem obişnuiţi cu ceea ce urmează să facem, dar pentru familii provocările ridicate de plecarea noastră în acest gen de misiuni  sunt mai mari şi greul apasă pe umerii lor".

Media de vârstă a detaşamentului românesc este de 33 de ani. O echipă tânără ca vârstă, dar matură ca experienţă. O maturitate căpătată de membrii detaşamentului pe parcursul nenumăratelor exerciţii la care au participat, dar cea mai importantă este experienţa acumulată  în teatrele de operaţii ale acestui frământat început de secol.

Unul din militarii detaşamentului este plutonierul-major Ion Sârbu, care urmează să participe la cea de-a cincea misiune într-un teatru de operaţii şi care crede că: "misiunea în care plec va fi la fel ca celelalte dar, în acelaşi timp, va fi total diferită. Vom executa misiuni specifice nouă, poliţiştilor militari, misiuni pe care le executăm în permanenţă. Vom lucra împreună cu militarii americani şi, ceea ce pot să spun este că vom vorbi aceeaşi limbă, vom aplica aceleaşi tehnici şi proceduri; într-un cuvânt, vom executa misiunile umăr la umăr".

Rotaţia  a cincea  în cadrul Detaşamentului "International Military Police" vine să consfinţească efortul permanent pentru îmbunătăţirea performanţelor şi creşterea capacităţii acţionale a Batalionului 265 Poliţie Militară "Tudor Vladimirescu", iar cadrul în care poliţiştii militari români îşi vor executa misiunea, dincolo de îndatoririle specifice, prin tot ceea ce vor face vor fi în permanenţă ambasadori de nădejde ai României.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Transfer de autoritate în Kandahar
Publicat pe: 20.02.2020
Afişări: 411

Demonstrație de forță: JUSTICE EAGLE 20!
Publicat pe: 17.02.2020
Afişări: 252
Caporal Marius DABIJA
Cercetarea - la borna instrucție
Publicat pe: 29.01.2020
Afişări: 597
Dragostea de țară nu se uită niciodată
Dragostea de țară nu se uită niciodată!
Publicat pe: 21.01.2020
Afişări: 404

Între Jurământul lui Hipocrate și Jurământul militar
Publicat pe: 05.11.2019
Afişări: 659

Bucurii mărunte
Publicat pe: 18.10.2019
Afişări: 605

Zilele de foc ale artileriştilor în poligonul Cincu
Publicat pe: 15.10.2019
Afişări: 343

Examen de foc la Capu Midia
Publicat pe: 11.10.2019
Afişări: 427

"Saber Junction 19", prin ochii comandanților de plutoane
Publicat pe: 02.10.2019
Afişări: 313

Cu pași repezi, spre final de misiune...
Publicat pe: 12.08.2019
Afişări: 775

One Team
Publicat pe: 15.07.2019
Afişări: 1,145

Battle Captains
Publicat pe: 08.07.2019
Afişări: 961

Citeşte şi:

Liniştea dinaintea furtunii. Poliţiştii militari aşteaptă semnalul comandantului, pentru a putea pătrunde peste ceilalţi insurgenţi care se adăpostesc într-o casă
Publicat pe 02.07.2015
Joi, 2 iulie, la sediul Batalionului 265 Poliţie Militară a avut loc o evaluare statică şi acţională a Detaşamentului de poliţie militară care...

Comentarii