„Lupii Negri” se pregătesc pentru a XI-a misiune într-un teatru de operaţii

Militarii Batalionului 151 Infanterie „Războieni” au luat startul ultimei etape de pregătire înaintea dislocării în teatrul de operaţii Afganistan, la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica”

 

Prin scurta ceremonie desfăşurată joi, 19 ianuarie, la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre "Getica", militarii Batalionului 151 Infanterie – Protecţia Forţei "Lupii Negri" au luat startul ultimei etape de pregătire înaintea dislocării în teatrul de operaţii Afganistan: exerciţiul de repetare a misiunii.

Activităţile de instruire pe care "Lupii Negri" le vor executa  în cadrul Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre "Getica", precum şi în aria poligonului Cincu vor valida că sunt în măsură să execute cea de-a unsprezecea misune într-un teatru de operaţii.

Pe parcursul acestei ultime perioade de pregătire, militarii Batalionului 151 Infanterie – Protecţia Forţei "Lupii Negri" vor  beneficia de sprijinul nemijlocit al specialiştilor Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre "Getica", precum şi de experienţa "la cald" a militarilor din Batalionul 2 Infanterie "Călugăreni" şi Batalionul 495 Infanterie "Căpitan Ştefan Soverth", întorşi recent din teatrul de operaţii Afganistan, care vor avea rolul de observatori-controlori instructori.

"Ne aflăm aici, la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre, pentru faza finală a pregătirii noastre. Exerciţiul de repetare a misiunii ce începe astăzi este unul de amploare şi ne va arăta nivelul real al instruirii pe care am desfăşurat-o până acum. Este un examen greu, dur, la care adăugăm şi provocările vremii. Nu va fi deloc uşor, dar am convingerea că fiecare militar, că fiecare «lup negru», începând cu mine şi terminând cu ultimul militar din statul de organizare, va da totul pentru reuşita acestei încercări.

Beneficiem aici de cele mai bune instrumente şi cei mai buni instructori pentru definitivarea pregătirii noastre. Trebuie să vedem clar şi real nivelul de instruire la care suntem şi să îmbunătăţim acolo unde este nevoie.

Dacă fiecare militar pe funcţia pe care este încadrat îndeplineşte cu succes sarcinile, atunci batalionul de infanterie destinat protecţiei forţei este gata să-şi îndeplinească misiunea primită.

Fie la statul major, fie la companii doresc să văd oameni motivaţi, care să demonstreze că ştiu meseria armelor, care sunt conştienţi că-i aşteaptă o provocare imensă şi grea: Afganistanul.

Fiţi vigilenţi, fiţi profesionişti! Fiţi «Lupi Negri»!" – a fost mesajul comandantului Batalionului 151 Infanterie – Protecţia Forţei "Lupii Negri", locotenent-colonel Gabriel Turculeţ.

Şeful de stat major al Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre şi director al exerciţiului de repetare a misiunii, colonel Gabriel Chilău, i-a asigurat pe militarii Batalionului 151Infanterie – Protecţia Forţei "Lupii Negri" de tot sprijinul: "Asigur toţi participanţii că vom face totul şi vom pune la dispoziţie toate capabilităţile Centrului pentru ca exerciţiul să fie un succes real şi un ajutor pentru definitivarea instruirii batalionului. Sunt convins că tot personalul de sprijin are această dispoziţie de a depune tot efortul pentru pregătirea şi instruirea dumneavoastră, în aşa fel încât în teatrul de operaţii să vă vină mult mai uşor să îndepliniţi misiunile pe care le veţi primi acolo. Aşa cum cunosc Batalionul 151 Infanterie, care a mai trecut prin CIL-FT,  la sfârşitul acestui exerciţiu veţi fi în măsură să executaţi misiunea din teatrul de operaţii Afganistan la un nivel foarte înalt".

Prezent la ceremonie, comandantul Brigăzii 15 Mecanizate "Podu Înalt", colonel Dragoş Iacob, şi-a exprimat încrederea în capacitatea "Lupilor Negri" de a-şi îndeplini cu succes misiunile încredinţate  şi "ceea ce este important, cred eu, în aceste zile la Cincu este ca cei ce au fost recent în teatrul de operaţii Afganistan să ne ajute camarazii să se pregătească, să adapteze acele proceduri operaţionale, atât de stat major, cât şi la nivelul companiilor, în aşa fel încât pregătirea pe care noi am făcut-o începând cu luna septembrie să-şi arate roadele şi să putem spune la sfârşitul acestei perioade de încordare maximă, acest exerciţiu de repetare a misiunii, care are şi o componentă de evaluare acţională, că tot ceea ce a ţinut de noi am făcut şi să aşteptăm cu încredere modul în care domniile lor îşi vor executa misiunile în teatrul de operaţii" – a subliniat comandantul marii unităţi.

După încheierea ceremoniei, militarii Batalionului 151 Infanterie – Protecţia Forţei "Lupii Negri" au trecut la executarea activităţilor de instruire planificate.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Logistica, la ora examenului în Afganistan
Logistica, la ora examenului în Afganistan
Publicat pe: 26.05.2017
Afişări: 59
Instrucţia, acest perpetuum mobile al profesionalismului...
Instrucţia, acest perpetuum mobile al profesionalismului...
Publicat pe: 25.05.2017
Afişări: 50
Reînvierea unei tradiţii
Reînvierea unei tradiţii
Publicat pe: 23.05.2017
Afişări: 67
Patrula locotenentului Constantinescu
PATRULA LOCOTENENTULUI CONSTANTINESCU
Publicat pe: 17.05.2017
Afişări: 89
Afganistan - "Lupii Negri" în misiune în aria de operaţii
„Lupii Negri”, la jumătatea misiunii
Publicat pe: 17.05.2017
Afişări: 74
Schimbare de comandă la Divizia 2 Infanterie "Getica"
Schimbare de comandă la Divizia 2 Infanterie "Getica"
Publicat pe: 16.05.2017
Afişări: 105
Ziua Poliţiei Militare - Ceremonie organizată la sediul Batalionului 265 Poliţie Militară "Tudor Vladimirescu"
Poliţiştii militari la cea de a 27-a aniversare
Publicat pe: 15.05.2017
Afişări: 80
Curs Counter IED
CURS COUNTER IED
Publicat pe: 12.05.2017
Afişări: 98

9 MAI ÎN FORŢELE TERESTRE
Publicat pe: 10.05.2017
Afişări: 85
Comandantul Batalionului 151 Protecţia Forţei, locotenent-colonel Gabriel Turculeţ, alături de generalul de brigadă Charles Aris la exerciţiul organizat cu militarii afgani
”DESERT SPEARS”
Publicat pe: 10.05.2017
Afişări: 116
Pregătirea comandamentului Batalionului de Infanterie ”Protecţia Forţei
„INSTRUIEŞTE-TE AŞA CUM VEI LUPTA !”
Publicat pe: 05.05.2017
Afişări: 492

Citeşte şi:

Comentarii