La „Combined Resolve VIII” instrucţia continuă...

Locotenent Andreea BÎRZU
Publicat pe 07.06.2017

 

Ziua de 6 iunie a început cu participarea unor militari din structura de comandament a detaşamentului Batalionului 811 Infanterie „Dragonii Transilvani” la coordonări şi repetiţii pe linie de conducere a focului, sprijin logistic şi operaţii.

Comandantul bateriei de obuziere calibru 152 mm, locotenent Paul Rus, a participat la repetiţii şi coordonări în vederea integrării focului de artilerie, de la nivel pluton până la nivel brigadă, pentru pregătirea şi ducerea luptei de apărare pe un aliniament stabilit.

Maiorul Adrian Bătinaş, şeful structurii logistice din cadrul detaşamentului, a participat, de asemenea, la coordonarea sprijinului logistic pe timpul desfăşurării acţiunilor militare în teren până la nivelul fiecărui individ.

În cadrul CAR (Combined Arms Rehearsal) comandantul detaşamentului Batalionului 811 Infanterie „Dragonii Transilvani”, locotenent-colonelul Tudor Bivolaru şi maiorul Ciprian Mureşan, şeful compartimentului operaţii din cadrul aceleiaşi structuri, au participat la sincronizarea acţiunilor defensive ale Brigăzii 3 Blindate/ Divizia 4 Infanterie a armatei SUA, sub directa conducere a comandantului acesteia, colonelul Christopher R. Norrie.

După succesiunea acestor activităţi la nivelul comandamentului brigăzii, s-a executat o recunoaştere la compania de manevră românească comandată de maior Ionuţ RUS, unde aceasta pregătea poziţia de apărare şi consolida flancul drept al Batalionului 1 Infanterie din Regimentului 66 Blindate a armatei SUA în scopul opririi ofensivei inamicului. Militarii desfăşoară acţiuni 24 de ore din 24, punând în practică abilităţile dobândite pe timpul intrucţiei în ţară. Intensitatea luptei şi a acţiunilor desfăşurate precum şi condiţiile meteo nefavorabile nu au constituit pentru militarii detaşamentului nici un fel de obstacol sau impediment în îndeplinirea misiunilor încredinţate.

         Un militar spunea...

 „Azi noapte am dormit vreo două ore legate... mă trezea frigul... am pornit motorul să ne încălzim... cum îl opream... cum se răcea în maşina... e cât se poate de real acest exerciţiu la care particip... au trecut doar patru zile din cele nouă... şi lupta continuă.”

Complexitatea şi diversitatea acţinilor desfăşurate în baza militară de la Hohenfels, Germania, sunt pentru militarii români o demonstraţie a propriilor forţe.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


„ŢINTĂ PRINSĂ!"
Publicat pe: 18.10.2017
Afişări: 202

Viaţa nu este mereu precum fotografiile
Publicat pe: 06.10.2017
Afişări: 273

Competiţia celor mai buni - 10 ani de existenţă
Publicat pe: 18.09.2017
Afişări: 1,424
“Agile Spirit-17” se apropie de sfârşit!
“Agile Spirit-17” se apropie de sfârşit!
Publicat pe: 12.09.2017
Afişări: 241

Ceremonia de predare a autorităţii la TAAC
Publicat pe: 07.09.2017
Afişări: 327
Batalionui 911 Infanterie "Capidava"/Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti" participă la exerciţiul multinaţional  „Agile Spirit -17”, în Georgia.
„Agile Spirit-17”
Publicat pe: 05.09.2017
Afişări: 274

Citeşte şi:

Comentarii