Ziua Distinşilor Vizitatori în cadrul exerciţiului „Combined Resolve VIII” din Germania

Ziua Distinşilor Vizitatori în cadrul exerciţiului „Combined Resolve VIII” din Germania
Locotenent Andreea BÎRZU
Publicat pe 12.06.2017

În data de 9 iunie, locţiitorul pentru Operaţii şi instrucţie al şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general de brigadă dr.Tudorică Petrache, şi comandantul Brigăzii 81 Mecanizate ”General Grigore Bălan”, colonel Iulian Berdilă, au executat o vizită de lucru în baza militară Hohenfels din Germania, unde detaşamentul Batalionului 811 Infanterie ”Dragonii Transilvani” participă la exerciţiul multinaţional ”Combined Resolve VIII”.

Vizita de lucru a avut loc în contextul organizării unei Zile a Distinşilor Vizitatori de către 7th Army Training Command, la care au participat reprezentanţi ai tuturor statelor membre şi partenere NATO care au contribuit cu forţe la acest exerciţiu.

”Startul” oficial al Zilei Distinşilor Vizitatori (DV Day) a debutat cu un briefing de informare asupra exerciţiului „Combined Resolve VIII”, condus de generalul de brigadă Tony Aguto, comandantul 7th Army Training Command, la care au participat generalul de brigadă dr. Tudorică Petrache şi colonelul Iulian Berdilă.

Începând cu orele 11.00, cei doi s-au deplasat în teren alături de locotenent-colonel Tudor Bivolaru, comandantul detaşamentului Batalionului 811 Infanterie ”Dragonii Transilvani”, pentru a lua pulsul acţiunilor desfăşurate de către structurile de manevră şi sprijin din cadrul detaşamentului. Aceştia au vizitat punctul de comandă al Brigăzii 3 Blindate/Divizia 4 Infanterie a armatei SUA, ulterior întâlnindu-se cu militarii aflaţi în diferite situaţii tactice în cadrul exerciţiului şi informându-se asupra condiţiilor şi modalităţilor în care aceştia îşi desfăşoară misiunile.

După activităţile din teren, reprezentanţii eşaloanelor superioare au vizitat TOC-ul (Centrul de Operaţii Tactice) detaşamentului Batalionului 811 Infanterie, unde au fost informaţi cu privire la acţiunile care s-au desfăşurat, sunt în curs de desfăşurare şi urmează să se desfăşoare. S-au purtat discuţii cu toţi cei prezenţi în punctul de comandă, pe fiecare domeniu în parte, ocazie cu care vizitatorii au făcut aprecieri la superlativ la adresa militarilor români.

Locţiitorul pentru Operaţii şi instrucţie al şefului Statului Major al Forţelor Terestre, generalul de brigadă dr.Tudorică Petrache, a afirmat: ”În cadrul exerciţiului <Combined Resolve VIII>, Task Force-ul construit pe scheletul Batalionului 811 Infanterie şi augmentat cu alte structuri din cadrul Brigăzii 81 Mecanizate a avut o nouă oportunitate de a ne demonstra profesionalismul militarilor români. Din mesajele pe care le-am primit de la parteneri, în special de la partenerii americani, militarii noştri au setate şi formate la nivelul cel mai înalt deprinderile necesare pentru a lucra în mediul multinaţional.

Am fost onorat ca reprezentant al Statului Major al Forţelor Terestre să găsesc un feedback la cel mai înalt nivel. Acest lucru onorează militarii acestei mari unităţi, face cinste armatei României şi dă curaj celorlalte contingente care vor participa la astfel de activităţi alături de cei aliaţi.

Sunt ferm convins că militarii români prezenţi aici aduc un plus de valoare în cadrul multinaţional, acest lucru transmiţând încredere tuturor contingentelor româneşti care vor participa pe viitor la astfel de activităţi.

Doresc să felicit întregul contingent român participant la această activitate şi comandanţii acestora, de la nivelul comandantului de grupă până la nivelul comandantului de brigadă, şi în acelaşi timp să menţin speranţa că, pe viitor, această mare unitate, Brigada 81 Mecanizată, va demonstra în continuare un profesionalism de cel mai înalt nivel”.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Ceremonie militară de executare a transferului de autoritate între Batalionul 151 Infanterie şi Batalionul 280 Infanterie Mecanizată
Ceremonie românească în Kandahar
Publicat pe: 21.08.2017
Afişări: 105
QRF se deplasează la locul de intervenţie
QRF, EXTREMĂ URGENŢĂ!
Publicat pe: 17.08.2017
Afişări: 662
Echipa tehnică a ENS şi BIPF Lupii Negri
Maeştrii MRAP-urilor
Publicat pe: 17.08.2017
Afişări: 842

Undeva... în Kandahar, Afganistan
Publicat pe: 09.08.2017
Afişări: 455
Căpitan Ionel Croitoru - Afganistan
Puntea invizibilă a dorului de casă
Publicat pe: 02.08.2017
Afişări: 199
Camarazii din Kandahar
Camarazii din Kandahar
Publicat pe: 26.07.2017
Afişări: 958

„Brave Warrior-17”. Punct final
Publicat pe: 24.07.2017
Afişări: 210
Brigada 8 LAROM, la „Saber Guardian-17”
Brigada 8 LAROM, la „Saber Guardian-17”
Publicat pe: 24.07.2017
Afişări: 1,557
Exerciţiul „Tobruq Legacy 2017” (TL-17)
Exerciţiul „Tobruq Legacy 2017” (TL-17)
Publicat pe: 24.07.2017
Afişări: 417
Comandorul Toma Dorel Truşcă participă la TOA_Elementul Naţional de Sprijin
Reprezentantul militar naţional, la sfârşit de misiune
Publicat pe: 19.07.2017
Afişări: 389
Argedava Saber -17 - Exerciţu tactic întrunit pentru forţarea unui curs de apă prezentat  în cadrul  Zilei Distinşilor Vizitatori
"Argedava Saber-17" - Ziua Distinşilor Vizitatori
Publicat pe: 19.07.2017
Afişări: 214

Citeşte şi:

Comentarii