Exerciţiu de comandament - „Combined Resolve VIII”

Detaşamentul Batalionului 811 Infanterie ”Dragonii Transilvani” a desfăşurat un exerciţiu de tip CPX
Locotenent Andreea BÎRZU
Publicat pe 14.06.2017

În perioada 4-12 iunie, comandamentul detaşamentului Batalionului 811 Infanterie ”Dragonii Transilvani” a desfăşurat un exerciţiu de tip CPX (Command Post Exercise – Exerciţiu de comandament), pe durata a nouă zile, 24 de ore din 24.

Acesta s-a desfăşurat în concordanţă cu scenariul exerciţiului „Combined Resolve VIII”, personalul din cadrul comandamentului având la dispoziţie sistemul CPOF (Command Post of the Future), în timp ce subunităţile au utilizat sistemul JCATS (JOINT CONFLICT AND TACTICAL SIMULATION).

CPOF (Command Post of the Future) este un sistem care permite comandanţilor să aibă o viziune de ansamblu asupra câmpului de luptă, să colaboreze cu partenerii de la diferite eşaloane, utilizând date în timp real, şi să comunice intenţiile lor.

Sistemul JCATS (JOINT CONFLICT AND TACTICAL SIMULATION) reprezintă o replică a câmpului de luptă în timp real, materializând în format electronic tot ceea ce se petrece pe acesta (trageri cu armamentul de infanterie, artilerie, aviaţie, detalii geografice din teren, populaţie civilă etc.). Scopul acestui sistem este de a antrena comandanţii de subunităţi în planificarea, pregătirea şi executarea operaţiilor. În acelaşi timp, ajută comandanţii de subunităţi în înţelegerea luptei şi luarea deciziilor corecte.

”Ca ofiţer de stat major, consider că acest sistem este o unealtă eficientă în pregătirea comandanţilor de subunităţi deoarece, în urma utilizării acestui sistem, aceştia pot identifica punctele tari şi punctele slabe ale fiecăruia, pot analiza deciziile bune sau mai puţin bune, învăţând cum să acţioneze în diferite situaţii ţinând cont de toate variabilele posibile (condiţii meteo, localităţi, teren etc.). În ceea ce priveşte pregătirea mea profesională, acest sistem mă ajută să înţeleg dinamica şi realitatea câmpului de luptă, să simt adrenalina cauzată de emoţii, nesiguranţă sau victorie” – a declarat căpitan Alin Mureşan, şef compartiment în cadrul detaşamentului Batalionului 811 Infanterie ”Dragonii Transilvani”.

”ENDEX” LA COMBINED RESOLVE VIII

Ziua de 12 iunie a însemnat pentru militarii români din cadrul detaşamentului Batalionului 811 Infanterie ”Dragonii Transilvani” finalul celor nouă zile de provocări reale în colaborare cu partenerii participanţi la exerciţiu; totodată, întoarcerea la bază şi ieşirea din situaţiile create pe durata exerciţiului „Combined Resolve VIII”.

A fost un exerciţiu care a pus la grea încercare pregătirea şi potenţialul militarilor noştri, într-un colectiv multinaţional, aceştia fiind integraţi în structurile partenerilor participanţi.

Militarii români au demonstrat încă o dată capacitatea lor de rezistenţă şi acţiune la efort susţinut în medii ostile, într-un ritm alert şi continuu, fiind testaţi atât fizic cât şi psihic pe timpul acţiunilor duse, în cadrul exerciţiului „Combined Resolve VIII”. Din relatările militarilor participanţi la acest exerciţiu putem spune că au fost nouă zile de război.

Tot în data de 12 iunie, comandantul detaşamentului Batalionului 811 Infanterie ”Dragonii Transilvani”, locotenent-colonel Tudor Bivolaru, a  acordat diplome de apreciere celor trei parteneri din cadrul Brigăzii 3 Blindate / Divizia 4 Infanterie a armatei SUA, care au luptat alături de militarii din cadrul comandamentului pe timpul exerciţiului CPX/ ”Combined Resolve VIII”.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Tabără de instruire la cursurile de apă
Tabără de instruire la cursurile de apă
Publicat pe: 22.06.2017
Afişări: 69
Speranţă pentru viitor
Speranţă pentru viitor
Publicat pe: 21.06.2017
Afişări: 333

Curs de brevetare mecanici-conductori în zona Dobrogei
Publicat pe: 19.06.2017
Afişări: 158
Conducere TAB la apă
Instrucţia cercetaşilor vânători de munte
Publicat pe: 19.06.2017
Afişări: 87

Exerciţiul „Noble Jump 17” – moment culminant
Publicat pe: 15.06.2017
Afişări: 150
Maiorul Vasile Ardeleanu
Urmaşii lui Ştefan Cel Mare din Kandahar
Publicat pe: 14.06.2017
Afişări: 1,099
Detaşamentul Batalionului 811 Infanterie ”Dragonii Transilvani” a desfăşurat un exerciţiu de tip CPX
Exerciţiu de comandament - „Combined Resolve VIII”
Publicat pe: 14.06.2017
Afişări: 112
Studiu de stat major
Studiu de stat major
Publicat pe: 08.06.2017
Afişări: 397
Caporal Adrian George Tofan cu prietenul său
Gesturi izvorâte din sufletele ”Lupilor Negri”
Publicat pe: 08.06.2017
Afişări: 122
Dislocarea militarilor craioveni din Brigada Multinaţională în Cincu
Exerciţiul "Noble Jump 17", la început
Publicat pe: 07.06.2017
Afişări: 528

Citeşte şi:

Absolvirea promoției „Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz – 100”
Publicat pe 16.06.2017
Joi, 15 iunie, s-a desfăşurat ceremonialul absolvirii promoţiei 66 şi închiderea anului şcolar 2016-2017 la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul...

Comentarii