Exerciţiu de comandament - „Combined Resolve VIII”

Detaşamentul Batalionului 811 Infanterie ”Dragonii Transilvani” a desfăşurat un exerciţiu de tip CPX
Locotenent Andreea BÎRZU
Publicat pe 14.06.2017

În perioada 4-12 iunie, comandamentul detaşamentului Batalionului 811 Infanterie ”Dragonii Transilvani” a desfăşurat un exerciţiu de tip CPX (Command Post Exercise – Exerciţiu de comandament), pe durata a nouă zile, 24 de ore din 24.

Acesta s-a desfăşurat în concordanţă cu scenariul exerciţiului „Combined Resolve VIII”, personalul din cadrul comandamentului având la dispoziţie sistemul CPOF (Command Post of the Future), în timp ce subunităţile au utilizat sistemul JCATS (JOINT CONFLICT AND TACTICAL SIMULATION).

CPOF (Command Post of the Future) este un sistem care permite comandanţilor să aibă o viziune de ansamblu asupra câmpului de luptă, să colaboreze cu partenerii de la diferite eşaloane, utilizând date în timp real, şi să comunice intenţiile lor.

Sistemul JCATS (JOINT CONFLICT AND TACTICAL SIMULATION) reprezintă o replică a câmpului de luptă în timp real, materializând în format electronic tot ceea ce se petrece pe acesta (trageri cu armamentul de infanterie, artilerie, aviaţie, detalii geografice din teren, populaţie civilă etc.). Scopul acestui sistem este de a antrena comandanţii de subunităţi în planificarea, pregătirea şi executarea operaţiilor. În acelaşi timp, ajută comandanţii de subunităţi în înţelegerea luptei şi luarea deciziilor corecte.

”Ca ofiţer de stat major, consider că acest sistem este o unealtă eficientă în pregătirea comandanţilor de subunităţi deoarece, în urma utilizării acestui sistem, aceştia pot identifica punctele tari şi punctele slabe ale fiecăruia, pot analiza deciziile bune sau mai puţin bune, învăţând cum să acţioneze în diferite situaţii ţinând cont de toate variabilele posibile (condiţii meteo, localităţi, teren etc.). În ceea ce priveşte pregătirea mea profesională, acest sistem mă ajută să înţeleg dinamica şi realitatea câmpului de luptă, să simt adrenalina cauzată de emoţii, nesiguranţă sau victorie” – a declarat căpitan Alin Mureşan, şef compartiment în cadrul detaşamentului Batalionului 811 Infanterie ”Dragonii Transilvani”.

”ENDEX” LA COMBINED RESOLVE VIII

Ziua de 12 iunie a însemnat pentru militarii români din cadrul detaşamentului Batalionului 811 Infanterie ”Dragonii Transilvani” finalul celor nouă zile de provocări reale în colaborare cu partenerii participanţi la exerciţiu; totodată, întoarcerea la bază şi ieşirea din situaţiile create pe durata exerciţiului „Combined Resolve VIII”.

A fost un exerciţiu care a pus la grea încercare pregătirea şi potenţialul militarilor noştri, într-un colectiv multinaţional, aceştia fiind integraţi în structurile partenerilor participanţi.

Militarii români au demonstrat încă o dată capacitatea lor de rezistenţă şi acţiune la efort susţinut în medii ostile, într-un ritm alert şi continuu, fiind testaţi atât fizic cât şi psihic pe timpul acţiunilor duse, în cadrul exerciţiului „Combined Resolve VIII”. Din relatările militarilor participanţi la acest exerciţiu putem spune că au fost nouă zile de război.

Tot în data de 12 iunie, comandantul detaşamentului Batalionului 811 Infanterie ”Dragonii Transilvani”, locotenent-colonel Tudor Bivolaru, a  acordat diplome de apreciere celor trei parteneri din cadrul Brigăzii 3 Blindate / Divizia 4 Infanterie a armatei SUA, care au luptat alături de militarii din cadrul comandamentului pe timpul exerciţiului CPX/ ”Combined Resolve VIII”.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Ceremonie militară de executare a transferului de autoritate între Batalionul 151 Infanterie şi Batalionul 280 Infanterie Mecanizată
Ceremonie românească în Kandahar
Publicat pe: 21.08.2017
Afişări: 105
QRF se deplasează la locul de intervenţie
QRF, EXTREMĂ URGENŢĂ!
Publicat pe: 17.08.2017
Afişări: 662
Echipa tehnică a ENS şi BIPF Lupii Negri
Maeştrii MRAP-urilor
Publicat pe: 17.08.2017
Afişări: 842

Undeva... în Kandahar, Afganistan
Publicat pe: 09.08.2017
Afişări: 455
Căpitan Ionel Croitoru - Afganistan
Puntea invizibilă a dorului de casă
Publicat pe: 02.08.2017
Afişări: 199
Camarazii din Kandahar
Camarazii din Kandahar
Publicat pe: 26.07.2017
Afişări: 958

„Brave Warrior-17”. Punct final
Publicat pe: 24.07.2017
Afişări: 210
Brigada 8 LAROM, la „Saber Guardian-17”
Brigada 8 LAROM, la „Saber Guardian-17”
Publicat pe: 24.07.2017
Afişări: 1,557
Exerciţiul „Tobruq Legacy 2017” (TL-17)
Exerciţiul „Tobruq Legacy 2017” (TL-17)
Publicat pe: 24.07.2017
Afişări: 417
Comandorul Toma Dorel Truşcă participă la TOA_Elementul Naţional de Sprijin
Reprezentantul militar naţional, la sfârşit de misiune
Publicat pe: 19.07.2017
Afişări: 389
Argedava Saber -17 - Exerciţu tactic întrunit pentru forţarea unui curs de apă prezentat  în cadrul  Zilei Distinşilor Vizitatori
"Argedava Saber-17" - Ziua Distinşilor Vizitatori
Publicat pe: 19.07.2017
Afişări: 214

Citeşte şi:

Comentarii