Revista de front a detaşamentului participant la exerciţiul ”Brave Warrior-17” din Ungaria

Revista de front a detaşamentului participant la exerciţiul
”Brave Warrior-17” din Ungaria
Maior Dan CRIŞAN
Publicat pe 04.07.2017

În perioada 2 – 22 iulie, un detaşament constituit din 155 de militari şi 25 de vehicule de luptă din Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” din Arad va participa la exerciţiul cu trageri de luptă „Brave Warrior-17” din Ungaria (Hungarian Defence Forces Bakony Combat Training Center).

„Brave Warrior-17” este parte a uneia dintre cele mai mari activităţi de instruire din regiunea Mării Negre din această vară, exerciţiul multinaţional „Saber Guardian-17”.

Alături de militarii din naţiunea-gazdă, în organizarea pentru luptă a exerciţiului „Brave Warrior” sunt angajaţi aproximativ 2.500 de luptători din Cehia, Croaţia, Marea Britanie, Polonia, România, Slovacia şi Statele Unite ale Americii. Scenariul exerciţiului este astfel conceput încât să asigure atât pregătirea elementelor de comandă şi control ale unor structuri tactice multinaţionale, nivel brigadă şi nivel batalion, cât şi creşterea nivelului de interoperabilitate a trupelor, până la nivel batalion, care acţionează întrunit în cadrul unor operaţii de răspuns la criză, în situaţia declanşării apărării colective a NATO, potrivit Articolul 5 al Tratatului de la Washington.

Detaşamentul românesc, alcătuit dintr-o companie de infanterie întărită şi un nucleu de comandament de nivel batalion, va fi integrat într-un batalion multinaţional având comandă americană şi structuri de nivel companie, din Marea Britanie, respectiv pluton, din Croaţia. Obiectivele de instruire ale militarilor noştri acoperă un larg spectru de activităţi în vederea ducerii unor acţiuni de luptă, pornind de la cele de redislocare a trupelor în afara teritoriului naţional şi ocuparea unor poziţii de apărare în teren, până la angajarea cu foc a trupelor inamice, cucerirea unor obiective şi facilitarea intrării în luptă a altor forţe de intervenţie din cadrul NATO.

Premergător etapei de deplasare către facilităţile de instruire din Ungaria, în data de 30 iunie, la sediul unităţii din Cetatea Aradului, în cadrul revistei de front, personalul şi tehnica detaşamentului au fost inspectate de către comanda şi statul major ale batalionului. A fost ultimul moment al perioadei de constituire şi pregătire întrunită, care a confirmat, formal, că militarii se pot deplasa şi participa la perioada de instruire din Ungaria.

Exerciţiul multinaţional „Saber Guardian 2017” (SG-17), condus de Forţele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), se va desfăşura, în perioada 11 – 20 iulie, pe teritoriile naţionale ale Bulgariei, României şi Ungariei. Exerciţiul „Saber Guardian” se organizează anual, începând cu 2013, fiind găzduit până în prezent, prin rotaţie, de Bulgaria, România şi Ucraina. SG-17 este inclus în Programul exerciţiilor întrunite ale Comandamentului Forţelor Armate ale SUA din Europa, în vederea creşterii interoperabilităţii la nivel întrunit şi multinaţional cu forţele naţiunilor aliate şi partenere.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Cercetaşii dobrogeni s-au instruit la Soveja
Publicat pe: 20.02.2018
Afişări: 28

Transfer de autoritate
Publicat pe: 14.02.2018
Afişări: 118

Gata oricând...
Publicat pe: 13.02.2018
Afişări: 129

Exerciţiul multinaţional PLATINUM EAGLE - 18.1
Publicat pe: 13.02.2018
Afişări: 115

„The Gate” – Poarta
Publicat pe: 06.02.2018
Afişări: 180

Colibiţa, tabăra de munte a cercetaşilor artilerişti
Publicat pe: 26.01.2018
Afişări: 208

Misiunea poate începe, avem legătura radio…
Publicat pe: 22.01.2018
Afişări: 190
Se intonează imnurile naţionale ale României şi Poloniei
Începură oltenii instrucţia
Publicat pe: 12.01.2018
Afişări: 183

Top Cover
Publicat pe: 03.01.2018
Afişări: 382

Citeşte şi:

Comentarii