Festivitate de înmânare a Drapelelor de luptă la Batalionul de Infanterie Protecţia Forţei ,,Brave Hearts”

Festivitate de înmânare a Drapelelor de luptă la Batalionul de Infanterie Protecţia Forţei ,,Brave Hearts”

 

Pe 6 iulie 1862, domnitorul Cuza emitea Decretul de unificare a oraşului Focşani, care stipula printre altele că „ambele părţi ale oraşului Focşani, de dincoace şi de dincolo de Milcov, vor forma în viitor un singur oraş, care va fi reşedinţa judeţului Putna”.

Nu întâmplător, tot pe 6 iulie, dar 2017, în cadrul unei ceremonii solemne, comandantul Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei, locotenent-colonel Cristinel Colibaba, a înmânat noile Steaguri de Identificare subunităţilor din cadrul batalionului.

Aceste noi steaguri de identificare vor însoţi batalionul pe toată durata misiunii în teatrul de operaţii din Afganistan, misiune care va începe în luna august.

Astfel, pe durata desfăşurării misiunii în teatrul de operaţii, batalionul va purta denumirea simbolică „Brave Hearts”, iar subunităţile: „Dragon Wolves”, „Wild Dogs”, „Desert Eagles” şi „Vipers”.

Steagurile de identificare au fost sfinţite, iar militarii, aceşti fii minunaţi ai batrânei Vrâncioaia, cu inimi neînfricate, au primit binecuvântarea preotului de garnizoană Ionel Vrânceanu.

Comandantul batalionului şi–a început alocuţiunea cu discursul  domnitorului Al.I. Cuza, ţinut pe Dealul Spriei la 1 septembrie 1863, atunci când, într-un cadru solemn, ca şi acum de altfel, acesta a oferit noile steaguri de luptă unor unităţi emblematice ale Armatei Române.

„Primind steagurile cele nuoi, aduceţi-vă pururea aminte că vă încredinţez onoarea Ţării. Steagul e România! acest pământ binecuvântat al Patriei, stropit cu sângele străbunilor noştri şi îmbilşugat cu sudoarele muncitorului”, şi a continuat:

„Iată de ce, acum, în calitate de comandant al acestui batalion, batalion aflat în faţa unei noi provocări, a unei noi misiuni în Afganistan, vă ordon să  păstraţi cu onoare şi fără pată steagurile voastre, să le apăraţi  în orice întâmplare, căci ele sunt bravura şi patriotismul vostru !”.

 Comandantul batalionului, dorind a răsplăti abnegaţia, efortul şi    profesionalismul dovedit pe perioada desfăşurării exerciţiului de repetare a misiunii „Resolute Support-17.2”, desfăşurat în Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica”, a acordat certificate de apreciere structurilor participante. Totodată, în cadrul ceremoniei de astăzi au fost prezentaţi şi cei 21 de militari nou veniţi şi încadraţi în statul batalionului.

Activitatea s-a încheiat cu defilarea batalionului.

 

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Comandorul Toma Dorel Truşcă participă la TOA_Elementul Naţional de Sprijin
Reprezentantul militar naţional, la sfârşit de misiune
Publicat pe: 19.07.2017
Afişări: 136
Argedava Saber -17 - Exerciţu tactic întrunit pentru forţarea unui curs de apă prezentat  în cadrul  Zilei Distinşilor Vizitatori
"Argedava Saber-17" - Ziua Distinşilor Vizitatori
Publicat pe: 19.07.2017
Afişări: 62
„Brave Warrior-17”. Premierea celor mai buni
„Brave Warrior-17”. Premierea celor mai buni
Publicat pe: 19.07.2017
Afişări: 56
Ceremonia de plecare în Teatrul de Operaţii Afganistan a Batalionului de Protecţia Forţei "Brave Hearts"
"Brave Hearts" - apelul general
Publicat pe: 18.07.2017
Afişări: 93
Getica Saber-17 -  Ziua Distinşilor Vizitatori
"Getica Saber-17" - Ziua Distinşilor Vizitatori
Publicat pe: 18.07.2017
Afişări: 73
Saber Guardian-17/GeticaSaber-17
Echipă, forţă şi profesionalism
Publicat pe: 17.07.2017
Afişări: 94

Ceremonia de deschidere „Brave Warrior-17”
Publicat pe: 10.07.2017
Afişări: 288
Exerciţiul de repetare a misiunii Mission Rehearsal Exercise - MRE KFOR-23
Exerciţiu în teren
Publicat pe: 10.07.2017
Afişări: 528

Citeşte şi:

Ceremonia de plecare în Teatrul de Operaţii Afganistan a Batalionului de Protecţia Forţei "Brave Hearts"
Publicat pe 18.07.2017
În data de 18 iulie 2017, la sediul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizate „Unirea Principatelor” din Focşani a avut loc activitatea de citire a...
Locotenent Roland Pralea şi sg Gheorghe Cîmpeanu la SHURA
Publicat pe 06.07.2017
Echipele specializate în operaţii psihologice (PSYOPS) s-au impus ca un sprijin pentru luptători. Aici, în Afganistan, lucrează alături de militarii...
Dumnezeu ne-a înzestrat pe fiecare cu un har special, dar conform naturii omului, facem apel mai puternic la credinţă şi smerenie numai când suntem...

Comentarii