Ceremonia de deschidere „Brave Warrior-17”

Maior Dan CRIŞAN
Publicat pe 10.07.2017

8 iulie, „Hungarian Defence Forces Bakony Combat Training Center”, Ungaria. Ceremonia de deschidere a exerciţiului „Brave Warrior-17”.

La festivitatea de deschidere au participat reprezentanţi ai tuturor contingentelor naţionale prezente la exerciţiu, cu elemente de tehnică de luptă proprii fiecărei structuri participante. Din partea ţării noastre, în echipa de comandă a exerciţiului a fost prezent colonel Victor Chiperescu, şeful delegaţiei militare române (Statul Major al Forţelor Terestre). Detaşamentul românesc al Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” a avut în formaţia multinaţională un pluton de infanterie şi un TAB-77.

Ceremonia de deschidere a fost condusă de generalul de brigadă Romulusz Ruszin, comandantul Brigăzii 5 Infanterie „Bocskai Istvan”. Comandamentul marii unităţi maghiare este eşalonul superior în organizarea militară multinaţională jucată în scenariul exerciţiului. În discursul său de deschidere, generalul de brigadă Romulusz Ruszin a transmis camarazilor următorul mesaj: „Este o onoare să găzduim militari din şapte tări aliate - Cehia, Croaţia, Marea Britanie, Polonia, România, Slovacia şi Statele Unite ale Americii, care au venit în Ungaria pentru a lua parte la unul dintre exerciţiile conectate unei lungi şi bine pregătite serii de activităţi de instruire, inititulată „Saber Guardian-17”. De ce avem nevoie de acestea? De ce trebuie să arătăm disponibilitatea noastră de cooperare? De ce trebuie să ne demonstrăm capabilităţile militare şi capacitatea de reacţie imediată? (...) În primul rând, suntem membrii aceleiaşi Alianţe, cea mai importantă organizaţie politică şi militară din lume. Cele mai multe dintre ţările din Europa, cum ar fi Ungaria, şi-au construit, în parte, strategia de securitate bazându-se pe puterea şi unitatea NATO. Şi ştim că, pentru a fi un partener de încredere al acestei organizaţii, trebuie să ne pregătim şi să ne mărim nivelul de interoperabilitate cu celelalte state membre. În al doilea rând, cu toţii conştientizăm că situaţia de securitate în lume şi, cu atât mai mult, în regiunea Nord-Atlantică, s-a modificat substanţial în ultimii doi ani. Forţele de securitate şi apărare din ţările noastre trebuie să facă faţă unor noi provocări, atât în zone cunoscute, cât şi în altele noi. (...).

Suntem în plină paradigmă a războiului de nouă generaţie. Nu este suficient să ne instruim pentru a duce şi învinge un război convenţional. Trebuie să operăm eficient şi în conflictul armat de tip hibrid.

Avem deja o istorie profesională comună, rezultată din participarea la misiuni internaţionale în diverse zone din lume, ca Afganistan, Irak, Balcanii de Vest şi chiar Cipru. Acolo nu doar ne-am întâlnit. Acolo am luptat ca parteneri. De aceea, pentru noi, acest exerciţiu reprezintă nu doar o bună oportunitate de a ne actualiza tacticile, procedurile şi tehnicile militare, ci şi de a ne reînnoi relaţiile de prietenie.

În următoarele două săptămâni, zi şi noapte, aproape 3.000 de soldaţi din opt ţări, folosind sute de vehicule de luptă şi tone de muniţie de manevră şi război, vor demonstra unitatea noastră, capabilităţile noastre şi valorile noastre comune, de încredere şi respect”.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

QRF se deplasează la locul de intervenţie
QRF, EXTREMĂ URGENŢĂ!
Publicat pe: 17.08.2017
Afişări: 592
Echipa tehnică a ENS şi BIPF Lupii Negri
Maeştrii MRAP-urilor
Publicat pe: 17.08.2017
Afişări: 652

Undeva... în Kandahar, Afganistan
Publicat pe: 09.08.2017
Afişări: 433
Căpitan Ionel Croitoru - Afganistan
Puntea invizibilă a dorului de casă
Publicat pe: 02.08.2017
Afişări: 178
Camarazii din Kandahar
Camarazii din Kandahar
Publicat pe: 26.07.2017
Afişări: 948

„Brave Warrior-17”. Punct final
Publicat pe: 24.07.2017
Afişări: 201
Brigada 8 LAROM, la „Saber Guardian-17”
Brigada 8 LAROM, la „Saber Guardian-17”
Publicat pe: 24.07.2017
Afişări: 1,547
Exerciţiul „Tobruq Legacy 2017” (TL-17)
Exerciţiul „Tobruq Legacy 2017” (TL-17)
Publicat pe: 24.07.2017
Afişări: 406
„Brave Warrior-17”. Premierea celor mai buni
„Brave Warrior-17”. Premierea celor mai buni
Publicat pe: 19.07.2017
Afişări: 134
Comandorul Toma Dorel Truşcă participă la TOA_Elementul Naţional de Sprijin
Reprezentantul militar naţional, la sfârşit de misiune
Publicat pe: 19.07.2017
Afişări: 379
Argedava Saber -17 - Exerciţu tactic întrunit pentru forţarea unui curs de apă prezentat  în cadrul  Zilei Distinşilor Vizitatori
"Argedava Saber-17" - Ziua Distinşilor Vizitatori
Publicat pe: 19.07.2017
Afişări: 205

Citeşte şi:

Comentarii