Brigada 9 Mecanizată “Mărăşeşti”, la exerciţiul „Saber Guardian-17”

Brigada 9 Mecanizată “Mărăşeşti”, la exerciţiul „Saber Guardian-17”
Locotenent Mirela GHEORGHE
Publicat pe 24.07.2017

În perioada 11-22 iulie, la Centrul Secundar de Instruire Babadag, Brigada 9 Mecanizată “Mărăşeşti” a desfăşurat exerciţiul de comandament cu trupe în teren şi trageri de luptă  „Mărăşeşti-17”.

Exerciţiul reprezintă o secvenţă de instruire a exerciţiului multinaţional „Saber Guardian-17”, ce se desfăşoară în România, Ungaria şi Bulgaria, adunând la un loc 25.000 de militari, din 22 de ţări.

La exerciţiu au acţionat militari din forţele terestre şi navale, peste 600 de militari din cadrul brigăzii, cu 86 de mijloace tehnice de luptă şi sprijin, împreună cu 65 de militari ai Batalionului 307  Infanterie Marină, care s-au antrenat intens, atât ziua, cât şi noaptea.

Subunităţi de infanterie, tancuri, artilerie terestră şi antiaeriană aparţinând Brigăzii 9 Mecanizate “Mărăşeşti” şi două plutoane de infanterie marină din Batalionul 307 Infanterie Marină au luat cu asalt poligonul Babadag, executând trageri de luptă cu muniţie reală în cadrul unui exerciţiu complex, adaptat realităţii câmpului de luptă. Militarii au prezentat o demonstraţie dinamică a unui exerciţiu care a inclus trageri cu toate categoriile de tehnică şi armament din dotare, desfăşurate pe timpul ofensivei împotriva blindatelor inamicului.

Vineri, 21 iulie, la Ziua Distinşilor Vizitatori au fost prezenţi: comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite, general-maior dr. Petrică-Lucian Foca, comandantul Diviziei 2 Infanterie “Getica”, general de brigadă Gheorghe Vişan, locţiitorul comandantului Componentei Operaţionale Terestre, colonel Valentin Brânzei,  reprezentanţi ai forţelor navale şi ai autorităţilor publice locale din judeţele Tulcea şi Constanţa. Cu acest prilej, militarii brigăzii au pregătit şi o expoziţie statică cu tehnica şi echipamentele militare din dotare.

Exerciţiul a avut ca obiective perfecţionarea deprinderilor privind folosirea armamentului şi tehnicii din dotare,  creşterea capacităţii de rezistenţă şi acţiune la efort în mediu operaţional ostil, îmbunătăţirea capacităţii de reacţie, în cadrul unor scenarii cât mai apropiate de realitatea câmpului de luptă.

„Antrenamentele au decurs bine, militarii brigăzii au depus eforturi intense de-a lungul a trei săptămâni, instruindu-se în trei poligoane din ţară: Babadag, Borduşani şi Capu Midia. La sfârşitul acestei perioade, ne rămâne satisfacţia unei activităţi bine realizate, exerciţiul  <Mărăşeşti-17> s-a dovedit a fi o secvenţă de instruire bine planificată şi executată în condiţii foarte bune” - ne-a precizat colonelul Dorin Toma, comandantul Brigăzii 9 Mecanizate “Mărăşeşti”.

Totodată, militarii Brigăzii 9 Mecanizate “Mărăşeşti” s-au instruit în această perioadă şi în locaţiile Borduşani şi Capu Midia, în cadrul exerciţiilor „Argedava Saber-17” şi „Tobruq Legacy-17”, secvenţe de instruire ale exerciţiului multinaţional „Saber Guardian-17”. Executarea tragerilor cu muniţie reală cu toate categoriile de tehnică, exersarea acţiunilor specifice trecerii peste un curs major de apă şi creşterea capacităţii de reacţie în cadrul unor scenarii cât mai apropiate de realitatea câmpului de luptă - sunt doar câteva din obiectivele exerciţiilor.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Despre "Îngerii Păzitori”
Publicat pe: 24.11.2017
Afişări: 146
Caporal Florin Petrescu
Despre prietenie ...
Publicat pe: 22.11.2017
Afişări: 110

Ziua veteranilor din teatrele de operaţii
Publicat pe: 13.11.2017
Afişări: 145

Onor Artileriei Române!
Publicat pe: 13.11.2017
Afişări: 231
Cercetaşii dobrogeni au executat modulul de pregătire „Care under Fire”
Cercetaşii dobrogeni în acţiune
Publicat pe: 10.11.2017
Afişări: 193
Militarii din Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei "Brave Hearts" se antrenează pentru aplicarea procedurilor MEDEVAC
Militarii români au participat la un curs MEDEVAC
Publicat pe: 09.11.2017
Afişări: 234

Elementul Naţional de Sprijin, rotaţia a VI-a
Publicat pe: 06.11.2017
Afişări: 364

25 Octombrie în Afganistan
Publicat pe: 27.10.2017
Afişări: 282

Citeşte şi:

Garda Naţională a statului Carolina de Nord participă la exerciţiul multinaţional "Getica Saber-17" cu o structură de sprijin, unde activează ca...

Comentarii