"Scorpionii Galbeni" se familiarizează cu autovehiculele HUMVW

"Scorpionii Galbeni" se familiarizează cu autovehiculele HUMVW • Pregătire teoretică

În cadrul pregătirii exerciţiului multinaţional "Saber Junction 15", desfăşurat în baza Hohenfels din Germania, a avut loc cursul destinat militarilor care vor utiliza, pe timpul exerciţiului, autovehicule de tip HMMWV.

Cursul, la care au participat şi militari din detaşamentul românesc, a fost structurat pe două module. Primul modul, cel teoretic, s-a desfăşurat în data de 3 aprilie, în cadrul căruia au fost prezentate principalele norme de siguranţă şi importanţa respectării lor în scopul prevenirii accidentelor, precum şi modul în care aceştia trebuie să acţioneze în cazul producerii unui accident. În ultima parte a acestui modul a fost prezentat schematic autovehiculul de tip HMMWV şi modul de funcţionare al acestuia.

Luni, 6 aprilie, s-a desfăşurat cel de-al doilea modul, practic, la care militarii participanţi s-au familiarizat cu autovehiculul de tip HMMWV efectuând operaţiunile de verificare a autovehiculului şi conducerea în condiţii de teren accidentat, pe timp de zi şi de noapte.

Întrebat despre principalul obiectiv al acestui curs, instructorul american SSG Clifford Dash ne-a răspuns că siguranţa personalului implicat în exerciţiul "Saber Junction 15" este pe primul loc şi că este foarte important ca militarii să înţeleagă importanţa acestui lucru. Instructorul american a mai adăugat că nu este prima dată când interacţionează cu militarii români, apreciind experienţa acestora, precum şi nivelul ridicat de antrenament.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

În ultimele zile ale lui Prier, "Scorpionii Galbeni" au parcurs şi cea din urmă etapă – apărarea, din faza "Force on Force" a exerciţiului "Saber...
Joi, 2 aprilie, aproximativ 150 de militari ai Batalionului 32 Infanterie "Mircea" au ajuns în JMRC Hohenfels, Germania, pentru a participa la...

Comentarii