Începură oltenii instrucţia

Se intonează imnurile naţionale ale României şi Poloniei

 

Ca în toată Armata României, şi unităţile Brigăzii Multinaţionale de Sud-Est au început, în mod festiv, anul de instrucţie 2018. După o scurtă ceremonie, subunităţile s-au deplasat pe locurile de instrucţie, unde militarii au început pregătirea, conform specificului fiecărei unităţi sau subunităţi.

La ceremonia organizată în cazarma Batalionului 26 Infanterie a participat comandantul Brigăzii Multinaţionale de Sud-Est, colonelul Cristian Dan. Întrucât în compunerea batalionului este şi contingentul de militari polonezi, comandantul brigăzii a vorbit în limba engleză, urmând ca după încheierea festivităţii, comandanţii de plutoane să rezume discursul în limbile naţionale.

Prioritatea brigăzii: instrucţia, instrucţia, instrucţia

Colonelul Dan a făcut o scurtă trecere în revistă a principalelor activităţi de instrucţie desfăşurate în anul precedent, insistând asupra exerciţiilor desfăşurate atât în poligonul Centrului Naţional de Instruire Întrunită din Cincu, cât şi în poligonul Botoşeşti-Paia. 

Despre anul 2018, comandantul brigăzii a spus că prioritatea comenzii marii unităţi este: instrucţie, instrucţie, instrucţie. Prima activitate importantă din 2018, a precizat comandantul brigăzii, este cea de a doua rotaţie a contingentului polonez. Dar principalul eveniment al anului este „evaluarea de luptă (CREVAL - n.red.) a brigăzii, planificată pentru luna noiembrie, în Centrul Naţional de Instruire Întrunită din Cincu. Deci, fiţi pregătiţi pentru noiembrie, când vom fi evaluaţi pe parcursul a două săptămâni”.

În ceea ce priveşte desfăşurarea instrucţiei în cadrul brigăzii, colonelul Dan le-a cerut militarilor să dea sens parteneriatului cu camarazii polonezi, să acţioneze şi să coopereze împreună în toate situaţiile, oriunde s-ar afla: pe terenul de instrucţie sau în poligoanele de tragere.

Aceleaşi cerinţe au fost formulate de către comandantul Brigăzii Multinaţionale de Sud-Est şi pentru Batalioanele 20 Infanterie şi 116 Sprijin Logistic. Colonelul Dan a apreciat activitatea militarilor din cele două batalioane pe timpul desfăşurării exerciţiilor „Nobel Jump”, „Saber Guardian” şi „Scorpions Fury”: „Vreau să vă mulţumesc pentru profesionalism, pentru dăruire şi pentru ceea ce împreună am realizat în anul 2017”.

În plus faţă de activităţile de instrucţie planificate în noul an de instrucţie, militarii Batalionului 20 Infanterie vor trebui să le aibă în vedere şi  pe cele legate de primirea noii tehnici de luptă.

Colonelul Cristian Dan le-a cerut militarilor din cele două unităţi să dea dovadă de acelaşi profesionalism, să nu neglijeze educaţia fizică militară, iar activităţile de instrucţie să fie planificate şi executate în cel mai mic detaliu. În încheiere, i-a asigurat pe militari de tot sprijinul pe care comandamentul Brigăzii Multinaţionale de Sud-Est îl poate asigura, în aşa fel încât anul 2018 să fie un an al reuşitei.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Între Jurământul lui Hipocrate și Jurământul militar
Publicat pe: 05.11.2019
Afişări: 522

Bucurii mărunte
Publicat pe: 18.10.2019
Afişări: 471

Zilele de foc ale artileriştilor în poligonul Cincu
Publicat pe: 15.10.2019
Afişări: 255

Examen de foc la Capu Midia
Publicat pe: 11.10.2019
Afişări: 337

"Saber Junction 19", prin ochii comandanților de plutoane
Publicat pe: 02.10.2019
Afişări: 248

Cu pași repezi, spre final de misiune...
Publicat pe: 12.08.2019
Afişări: 618

One Team
Publicat pe: 15.07.2019
Afişări: 854

Battle Captains
Publicat pe: 08.07.2019
Afişări: 749

Zile... de FOC la malul mării!
Publicat pe: 24.06.2019
Afişări: 584

Comandanții de companii
Publicat pe: 20.06.2019
Afişări: 829

Citeşte şi:

Drapelele naţionale ale Canadei şi României şi drapelul NATO în camp-ul Batalionului 20 Infanterie
Publicat pe 13.04.2016
Pentru că în articolele anterioare au fost prezentate cu precădere acţiunile militarilor în teren, acum am mers în partea "nevăzută" a exerciţiului,...

Comentarii