Ceremonia militară de predare-primire a comenzii Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”

 

Joi, 12 aprilie, la sediul Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” a avut loc ceremonia militară prilejuită de predarea-primirea comenzii şi Drapelului de luptă al unităţii, un eveniment de o încărcătură emoţională aparte.

Colonel dr. ing. Aurel-Constantin Neagu, absolvent cantemirist promoţia 1986, a preluat comanda instituţiei de la prima femeie comandant din istoria instituţiilor militare de învăţământ, colonel dr. Doina Mureşan, care este împuternicită pentru a asigura îndeplinirea atribuţiilor funcţiei de şef al Colegiului Naţional de Apărare din Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.

Numele colonelului Doina Mureşan, model profesional pentru oricare adolescent în uniforma albastră cu vipuşca roşie, va rămâne inscripţionat pe placa de onoare a comandanţilor Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”. A condus instituţia în perioada august 2016 - aprilie 2018. În acest timp, s-a scris o pagină frumoasă de istorie sub comanda domniei sale, pentru care onoarea, datoria şi  respectul faţă de semeni au fost puncte de reper în activitatea întreprinsă, una deosebită şi cu realizări remarcabile.

La eveniment a participat comandantul Componentei Operaţionale Terestre şi locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general de brigadă Dorin Blaiu, care a trecut în revistă formaţia, a dat citire ordinului de numire în funcţie şi a realizat predarea comenzii şi a Drapelului de luptă al unităţii. La ceremonia desfăşurată astăzi, alături de reprezentanţi ai MApN au participat: inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, profesor Oprea-Nicolae Angelescu; inspector şcolar general adjunct, profesor Horia Victor Toma; personalul colegiului; elevi şi invitaţi.

Au fost rostite o serie de alocuţiuni emoţionante din partea oficialităţilor prezente, care au avut numai cuvinte de apreciere la adresa instituţiei şi a conducerii acesteia, evidenţiind, totodată, modul deosebit în care a fost pregătită Olimpiada Naţională de Fizică, desfăşurată în „Cantemir”.   

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea întregului efectiv al colegiului, condus de actualul comandant, colonel Aurel-Constantin Neagu. Acesta are o bogată experienţă militară, fiind veteran al teatrelor de operaţii şi îndeplinind funcţii diferite, în special în instituţii militare de învăţământ. Rezultatele obţinute pe parcursul carierei militare au fost recompensate prin conferirea de ordine şi medalii naţionale şi internaţionale. Din 15.08.2016 şi până în prezent a fost locţiitor al comandantului Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”.

Mult succes, doamnă colonel Doina Mureşan, în îndeplinirea noilor misiuni!

Mult succes, domnule comandant Aurel-Constantin Neagu, la comanda Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”!

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Zilele de foc ale artileriştilor în poligonul Cincu
Publicat pe: 15.10.2019
Afişări: 45

Examen de foc la Capu Midia
Publicat pe: 11.10.2019
Afişări: 55

"Saber Junction 19", prin ochii comandanților de plutoane
Publicat pe: 02.10.2019
Afişări: 110

Cu pași repezi, spre final de misiune...
Publicat pe: 12.08.2019
Afişări: 358

One Team
Publicat pe: 15.07.2019
Afişări: 395

Battle Captains
Publicat pe: 08.07.2019
Afişări: 348

Zile... de FOC la malul mării!
Publicat pe: 24.06.2019
Afişări: 317

Comandanții de companii
Publicat pe: 20.06.2019
Afişări: 387

Alături de camarazii noștri!
Publicat pe: 15.04.2019
Afişări: 555

Ziua NATO, în Baza Militară Kandahar
Publicat pe: 08.04.2019
Afişări: 505

Citeşte şi:

În seria manifestărilor tradiţionale din cadrul “Atelierelor Cantemirului”, ediţia a II-a, şi a sărbătoririi Zilei Armatei României s-a înscris...
Publicat pe 16.09.2019
Am cunoscut-o pe Rebeca în timpul liber, o tânără cantemiristă care mi-a vorbit cu o bucurie aparte despre părin ț ii ei ș i despre cei nouă fra ț i...

Comentarii