Decoraţii pentru militarii români din Detaşamentul ROU AIAT

Ceremonia organizată şi condusă de către colonelul britanic Neil Unsworth a reprezentat încheierea celor şase luni de misiune

Baza militară NKC (New Kabul Compound), Afganistan, a fost gazda ceremoniei de medaliere a detaşamentului român şi danez din cadrul AIAT (Army Institutional Advisory Team).

Detaşamentul ROU AIAT, dislocat de la începutul lunii februarie în teatrul de operaţii din Afganistan, face parte din misiunea "Resolute Support", menită să conducă tânăra armată afgană pe lungul drum al construcţiei şi transformării într-o armată modernă, capabilă să furnizeze singură un mediu de securitate stabil şi sigur pentru populaţia Republicii Islamice Afganistan.

Ceremonia organizată şi condusă de către colonelul britanic Neil Unsworth a reprezentat încheierea celor şase luni de misiune pentru personalul celor două naţiuni. În semn de recunoştinţă pentru munca şi efortul depus, militarilor români li s-a acordat medalia NATO "Non Articol 5" în prezenţa comandantului contingentului român, colonel Alexandru Militaru. Acesta a fost impresionat de cuvintele de admiraţie ale membrilor Coaliţiei, referitoare la munca desfăşurată de către personalul contingentului românesc, adresând mulţumirile sale fiecărui ofiţer din cadrul detaşamentului pentru modul în care şi-a desfăşurat activitatea şi a înţeles să reprezinte România pe parcursul celor şase luni de misiune.

Totodată, pe baza rezultatelor obţinute şi pentru contribuţia adusă la îndeplinirea obiectivelor fazei I a misiunii "Resolute Support", cei 14 ofiţeri de stat major aflaţi sub conducerea locotenent-colonelului Daniel Pop au fost propuşi, de către conducerea CJ 7, comandantului misiunii "Resolute Support", pentru acordarea "Army Commendation Medal" şi "Army Achievement Medal".

Pregătită şi desfăşurată după modelul britanic, ceremonia a emoţionat deopotrivă militarii participanţi, cât şi audienţa. Zgomotul tobelor Batalionului 2 al Regimentului de Infanterie Britanic a creat o atmosferă specifică curţii regale. Întreaga activitate s-a desfăşurat la lumina torţelor, fiind un prilej de atracţie pentru întreaga comunitate din NKC.

Generalul german Michael Podzus, comandantul CJ7, a mulţumit tuturor pentru activitatea desfăşurată şi efortul depus în cadrul misiunii "Resolute Support", evidenţiind contribuţia personalului român la consolidarea şi dezvoltarea misiunii de consiliere a Forţelor de Securitate Afgane. În plus, a mulţumit militarilor pentru modul cum şi-au reprezentat ţara şi, în acelaşi timp, în mod oficial, a mulţumit fiecărei naţiuni pentru modul în care şi-a selectat oamenii pe care i-a trimis în acest gen de misiune.  Generalul Podzus şi-a exprimat admiraţia pentru oportunitatea de a avea în subordine militarii români, fiind plăcut impresionat de calitatea umană şi profesionalismul ridicat al acestora şi a transmis salutări familiilor militarilor care au fost tot timpul cu sufletul şi gândul alături de ei, subliniind faptul că  efortul şi sacrificiul cerut de această misiune a fost deopotrivă şi al acestora.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Între Jurământul lui Hipocrate și Jurământul militar
Publicat pe: 05.11.2019
Afişări: 101

Bucurii mărunte
Publicat pe: 18.10.2019
Afişări: 129

Zilele de foc ale artileriştilor în poligonul Cincu
Publicat pe: 15.10.2019
Afişări: 119

Examen de foc la Capu Midia
Publicat pe: 11.10.2019
Afişări: 132

"Saber Junction 19", prin ochii comandanților de plutoane
Publicat pe: 02.10.2019
Afişări: 149

Cu pași repezi, spre final de misiune...
Publicat pe: 12.08.2019
Afişări: 427

One Team
Publicat pe: 15.07.2019
Afişări: 464

Battle Captains
Publicat pe: 08.07.2019
Afişări: 412

Zile... de FOC la malul mării!
Publicat pe: 24.06.2019
Afişări: 367

Comandanții de companii
Publicat pe: 20.06.2019
Afişări: 461

Citeşte şi:

Echipa MFAT (Multifunctional Advisory Team), condusă de locotenent-colonelul Daniel Pop, a efectuat o vizită la KMTC (Kabul Multifunctional Training...
Vedeta competiţiei a fost clasica puşcă automată românească, calibrul 5,45 mm, singurul model descendent din celebrul AK 74, aflat în dotarea unei armate membre NATO
Publicat pe 15.06.2015
În vederea întăririi coeziunii echipei AIAT (Army Institutional Advisory Team), lunar, conducerea NKC (New Kabul Compound) destină un nucleu de...

Comentarii