Infanteriştii arădeni participă la exerciţiul multinaţional "Combined Resolve V"

Aspecte de la ceremonia prilejuită de plecarea militarilor arădeni la exerciţiul multinaţional "Combined Resolve V"
Sublocotenent Anamaria SCARLAT
Publicat pe 13.10.2015

Un detaşament de instrucţie din forţele terestre, constituit din militari ai Batalionului 191 Infanterie "Colonel Radu Golescu", participă în perioada 14 octombrie – 23 noiembrie la exerciţiul multinaţional "Combined Resolve V", desfăşurat în comun cu structuri militare ale ţărilor aliate şi partenere NATO, în facilităţile de instruire din Hohenfels şi Grafenwöhr, Germania.

Exerciţiul, bazat pe un scenariu fictiv, are ca scop dezvoltarea nivelului de instruire pentru executarea misiunilor în comun cu structurile din ţările membre NATO şi partenere, creşterea nivelului de interoperabilitate, precum şi perfecţionarea procedurilor de lucru.

În data de 12 octombrie, în cadrul ceremoniei organizate în unitatea din Cetatea Aradului cu ocazia plecării în facilităţile de instruire din Germania, comandantul Brigăzii 18 Infanterie "Banat", colonelul Cristian Dinulică, a precizat: "Am convingerea că acest exerciţiu va ridica nivelul de pregătire al batalionului şi va fi un pas înainte privind capacitatea sa de răspuns la o posibilă situaţie de criză. Exerciţiul presupune mai multe subsecvenţe şi va solicita la maxim capacitatea de efort a militarilor şi a comandamentului batalionului în planificarea şi desfăşurarea acţiunilor. Ca o noutate, este prima dată când acest batalion părăseşte teritoriul ţării cu tehnica din dotare, ceea ce ne ajută la evaluarea modului de îmbarcare şi transport pe cale ferată, pe distanţe lungi."

"Exerciţiul multinaţional «Combined Resolve V» reprezintă o oportunitate de a demonstra capabilităţile pe care le deţinem, într-un cadru multinaţional, sub egida NATO. Pe timpul exerciţiului, vom avea în subordine trei detaşamente străine  din Albania, Bulgaria şi Georgia, iar comandamentul va fi format din două naţiuni (România şi Bulgaria) şi ofiţeri de legătură din celelalte trei detaşamente, astfel încât să putem exercita sistemul de comandă şi control asupra subunităţilor. Îmi exprim convingerea că, la finalul exerciţiului, obiectivele propuse vor fi îndeplinite cu succes şi vom reprezenta din nou, cu mândrie, Forţele Terestre şi Armata României" - ne-a declarat comandantul batalionului, locotenent-colonel Claudiu Topor.

La exerciţiul "Combined Resolve V" sunt implicaţi peste 4.600 de militari din 10 ţări NATO – Albania, Bulgaria, Franţa, Germania, Lituania, Olanda, Norvegia, România, Slovenia şi Statele Unite ale Americii – şi trei state partenere – Georgia, Muntenegru şi Serbia. Batalionul 191 Infanterie participă la exerciţiu cu peste 200 de militari şi aproximativ 40 de mijloace tehnice.

Prezenţa forţelor terestre române la acest exerciţiu reprezintă un bun prilej de împărtăşire a experienţei acumulate, atât în poligonele de instrucţie, cât şi în teatrele de operaţii, şi demonstrează capacitatea României de a contribui la efortul militar al NATO şi al naţiunilor partenere.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Între Jurământul lui Hipocrate și Jurământul militar
Publicat pe: 05.11.2019
Afişări: 104

Bucurii mărunte
Publicat pe: 18.10.2019
Afişări: 140

Zilele de foc ale artileriştilor în poligonul Cincu
Publicat pe: 15.10.2019
Afişări: 126

Examen de foc la Capu Midia
Publicat pe: 11.10.2019
Afişări: 134

"Saber Junction 19", prin ochii comandanților de plutoane
Publicat pe: 02.10.2019
Afişări: 151

Cu pași repezi, spre final de misiune...
Publicat pe: 12.08.2019
Afişări: 431

One Team
Publicat pe: 15.07.2019
Afişări: 469

Battle Captains
Publicat pe: 08.07.2019
Afişări: 415

Zile... de FOC la malul mării!
Publicat pe: 24.06.2019
Afişări: 371

Comandanții de companii
Publicat pe: 20.06.2019
Afişări: 467

Citeşte şi:

Eroii nu mor niciodată, ei trăiesc mereu în inimile noastre!
Publicat pe 01.11.2015
În data de 31 octombrie, preotul militar Gabriel Mateş, alături de echipa JTAC (Echipa de control aerian tactic), din cadrul detaşamentului românesc...

Comentarii