După trei luni de pregătire specifică, artileriştii care vor încadra Echipa de instructori pe linia instalaţiilor de  artilerie APR-40 calibru 122 mm şi care urmează să plece în T.O. Bosnia şi Herţegovina au raportat: "Gata pentru misiune!".

  La ceremonia militară organizată cu ocazia plecării în teatrul de operaţii a echipei, desfăşurată luni, 2 februarie, la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă "General Eremia Grigorescu" din Sibiu, au fost prezenţi comandantul şcolii, colonel prof.univ.dr. Alexandru Rizescu, comandantul Componentei Operaţionale Terestre, colonel Laurenţiu Grigoraş, reprezentanţi din Statul Major General, Statul Major al Forţelor Terestre , rudele militarilor care pleacă în misiune, reprezentanţi ai instituţiilor universitare, culturale şi economice locale, precum şi cadre militare în rezervă şi în retragere.

Majoritatea militarilor din cadrul echipei de instructori nu sunt la prima misiune într-un teatru de operaţii. Comandantul detaşamentului, căpitanul Claudiu Gherman, este la a doua misiune şi, cu toate că ceea ce urmează să facă în următoarele şase luni este oarecum diferit faţă de misiunea anterioară, nu are niciun fel de emoţii.

Faptul că Echipa de instructori se află la prima misiune de acest fel reprezintă dovada că Armata României este apreciată de partenerii din Alianţa Nord-Atlantică şi că îşi respectă angajamentele asumate ca aliat NATO cu rezultate remarcabile, mai ales prin determinarea militarilor români, care sunt cei mai de seamă ambasadori ai ţării noastre.

 Timp de şase luni, Echipa de instructori participă la misiunea UE în T.O. Bosnia şi Herţegovina pentru instruirea şi consilierea militarilor din Forţele Armate ale Bosniei şi Herţegovinei pe linia cunoaşterii şi instrucţiei tehnice la instalaţiile de artilerie APR-40.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Zile... de FOC la malul mării!
Publicat pe: 24.06.2019
Afişări: 41

Comandanții de companii
Publicat pe: 20.06.2019
Afişări: 133

Alături de camarazii noștri!
Publicat pe: 15.04.2019
Afişări: 362

Ziua NATO, în Baza Militară Kandahar
Publicat pe: 08.04.2019
Afişări: 270

O altfel de misiune
Publicat pe: 05.04.2019
Afişări: 223

Militarii români, la datorie
Publicat pe: 25.03.2019
Afişări: 279

Exerciţiul „Platinum Eagle-19.1”, la final
Publicat pe: 20.03.2019
Afişări: 269

START „Platinum Eagle-19.1”!
Publicat pe: 13.03.2019
Afişări: 299

Citeşte şi:

Vineri, 19 decembrie, Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă "General Eremia Grigorescu" a îmbrăcat hainele de sărbătoare cu ocazia...
Studenţii din Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" au participat la campania "Donează sânge, salvează o viaţă"
Publicat pe 12.02.2015
Marţi, 10 februarie, Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" a dat curs invitaţiei Arhiepiscopiei Sibiului de a participa, alături de...

Comentarii