Scrisori de acasă, cu iz de sărbători

Mult aşteptatele scrisori ale copiilor din Câmpia Turzii au ajuns la „Dragonii Transilvani”
Maior Mihai PINTILICIUC
Publicat pe 06.12.2015

Copiii sunt uimitori în aproape tot ceea ce fac, ne încântă viaţa şi o colorează, aduc lumină  în sufletele noastre acolo unde "soarele" nu poate ajunge.

Cel mai impresionant însă este momentul sincerității şi căldura cu care pot aşterne pe hârtie câteva gânduri. După un drum lung, mult aşteptatele scrisori ale copiilor din Câmpia Turzii au ajuns la „Dragonii Transilvani”. Aceeaşi cutie, în care cu câteva săptămâni în urmă s-au adunat toate scrisorile, „a păşit" pe pământ afgan, dar în curtea noastră.

Iniţiativa preotului Vălean este mai mult decât lăudabilă şi merită toată aprecierea noastră. Aceleaşi gânduri de mulţumire şi apreciere le transmitem şi celor de la Asociaţia „Benita” din municipiul Bistriţa, care au lansat o provocare similară mai multor şcoli. Este cel mai frumos cadou pe care l-au primit militarii noştri acum, în prag de sărbători şi, pe undeva, este destul de greu să ne ridicăm la nivelul intensităţii cu care au fost exprimate cele scrise de copii şi îndrumătorii acestora.

O parte dintre noi ne-am adunat într-o încăpere frumos amenajată, cu brad de Crăciun, televizor, fotolii confortabile şi linişte, aproape ca la gura sobei, unde se pot citi în tihnă scrisorile de acasă, din România.

Am urmărit cu atenţie fiecare militar care s-a apropiat de masa plină de scrisori şi felicitări, iar ce am observat a fost curiozitate la început, încântare, un zâmbet în colţul gurii, doar pentru că urmează firesc nostalgia care prin definiţie se transformă în trăiri personale. După prima scrisoare, poate greu de recunoscut, cam toţi am scos telefonul sau portofelul din buzunar, pentru că, nu-i aşa, acolo avem fotografiile cu cei dragi, talismanele noastre. Unii au citit scrisorile cu voce tare, alţii le-au împărtăşit cu cei de lângă ei, dar emoţiile au fost evidente şi, desigur, fireşti.

Comandantul nostru a început să citească o scrisoare pe un ton brav, ostăşesc, care încet şi-a mai pierdut din rezonanţa militară, a adus un tremur în voce pentru că gândul a zburat atât de repede acasă, în Bistriţa, la familie: "Este de-a dreptul emoţionant, vă recomand să le citiţi, poate fără să vă gândiţi prea mult la conţinut pentru că...". Credeţi că am reuşit vreunul dintre noi să trecem peste conţinut?

Caporal Berliuc Ioan Ovidiu ne-a împărtăşit trăirile pe care le-a avut la citirea scrisorilor: "Am simţit multă emoţie când am citit scrisoarea trimisă de un copil din Câmpia Turzii, mulţumim că se gândesc la noi şi pentru gândurile bune. Le transmit tuturor copiilor care ne-au trimis aceste scrisori un Crăciun fericit alături de familiile lor, să crească mari şi cuminţi".

Pe lângă emoţie şi bucurie, scrisorile au adus speranţă şi încredere că tot timpul este loc de mai bine în viaţa fiecăruia dintre noi.

Plutonier Baciu Paul: "Vreau să mulţumesc tuturor copiilor pentru gândurile frumoase pe care ni le-aţi transmis în scrisori. Le-am citit cu mare emoţie. Şi noi, cei de aici, vă urăm multă sănătate şi împlinirea tuturor dorinţelor. Crăciun fericit! Sărbători fericite!".

Plutonier-major Tudose Dorin: "Tuturor copiilor care ne-au scris şi familiilor care ne aşteaptă acasă, vă mulţumim. Meritaţi o viaţă mai bună! Iar noi vom face totul pentru aceasta. La mulţi ani!".

Locotenent Santa Izabela: "Vă mulţumesc foarte mult pentru toate scrisorile şi gândurile bune pe care ni le-aţi adresat. Vă urăm şi noi, de aici de departe, aceleaşi gânduri bune. Crăciun fericit! Sărbători fericite tuturor!".

Mă alătur şi eu celor care au împărtăşit aceste emoţii şi mărturisesc că astăzi am trăit, prin aceste minunate scrisori, în România. Noi, militarii Batalionului 811 Infanterie Protecţia Forţei "Dragonii Transilvani", promitem tuturor celor de acasă, mai ales copiilor, că vom face tot ce ne stă în putinţă să ne întoarcem cu toţii sănătoşi, aşa cum ne-aţi scris.

Dragi copii, „Dragonii Transilvani” vă mulţumesc din suflet pentru gestul vostru nepreţuit şi primiţi vă rog din partea noastră cea mai sinceră şi caldă urare: Sărbători Fericite!

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Cu pași repezi spre final de misiune...
Publicat pe: 12.08.2019
Afişări: 185

One Team
Publicat pe: 15.07.2019
Afişări: 278

Battle Captains
Publicat pe: 08.07.2019
Afişări: 265

Zile... de FOC la malul mării!
Publicat pe: 24.06.2019
Afişări: 217

Comandanții de companii
Publicat pe: 20.06.2019
Afişări: 259

Alături de camarazii noștri!
Publicat pe: 15.04.2019
Afişări: 450

Ziua NATO, în Baza Militară Kandahar
Publicat pe: 08.04.2019
Afişări: 378

O altfel de misiune
Publicat pe: 05.04.2019
Afişări: 286

Militarii români, la datorie
Publicat pe: 25.03.2019
Afişări: 361

Citeşte şi:

Generalul de brigadă Paul Bontrager şi locotenent-colonelul Adrian-Nicolae Costaru au schimbat gradele de maior cu cele de locotenent-colonel pentru Liviu Şoric
Publicat pe 01.10.2015
Miercuri, 30 septembrie, în Baza Aeriană Kandahar s-a desfăşurat ceremonia de înaintare în grad a "Dragonilor Transilvani". Plutonierul Emil Marius...
Publicat pe 08.01.2016
Cumpăna dintre ani reprezintă pentru fiecare dintre noi un moment de bilanţ, de rememorare a ceea ce am făcut în anul precedent, dar şi momentul...
Îmbarcaţi şi... asalt!
Publicat pe 25.01.2016
Pregătite, aşa cum scrie la carte, operaţiunile de asalt aerian executate de "Dragonii Transilvani" sunt, probabil, cele mai complexe tipuri de...

Comentarii