Militarii bănăţeni participă la proiectul "Luna plantării arborilor"

Militarii timişoreni participă la proiectul "Luna plantării arborilor"

Militari din Brigada 18 Infanterie "Banat", alături de membri ai Direcţiei Silvice Timiş, au luat parte la acţiunea de regenerare prin împădurire a suprafeţelor pe care nu s-a instalat regenerarea naturală, activitate care a început în data de 16 martie.

Deschiderea oficială a seriei dedicate "Lunii plantării arborilor" a coincis cu vernisajul expoziţiei filatelice "Natura – Luna plantării arborilor 2016", organizată de Asociaţia Filatelică Timiş la Cercul Militar din Timişoara. Prin calitatea şi originalitatea lor, un număr impresionant de persoane din oraşele Reşiţa, Arad, Sibiu, Mediaş, Râmnicu Vâlcea, Botoşani, Bucureşti, Bârlad şi Berlin au dat expoziţiei expresia ataşamentului faţă de pădure şi faţă de natură.

Acest proiect se desfăşoară în perioada 15 martie – 15 aprilie de către Regia Naţională a Pădurilor "Romsilva" prin Direcţia Silvică Timiş. Comandantul comenduirii garnizoanei Timişoara, maiorul Sorin Homeag, a fost prezent la această activitate împreună cu militarii din unităţile timişorene: "Ei au plantat puieţi forestieri în mai multe locuri din oraş precum: Cimitirul Militar "Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul", poligonul automatizat Chişoda şi perimetrele cazărmilor unităţilor militare. Putem spune că, dacă plantezi un arbore, îţi plantezi viitorul. Prin această activitate, în care noi, militarii bănăţeni,  am plantat puieţi în diferite locuri din garnizoana Timişoara, în cadrul proiectului «Luna plantării arborilor» , am fost mai aproape de ceea ce înseamnă conştientizarea importanţei pădurii şi a necesităţii de a o proteja".

Fie că suntem tineri sau la o vârstă înaintată, liber profesionişti sau cu un loc de muncă stabil, familişti sau necăsătoriţi, cu toţii avem ceva special de oferit. Oricine poate fi voluntar în acest proiect.

Mulţumim redacţiei emisiunii "Uniţi sub tricolor"/ Radio Timişoara pentru amabilitatea de a ne pune la dispoziţie fişierul audio.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Zile... de FOC la malul mării!
Publicat pe: 24.06.2019
Afişări: 41

Comandanții de companii
Publicat pe: 20.06.2019
Afişări: 133

Alături de camarazii noștri!
Publicat pe: 15.04.2019
Afişări: 362

Ziua NATO, în Baza Militară Kandahar
Publicat pe: 08.04.2019
Afişări: 270

O altfel de misiune
Publicat pe: 05.04.2019
Afişări: 223

Militarii români, la datorie
Publicat pe: 25.03.2019
Afişări: 279

Exerciţiul „Platinum Eagle-19.1”, la final
Publicat pe: 20.03.2019
Afişări: 269

START „Platinum Eagle-19.1”!
Publicat pe: 13.03.2019
Afişări: 299

Citeşte şi:

Comentarii