Vizita unei delegaţii poloneze la Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir"

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Dumitru Scarlat, împreună cu o delegaţie poloneză condusă de inspectorul Forţelor Terestre, generalul-maior Leszek Surawski, au vizitat Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir"

Joi, 14 aprilie, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Dumitru Scarlat, împreună cu o delegaţie poloneză condusă de inspectorul Forţelor Terestre, generalul-maior Leszek Surawski, au vizitat Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir".

Oaspeţii din Republica Polonia au fost deosebit de încântaţi de oportunitatea de a vizita Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir", instituţie cu peste un secol de existenţă educativă şi de performanţă, în care s-au format 13.000 de absolvenţi, dintre care peste 200 au devenit generali ai Armatei Române.

Pe parcursul întrevederii, comandantul colegiului, colonel Horia Stănescu, a scos în evidenţă date din istoria instituţiei şi, totodată, a răspuns întrebărilor delegaţiei poloneze, chiar în muzeul colegiului, care reprezintă o adevărată arhivă vizuală şi scrisă a evenimentelor importante pe care instituţia le-a parcurs. De asemenea, distinşilor vizitatori le-a fost prezentată Sala Excelenţei Educaţionale, unde, la loc de cinste, se regăsesc distincţiile şi numele absolvenţilor care se integrează armonios în marea familie a mânăstirenilor şi cantemiriştilor.

Întâlnirea înalţilor oaspeţi cu profesorii şi elevii instituţiei a ajutat la cristalizarea imaginii de ansamblu a Colegiului Naţional Militar "Dimitrie Cantemir".

La final, în semn de apreciere, comandantul colegiului, colonel Horia Stănescu, a oferit domnului general-maior Leszek Surawski, albumul colegiului.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Experienţă internaţională pentru elevii cantemirişti
Publicat pe: 27.09.2019
Afişări: 267

Ieri cadeţi, azi liceeni militari!
Publicat pe: 16.09.2019
Afişări: 168

Profil de “boboc” cantemirist
Publicat pe: 16.09.2019
Afişări: 162
Elev Andrei Andriese și elev Teodora Țăran
De la cadet, la elev de liceu militar
Publicat pe: 13.09.2019
Afişări: 141

O educație altfel - FLIPPED CLASSROOM!
Publicat pe: 20.06.2019
Afişări: 448

Profesor câmpulungean, premiat de preşedintele României
Publicat pe: 05.12.2018
Afişări: 663

Pasionaţii de istorie s-au reunit la Breaza
Publicat pe: 29.10.2018
Afişări: 976

Un nou început, în Anul Centenarului
Publicat pe: 03.09.2018
Afişări: 1,955

Citeşte şi:

Vocaţia calităţii, exigenţa, preocuparea constantă pentru performanţă definesc „spiritul cantemirist”, iar rezultatele obţinute de către absolvenţii...

Comentarii