Ziua de miercuri, 25 mai, a debutat cu o vreme neprietenoasă, cu ploaie măruntă şi mohorâtă ce a căzut fără încetare din cerul plumburiu. La ora 13.00, odată cu desfăşurarea "Ultimului clopoţel", eveniment cu tradiţie în instituţia noastră, câteva raze de soare şi-au făcut apariţia dintre nori, semn că activitatea va fi un succes.

Pentru elevii claselor a XII –a din Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" clopoţelul a sunat, anunţând faptul că finalul celor patru ani este aproape. Au purtat la ei cheia succesului şi a reuşitei cu care au deschis porţi spre cunoaştere, spre desăvârşire. 110 absolvenţi au scris o ultimă filă în albumul promoţiei cu numărul 92, denumită generic "Andrei Mureşanu – 200".

Au lăsat în urmă nostalgii, o fărâmă din sufletul de nobleţe al tinereţii, preietenii frumoase, mărgăritare în giuvaierul virtuţilor şi, nu în ultimul rând, pe cei care le-au călăuzit paşii spre cele mai înalte culmi ale succesului: comandanţi, dascăli, diriginţi şi ofiţeri, cărora le-au mulţumit. "Vă mulţumim pentru lumina, pentru darul absolut al cunoaşterii şi pentru îndemnul de a purta la cingătoare paloşul dreptăţii şi cartea înţelepciunii!".

O zi specială, care a produs în jur emoţie şi amintiri frumoase, încât fiecare participant a retrăit pentru o clipă doar, şi numai în amintire, acest moment irepetabil care este, de fapt, absolvirea liceului. Astfel, în albumul promoţiei, s-a mai adăugat o filă, structurată în patru capitole, cu un inceput scris într-o zi de septembrie 2012, din care aflăm că, 110 ABSOLVENŢI cu tot atâtea destine personale au legat prietenii care vor dura toată viaţa, au acumulat cunoaştere, experienţe, emoţii, împliniri, toate doar aici, în colegiu, în locul în care au conturat un tablou al metamorfozei personale. Timp de 4 ani, cu responsabilitate, dăruire şi conştiinciozitate, fiecare a contribuit la prestigiul „Cantemirului”, adăugând  în palmares performanţe remarcabile şi compatibile cu tradiţia de mare prestigiu a instituţiei. Sunt elevi care au strălucit prin rezultatele obţinute la concursurile şi olimpiadele şcolare, în competiţiile sportive de nivel înalt şi pe plan cultural-artistic.

Performeri extraordinari aparţin celei de a 92–a  promoţii care deţine asupra ei cea mai scumpă avere: ştiinţa de carte. Aceasta le-a fost sădită în suflet cu răbdare şi pricepere de dascăli şi instructori militari, remarcabili prin ţinuta profesională şi umană, modele de competenţă şi rigoare pedagogică. Alături de aceştia vor păstra în cufărul amintirilor anii adolescenţei cantemiriste. Acest interval de timp dobândeşte valenţe deosebite odată cu trecerea anilor, dar păstrează în esenţă aceeaşi bucurie a acordurilor energice ale Imnului "Gaudeamus".

Versurile imnului au fost rostite de fiecare absolvent în parte sub privirile comandanţilor, profesorilor diriginţi, dascălilor, părinţilor şi, nu în ultimul rând, al colegilor. La final, cu toţii, le-au urat succes în viaţă şi la marile provocări intelectuale: examenul de Bacalaureat şi concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ superior.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Profesor câmpulungean, premiat de preşedintele României
Publicat pe: 05.12.2018
Afişări: 376

Pasionaţii de istorie s-au reunit la Breaza
Publicat pe: 29.10.2018
Afişări: 595

Un nou început, în Anul Centenarului
Publicat pe: 03.09.2018
Afişări: 1,703

Ultimul clopoţel
Publicat pe: 30.05.2018
Afişări: 589

Premieră în istoria „Cantemirului”
Publicat pe: 15.05.2018
Afişări: 557

"Caravana literară a scriitorilor în şcoală”
Publicat pe: 18.12.2017
Afişări: 546

E vremea colindelor şi a faptelor bune!
Publicat pe: 18.12.2017
Afişări: 675

Citeşte şi:

Regina şi Regele ţinutului au fost nominalizaţi Raluca Oaidă şi Robert Barbu
Publicat pe 10.11.2015
În cea de-a şasea zi a lui Brumar, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional Militar "Dimitrie Cantemir", elevi ai claselor a XI-a, respectiv a...
Performer la geografie
Publicat pe 09.03.2017
Atunci când pasiunea se îmbină armonios cu munca, rezultatele nu contenesc să apară într-un spaţiu care cere studiu aprofundat, intuiţie,...

Comentarii