Imaginea de sine versus stima de sine

Adina ZOTA
Publicat pe 06.10.2016

Elevii claselor a XI-a de la Colegiul Naţional Militar "Ştefan cel Mare",  în cadrul unei activităţi interactive numită “Get stronger for a stronger world”

În Colegiul Naţional Militar "Ştefan cel Mare",  proiectul european Erasmus+ "Body Project" continuă şi în anul şcolar 2016-2017.

În acest context, luni, 19 septembrie, elevii claselor a XI-a au participat la jocuri şi activităţi interactive de înţelegere a diferenţei dintre imaginea de sine  şi stima de sine, numită "Get stronger for a stronger world", sub coordonarea directă a doamnei asistent universitar dr. Oana Dănilă, de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi.

După lămurirea diferenţelor conceptuale, fiecare grupă de elevi a parcurs trei activităţi. O primă sarcină a vizat conştientizarea diferenţelor interindividuale şi rolul percepţiei în executarea şi respectarea instrucţiunilor, în condiţiile în care un set simplu de instrucţiuni nu generează acelaşi rezultat atunci când elevii au libertatea necesară.

Cea de-a doua activitate a invitat participanţii la autoreflecţie cu privire la caracteristicile proprii de care sunt satisfăcuţi, dar şi caracteristicile ideale pe care şi-ar dori să le integreze, prilej cu care au realizat diferenţa dintre trăsăturile de sine consistente, puternic internalizate, şi cele superficiale, de faţadă.

Cea de-a treia activitate a scos în evidenţă impactul experienţei şi al percepţiei performanţei asupra capacităţii  de a stabili obiective de învăţare şi de a creşte performanţa.

În ansamblu, activitatea "Get stronger for a stronger world" a fost un exerciţiu al exprimării  unor atitudini direct legate de stima de sine în rândul elevilor militari: încrederea în reuşita personală, mobilizarea în vederea atingerii unor obiective, reacţia în faţa unui eşec, ameliorarea performanţelor prin valorificarea experienţelor anterioare.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Experienţă internaţională pentru elevii cantemirişti
Publicat pe: 27.09.2019
Afişări: 853

Ieri cadeţi, azi liceeni militari!
Publicat pe: 16.09.2019
Afişări: 535

Profil de “boboc” cantemirist
Publicat pe: 16.09.2019
Afişări: 496
Elev Andrei Andriese și elev Teodora Țăran
De la cadet, la elev de liceu militar
Publicat pe: 13.09.2019
Afişări: 377

O educație altfel - FLIPPED CLASSROOM!
Publicat pe: 20.06.2019
Afişări: 794

Profesor câmpulungean, premiat de preşedintele României
Publicat pe: 05.12.2018
Afişări: 1,068

Pasionaţii de istorie s-au reunit la Breaza
Publicat pe: 29.10.2018
Afişări: 1,363

Un nou început, în Anul Centenarului
Publicat pe: 03.09.2018
Afişări: 2,246

Citeşte şi:

Formaţiile de dansuri pe scena Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare"
Publicat pe 27.11.2017
În fiecare an, la sfârşit de noiembrie, elevii de azi şi „de ieri” ai Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” sărbătoresc spiritul muşatin,...
Elevii Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul" au dat startul unei campanii umanitare de donare de sânge
Publicat pe 06.10.2016
O măsură de curaj şi un gest de suflet pot salva o viaţă. În această dimineaţă, la Centrul de Transfuzie Sangvină Alba Iulia, opt elevi ai Colegiului...

Comentarii