Echipa de pentatlon, calificată la naţională

Echipa de pentatlon, 
calificată la naţională

Pentru echipa de pantatlon – băieţi a  Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”, vacanţa aceasta a debutat cu obţinerea locului I la faza zonală şi cu calificarea la etapa naţională, la Iaşi, în perioada 5-7 mai.

Desfăşurată la Arad, în perioada 14-15 aprilie, faza zonală a competiţiei sportive de pentatlon a presupus întreceri sportive specifice atât la fete, cât şi la băieţi. Echipa masculină a fost formată din elevii Andrei Dascălu, Adrian Avram, Ionuţ Onica, Cătălin Bădicel şi Gabriel Giubega, şi antrenată de domnul profesor Sorin Secăreanu.

Pentatlonul este o competiţie relativ nouă, prevăzută în calendarul competiţional al Olimpiadei Naţionale a Sportului Școlar. În anul 2013 s-a desfăşurat prima ediţie a acestei competiţii, o competiţie ce presupune o bună pregătire fizică la diferite probe atletice. Astfel, elevii, cinci la număr, trebuie să facă faţă unei alergări pe o distanţă de 60 m, să execute o săritură în lungime cu elan, să arunce o greutate de 6 kg, să arunce mingea de oină la distanţă şi, în final, să alerge pe distanţa de 800 m. Pentatlonul, ca şi decatlonul, este cea mai complexă probă atletică. Elevii din colegiile militare s-au dovedit a fi buni sportivi, cu o pregătire fizică deosebită, fapt remarcat de organizatorii etapei finale la pentatlon atletic şcolar din ultimii ani. "Suntem mândri că Armata Română are astfel de sportivi” - a fost aprecierea organizatorilor la festivitatea de premiere de la Iaşi, din 2013.

Este o victorie valoroasă, obţinută cu multă trudă, sacrificiu, cu multe emoţii, dar care îi determină pe elevi să fie în continuare la fel de buni. Este a doua participare la această competiţie şi a echipei de fete, după cea de anul trecut. Prin prestaţia avută, fetele au reuşit să ocupe locul III, fiind remarcate de către publicul spectator şi echipele participante. 

Valoarea echipei de fete a fost dată de Irina Gherheş, Oana Revnic, Mălina Avrămuţ, Luciana Frătean şi Bianca Pop. Suntem buni în măsura în care suntem o echipă adevărată! Felicitări!

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Absolvirea promoției „Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz – 100”
Anii de liceu, la final
Publicat pe: 16.06.2017
Afişări: 110
Învățământul militar românesc, la 170 de ani
Învăţământul militar românesc, la 170 de ani
Publicat pe: 13.06.2017
Afişări: 391
Congres internațional în cadrul programului Erasmus+
Congres internaţional în cadrul programului Erasmus+
Publicat pe: 21.05.2017
Afişări: 368
Domnul general de brigadă (r.) Tănase Niculescu, preşedinte de onoare al Fundaţiei „General Grigore Baştan”
"Atelierele Cantemirului" – a cincea întâlnire
Publicat pe: 08.05.2017
Afişări: 433
Menţiune la Olimpiada Naţională de Geografie
Atunci când pasiunea se îmbină armonios cu munca
Publicat pe: 03.05.2017
Afişări: 274
Palmaresul olimpicilor
Palmaresul olimpicilor
Publicat pe: 02.05.2017
Afişări: 484

ARMATA - O OLIMPIADĂ ALTFEL
Publicat pe: 27.04.2017
Afişări: 180
Echipa de pentatlon, 
calificată la naţională
Echipa de pentatlon, calificată la naţională
Publicat pe: 26.04.2017
Afişări: 398
Loturile participante la campionat
Competiţii sportive între colegiile naţionale militare
Publicat pe: 13.04.2017
Afişări: 1,493

Citeşte şi:

Palmaresul olimpicilor
Publicat pe 02.05.2017
În perioada acestei vacanţe, elevii performeri ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” au participat la confruntarea finală din cadrul...

Comentarii