Concurs de matematică pentru elevii claselor V-VIII din mediul rural

Concursul de matematică ,,ArhimatematicuS”, desfăşurat la Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul”

Concursul de matematică ,,ArhimatematicuS”, desfăşurat în acest week-end şi adresat elevilor de gimnaziu din mediul rural, a fost coordonat de către elevii Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul” pasionaţi de matematică şi  membrii ai Centrului de excelenţă coordonat de către doamna profesor Anamaria Fuia.

Acest proiect a fost finanţat de către Fundaţia Comunitară Alba, prin programul "YouthBank".

Cei 85 de elevi înscrişi în competiţie au avut ocazia de a cunoaşte programul elevilor în uniformă, fiind găzduiţi o noapte în colegiul militar gazdă şi integraţi în programul zilnic. Au vizitat colegiul, au fost însoţiţi şi consiliaţi de către elevi, au participat la o demonstraţie specifică orelor de pregătire militară - cu elemente specifice instrucţiei de front -, au vizitat poligonul de tir, au servit masa, au socializat şi au găsit răspuns la toate întrebările şi curiozităţile lor.

Subiectele concursului au fost realizate, la nivelul fiecărui an, de către elevii din echipa de proiect, corectura fiind executată tot de către ei. Micii concurenţi au trecut cu brio proba şi au fost recompensaţi cu medalii şi diplome. Cei mai buni au fost premiaţi cu tricouri purtând sigla concursului şi rechizite de foarte bună calitate. Cel mai bun elev matematician, Dan-Alexandru Truţă, elev în clasa a VIII-a al Şcolii gimnaziale ,,Mihai Eminescu” din Şard,  care a obţinut cel mai mare punctaj, fost premiat cu o tabletă în valoare de 749 de lei.

Competiţia a fost o bucurie împărtăşită. Apoi, pentru cei mici a fost o experienţă de neuitat în mediul cazon specific colegiului militar, iar pentru ceilalţi, un bun prilej de a-şi demonstra abilităţile de organizatori, coordonatori, corectori şi viitori lideri militari.

 Momente şi experienţe frumoase au împărtăşit şi profesorii coordonatori şi însoţitori. Pentru toate acestea, echipa de proiect aduce mulţumiri tuturor celor care au contribuit la buna desfăşurare şi reuşita acestei minunate activităţi.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Sabina Calisevici, medaliată cu aur la Olimpiada Internaţională de Geografie
Din nou aur la faza internaţională a olimpiadei de geografie
Publicat pe: 08.08.2017
Afişări: 1,380

Performanţa ca autoportret
Publicat pe: 19.07.2017
Afişări: 142
Alexandru-Flavius Toargă, şeful promoţiei 2017 a Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”
Ne mândrim cu el, şeful promoţiei 2017
Publicat pe: 19.07.2017
Afişări: 166

Excursie în Italia pentru cantemiriştii merituoşi
Publicat pe: 13.07.2017
Afişări: 168
Absolvenţi cu care ne mândrim
Absolvenţi cu care ne mândrim
Publicat pe: 06.07.2017
Afişări: 430
Promoţia „Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz – 100”
Promovabilitate 100% la examenul maturităţii
Publicat pe: 05.07.2017
Afişări: 159
Elevii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” s-au înscris în concursul pentru liceeni EUROSCOLA 2017, ediţia a X-a
Demersuri europene
Publicat pe: 04.07.2017
Afişări: 119
Absolvirea promoției „Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz – 100”
Anii de liceu, la final
Publicat pe: 16.06.2017
Afişări: 224

Citeşte şi:

Pentru echipa de pantatlon – băieţi a Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”, vacanţa aceasta a debutat cu obţinerea locului I la faza zonală...

Comentarii