Pentru liceenii militari ai Promoţiei cu numărul 94, ce poartă denumirea onorifică “Centenarul Marii Uniri”, a fost ultima apariţie în careul festiv, în calitate de elevi.        

Clinchetul cristalin al clopoţelului a anunţat finalizarea etapei învăţământului preuniversitar. 108 adolescenţi au rostit cu mândrie: “Absolvent!” la strigarea catalogului de către diriginţi, în aplauzele comandantului colegiului, colonel dr. ing. Aurel-Constantin Neagu, a directorului-adjunct, profesor dr. Aurel-Constantin Soare, a cadrelor didactice şi militare, a părinţilor şi a colegilor.

O zi specială, care a produs în jur emoţie şi amintiri frumoase. Astfel, în albumul promoţiei s-a mai adăugat o filă, structurată în patru capitole, cu un incipit scris într-o zi de 25 mai 2018, din care aflăm că, 108 absolvenţi cu tot atâtea destine personale au legat prietenii care vor dura toată viaţa, au acumulat cunoaştere, experienţe, emoţii, împliniri, toate doar aici, în colegiu, în locul în care au conturat un tablou al metamorfozei personale.

“Dragii noştri dascăli, profesori, educatori, părinţi, prin dumneavoastră am învăţat să fim oameni, să iubim ştiinţa, literatura, florile, viaţa, pe noi, pe voi!  Să ne iubim ţara! […] La ceas aniversar, mulţumim pentru tot ceea ce aţi făcut pentru noi! Mărturisim destoinic că dacă ne-ar fi îngăduită o altă naştere şi dacă o soartă nouă ar apărea din larg, am apuca din nou pe acelaşi drum, la capătul căruia ne-am dori să vă găsim” - au transmis în numele promoţiei, abolvenţii Alina Gheorghe şi Răzvan Cristea.

Elevul plutonier-adjutant Răzvan Cristea a obţinut la examenul de Bacalaureat media 9,33 şi a stabilit o premieră în istoria “Cantemirului”, fiind acceptat la una din cele mai prestigioase academii militare din lume: West Point din Statele Unite.

La final, cu toţii le-au urat succes în viaţă şi la marile provocări intelectuale: examenul de Bacalaureat şi concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ superior.

Clasa a XII-a A – diriginte: profesor Claudia Dogaru;

Clasa a XII-a B – diriginte:  profesor Mihaela Steliana Lambru;

Clasa a XII-a C – diriginte:  profesor Roxana Ţonoiu;

Clasa a XII-a D – diriginte:  profesor Alexandru Diţei.

Felicitări tuturor şi mult succes în continuare!

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Experienţă internaţională pentru elevii cantemirişti
Publicat pe: 27.09.2019
Afişări: 143

Ieri cadeţi, azi liceeni militari!
Publicat pe: 16.09.2019
Afişări: 118

Profil de “boboc” cantemirist
Publicat pe: 16.09.2019
Afişări: 102
Elev Andrei Andriese și elev Teodora Țăran
De la cadet, la elev de liceu militar
Publicat pe: 13.09.2019
Afişări: 86

O educație altfel - FLIPPED CLASSROOM!
Publicat pe: 20.06.2019
Afişări: 356

Profesor câmpulungean, premiat de preşedintele României
Publicat pe: 05.12.2018
Afişări: 597

Pasionaţii de istorie s-au reunit la Breaza
Publicat pe: 29.10.2018
Afişări: 872

Un nou început, în Anul Centenarului
Publicat pe: 03.09.2018
Afişări: 1,879

Citeşte şi:

Publicat pe 26.04.2018
Campionatul militar de orientare, cros, şah şi minifotbal, activitate sportivă de tradiţie menită să promoveze talentul, pregătirea individuală,...

Comentarii