Conferinţa internaţională "SECITC 2015"

Conferinţa reprezintă un eveniment ştiinţific internaţional în care cadre didactice, cercetători ştiinţifici şi specialişti din domeniul securităţii cibernetice prezintă rezultatele obţinute în activităile de cercetare

Timp de două zile, în perioada 11-12 iunie, sala "Alba Iulia" a Cercului Militar Naţional a găzduit cea de a VIII-a ediţie a conferinţei "Security for Information Technology and Communications – «SECITC 2015»".

 

Conferinţa reprezintă un eveniment ştiinţific internaţional, în care cadre didactice, cercetători ştiinţifici şi specialişti din domeniul securităţii cibernetice prezintă rezultatele obţinute în activităţile de cercetare. De asemenea, facilitează şi schimbul de idei dintre specialiştii institutelor de cercetare şi unităţi economice din ţară şi străinătate.

În acest an, aproximativ 40 de lucrări au fost prezentate, printre care amintim: "Tehnici eficiente pentru obţinerea informaţiilor de pe dispozitive electronice" - prezentată de Marios Choudary şi "Produsul unor numere prime mici în criptografie, teoria informaţiei şi ştiinţa computerelor", prezentată de David Naccache.

"De mai bine de şapte ani, SECITC a adus împreună cercetători din domeniul securităţii calculatoarelor, criptografiei, reprezentanţi ai industriei şi absolvenţi ai universităţilor, care să colaboreze. O atenţie specială a fost acordată tinerilor cercetători şi studenţilor cu interese ştiinţifice în domeniul securităţii informaţiei, apărare cibernetică, criptografie şi în comunicare şi securitatea reţelelor. Astfel, dorim să mulţumim autorilor pentru acceptarea invitaţiilor şi ne exprimăm recunoştinţa membrilor comitetului şi referenţilor externi pentru efortul acestora" - a spus Victor-Valeriu Patriciu, profesor la Academia Tehnică Militară.

Marius-Alexandru Velciu, absolvent al studiilor de licenţă şi master din Academia Tehnică Militară, în prezent doctorand în anul II în cadrul aceleiaşi instituţii, a venit cu o lucrare numită "Tehnici de bio-tehnografie, metoda de îmbunătăţire a unui algoritm bio-criptografic şi sporirea rezistenţei la atacuri prin coliziune". "Lucrez la această temă de aproximativ două sau trei săptămâni, iar tematica face parte din teza mea de doctorat. Deocamdată sunt în stadiul de abordare teoretică şi urmează să o dezvolt şi practic, iar rezultatul să-l public într-o formă extinsă, într-un jurnal. Am mai participat şi la alte conferinţe, dar aceasta mă ajută atât să-mi îndeplinesc criteriile pentru doctorat, cât şi să-mi elaborez teza şi să capăt experienţă la nivel de prezentare şi interacţiune. Experienţele de acest gen sunt mai mult decât binevenite" - a spus Alexandru.

Activitatea ştiinţifică de prestigiu "SECITC 2015" a fost organizată de Academia Tehnică Militară şi Academia de Studii Economice din Bucureşti, în parteneriat cu Institutul pentru Tehnologii Avansate şi cu sprijinul Bitdefender şi a Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Ieri cadeţi, azi liceeni militari!
Publicat pe: 16.09.2019
Afişări: 53

Profil de “boboc” cantemirist
Publicat pe: 16.09.2019
Afişări: 41
Elev Andrei Andriese și elev Teodora Țăran
De la cadet, la elev de liceu militar
Publicat pe: 13.09.2019
Afişări: 53

O educație altfel - FLIPPED CLASSROOM!
Publicat pe: 20.06.2019
Afişări: 312

Profesor câmpulungean, premiat de preşedintele României
Publicat pe: 05.12.2018
Afişări: 562

Pasionaţii de istorie s-au reunit la Breaza
Publicat pe: 29.10.2018
Afişări: 815

Un nou început, în Anul Centenarului
Publicat pe: 03.09.2018
Afişări: 1,846

Ultimul clopoţel
Publicat pe: 30.05.2018
Afişări: 754

Citeşte şi:

Comentarii