Serbare de Crăciun la Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir"

Serbarea de Crăciun s-a caracterizat printr-o paletă variată de momente artistice deosebite

De fiecare dată, fie că urmărim jocul fulgilor de nea, fie că ne apropiem de sfârşitul de an, o căldură deosebită ne cuprinde sufletele, învăluindu-ne în bucurie, împliniri şi magie.

Magie a fost şi în sala de festivităţi a Colegiului Naţional Militar "Dimitrie Cantemir", miercuri, 17 decembrie, unde elevii talentaţi ai claselor a IX-a – a XI-a au pus în scenă Serbarea de Crăciun, manifestare de tradiţie în viaţa instituţiei noastre. În faţa întregului personal al colegiului, a părinţilor şi a invitaţilor, artiştii cantemirişti ne-au adus, prin intermediul unui repertoriu bogat în datini şi credinţe, foarte multă emoţie, sentimentul de acasă, bucuria de a fi împreună alături de cei dragi.

Apropierea sărbătorii Crăciunului ne-a fost vestită de un grup de colindători  cantemirişti, tineri iubitori şi păstrători de tradiţii. Glasurile lor s-au armonizat la unison, reuşind să transmită către fiecare spectator acea linişte specifică anotimpului hibernal, care înnoieşte făptura interioară. Colindele lor au picurat în sufletele celor prezenţi un sentiment de melancolie şi nostalgie în faţa trecerii timpului.

Spre încântarea tuturor, activitatea de înaltă  ţinută artistică, concretizată într-o paletă variată de momente deosebite, a avut o încărcătură emoţională aparte. Sub bagheta plutonierului-adjutant principal Lucian Cazan şi a plutonierului-adjutant Nicolae Catrinescu, tinerele talente au plutit deasupra ringului, în ritmuri de vals vienez, deziderat al perfecţiunii spre care tinde marea artă, ne-au încântat cu melodiile din folclorul românesc, cu dansul şi jocul popular. Nici interpreţii de muzică uşoară nu s-au lăsat mai prejos, abordând un bogat repertoriu românesc şi internaţional.

Spre final, cu multă generozitate, Moş Crăciun, cu barba albă ca neaua, a adunat împrejurul său toţi elevii care au obţinut rezultate bune şi foarte bune în procesul de învăţământ şi le-a dăruit cadouri.

Timp de o oră, ne-am detaşat cu toţii pentru câteva clipe de cotidian şi am lăsat spiritul sărbătorilor, care bat la uşa timpului, să ne pătrundă în suflet.

Seara s-a încheiat în stil tradiţional, în acorduri de La mulţi ani şi urări de fericire, sănătate şi împliniri!

 

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Profesor câmpulungean, premiat de preşedintele României
Publicat pe: 05.12.2018
Afişări: 186

Pasionaţii de istorie s-au reunit la Breaza
Publicat pe: 29.10.2018
Afişări: 362

Un nou început, în Anul Centenarului
Publicat pe: 03.09.2018
Afişări: 1,618

Ultimul clopoţel
Publicat pe: 30.05.2018
Afişări: 464

Premieră în istoria „Cantemirului”
Publicat pe: 15.05.2018
Afişări: 429

"Caravana literară a scriitorilor în şcoală”
Publicat pe: 18.12.2017
Afişări: 456

E vremea colindelor şi a faptelor bune!
Publicat pe: 18.12.2017
Afişări: 575

Gala Performerilor, ediţia 2017
Publicat pe: 18.12.2017
Afişări: 556
Deschidem porţile prieteniei
Deschidem porțile prieteniei
Publicat pe: 05.12.2017
Afişări: 511

Citeşte şi:

În perioada 14–19 noiembrie, o delegaţie a Colegiului Naţional Militar "Dimitrie Cantemir", formată din patru elevi şi doi profesori - Corina Barbu...

Comentarii