Balul bobocilor cu epoleţi

Elev caporal Alexandru IUŞAN
Publicat pe 16.11.2015

Podiumul "bobocilor" din Alba Iulia

Vineri, 13 noiembrie, în Sala de festivităţi a Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul" s-a desfăşurat o nouă ediţie a Balului bobocilor, ediţie organizată, conform tradiţiei, de elevii claselor a IX-a.

Toate activităţile – prezentarea, spectacolul, probele pentru "boboci" – au fost grefate pe tema unanim acceptată, "Călătorie în jurul lumii". În alegerea ideii sub auspiciile căreia trebuia să se desfăşoare un spectacol complex şi complet, am ţinut cont de specificul instituţiei noastre de învăţământ şi de unitatea în diversitate care ne leagă. Alegerea recuzitei, a decorurilor, a elementelor de spectacol s-a închegat perfect, în aşa fel încât să ne definim originalitatea, iar "bobocii" să traverseze experienţe inedite, de care să-şi amintească întotdeauna cu drag.

Periplul prin lume a fost imaginat ca o călătorie lină cu avionul, care a aterizat în fiecare ţară din care şi-au imaginat "bobocii" că provin, iar pentru a-i conferi călătoriei o notă de real, elevii claselor a IX-a au confecţionat un avion în miniatură, cu toate datele de identificare ale evenimentului organizat. Invitaţii au fost întâmpinaţi de elevi costumaţi în veşminte tradiţionale din diferite ţări şi regiuni, le-au fost oferite bilete de călătorie, iar din spectacol nu au lipsit: dansul culturilor – dans tribal, street dance, dans ţigănesc – interpretare, recital de chitară electrică, momentul satiric, dansul egiptean cu o adevărată regie şi recuzită (faraoni, sarcofag, mumii), dansul grecesc. Toate acestea s-au armonizat cu probele pregătite pentru cele 7 perechi de "boboci": proba de prezentare, proba de sincretism – muzică şi vers, proba de aptitudini, proba de cultură generală,  proba de dans. Colegii noştri talentaţi în arta umorului au destins permanent atmosfera cu momente satirice, iar invitat special a fost tânăra Silvia Oancea, artist local apreciat şi admirat pentru vocea şi talentul ei.

La finalul celor două ore de spectacol, juriul a deliberat. Titlul de Miss Boboc a fost câştigat de Ilişca-Anişoara Coman, iar cel de Mister Boboc de Vlad-Ştefan Velţan. Apoi, titlurile de Miss şi Mister Popularitate au fost acordate "bobocilor" Cosmina-Gabriela Sprîngean, respectiv Mihai-Radu Moldovan. Locurile 2 pe podium au fost ocupate de Teodora-Maria Groza şi Ioan-Vlad Dan, iar locurile 3 de Iuliana-Alexandra Ţurcă şi Bogdan-Andrei Dumitraşcu.

Spectacolul a fost prezentat de câştigătorii titlurilor de Miss şi Mr. Boboc 2013, Ioana Dumitraş şi Dan Teodor, membri ai echipajului de bord, care au ghidat călătoria. A fost un moment inedit, plin de surprize şi bună dispoziţie, care merită să fie inclus în palmaresul realizărilor noastre.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Absolvirea promoției „Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz – 100”
Anii de liceu, la final
Publicat pe: 16.06.2017
Afişări: 106
Învățământul militar românesc, la 170 de ani
Învăţământul militar românesc, la 170 de ani
Publicat pe: 13.06.2017
Afişări: 382
Congres internațional în cadrul programului Erasmus+
Congres internaţional în cadrul programului Erasmus+
Publicat pe: 21.05.2017
Afişări: 364
Domnul general de brigadă (r.) Tănase Niculescu, preşedinte de onoare al Fundaţiei „General Grigore Baştan”
"Atelierele Cantemirului" – a cincea întâlnire
Publicat pe: 08.05.2017
Afişări: 430
Menţiune la Olimpiada Naţională de Geografie
Atunci când pasiunea se îmbină armonios cu munca
Publicat pe: 03.05.2017
Afişări: 270
Palmaresul olimpicilor
Palmaresul olimpicilor
Publicat pe: 02.05.2017
Afişări: 484

ARMATA - O OLIMPIADĂ ALTFEL
Publicat pe: 27.04.2017
Afişări: 180
Echipa de pentatlon, 
calificată la naţională
Echipa de pentatlon, calificată la naţională
Publicat pe: 26.04.2017
Afişări: 397
Loturile participante la campionat
Competiţii sportive între colegiile naţionale militare
Publicat pe: 13.04.2017
Afişări: 1,489

Citeşte şi:

Pentru echipa de pantatlon – băieţi a Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”, vacanţa aceasta a debutat cu obţinerea locului I la faza zonală...
Publicat pe 27.04.2017
„Generaţiile se înlocuiesc şi, asemenea alergătorilor, îşi trec din mână în mână torţa vieţii!” (T. Lucretius Carus) Joi, 27 aprilie 2017, la primele...

Comentarii