Balul bobocilor cu epoleţi

Elev caporal Alexandru IUŞAN
Publicat pe 16.11.2015

Podiumul "bobocilor" din Alba Iulia

Vineri, 13 noiembrie, în Sala de festivităţi a Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul" s-a desfăşurat o nouă ediţie a Balului bobocilor, ediţie organizată, conform tradiţiei, de elevii claselor a IX-a.

Toate activităţile – prezentarea, spectacolul, probele pentru "boboci" – au fost grefate pe tema unanim acceptată, "Călătorie în jurul lumii". În alegerea ideii sub auspiciile căreia trebuia să se desfăşoare un spectacol complex şi complet, am ţinut cont de specificul instituţiei noastre de învăţământ şi de unitatea în diversitate care ne leagă. Alegerea recuzitei, a decorurilor, a elementelor de spectacol s-a închegat perfect, în aşa fel încât să ne definim originalitatea, iar "bobocii" să traverseze experienţe inedite, de care să-şi amintească întotdeauna cu drag.

Periplul prin lume a fost imaginat ca o călătorie lină cu avionul, care a aterizat în fiecare ţară din care şi-au imaginat "bobocii" că provin, iar pentru a-i conferi călătoriei o notă de real, elevii claselor a IX-a au confecţionat un avion în miniatură, cu toate datele de identificare ale evenimentului organizat. Invitaţii au fost întâmpinaţi de elevi costumaţi în veşminte tradiţionale din diferite ţări şi regiuni, le-au fost oferite bilete de călătorie, iar din spectacol nu au lipsit: dansul culturilor – dans tribal, street dance, dans ţigănesc – interpretare, recital de chitară electrică, momentul satiric, dansul egiptean cu o adevărată regie şi recuzită (faraoni, sarcofag, mumii), dansul grecesc. Toate acestea s-au armonizat cu probele pregătite pentru cele 7 perechi de "boboci": proba de prezentare, proba de sincretism – muzică şi vers, proba de aptitudini, proba de cultură generală,  proba de dans. Colegii noştri talentaţi în arta umorului au destins permanent atmosfera cu momente satirice, iar invitat special a fost tânăra Silvia Oancea, artist local apreciat şi admirat pentru vocea şi talentul ei.

La finalul celor două ore de spectacol, juriul a deliberat. Titlul de Miss Boboc a fost câştigat de Ilişca-Anişoara Coman, iar cel de Mister Boboc de Vlad-Ştefan Velţan. Apoi, titlurile de Miss şi Mister Popularitate au fost acordate "bobocilor" Cosmina-Gabriela Sprîngean, respectiv Mihai-Radu Moldovan. Locurile 2 pe podium au fost ocupate de Teodora-Maria Groza şi Ioan-Vlad Dan, iar locurile 3 de Iuliana-Alexandra Ţurcă şi Bogdan-Andrei Dumitraşcu.

Spectacolul a fost prezentat de câştigătorii titlurilor de Miss şi Mr. Boboc 2013, Ioana Dumitraş şi Dan Teodor, membri ai echipajului de bord, care au ghidat călătoria. A fost un moment inedit, plin de surprize şi bună dispoziţie, care merită să fie inclus în palmaresul realizărilor noastre.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Calificare la faza naţională 
a Olimpiadei de matematică
Calificare la faza naţională a Olimpiadei de matematică
Publicat pe: 23.03.2017
Afişări: 69
Eleva sergent-major Raluca Fundeanu, elevul sergent Mircea Costea şi elevul sergent Cristian Bârlean – triplă calificare la olimpiadă
Triplă calificare la Olimpiada de Ştiinţe socio-umane
Publicat pe: 15.03.2017
Afişări: 105
Erasmus+ Open Doors la Academia Tehnică Militară
"Erasmus+ Open Doors" la Academia Tehnică Militară
Publicat pe: 13.03.2017
Afişări: 200
Performer la geografie
Performer la geografie
Publicat pe: 09.03.2017
Afişări: 107
Mărţişoare muzicale
Mărţişoare muzicale
Publicat pe: 03.03.2017
Afişări: 114
Momente artistice de ziua mărţişorului
Momente artistice de ziua Mărţişorului
Publicat pe: 02.03.2017
Afişări: 156
101 zile până la examenul de bacalaureat
101 zile până la examenul de Bacalaureat
Publicat pe: 02.03.2017
Afişări: 107
De Dragobete – o altfel de lecţie de istorie
De Dragobete – o altfel de lecţie de istorie
Publicat pe: 02.03.2017
Afişări: 96

Citeşte şi:

Bodea Nicolae-Alexandru din clasa a X-a C a fost avansat la gradul de elev caporal, pentru rezultate de excepţie
Publicat pe 03.02.2017
Bodea Nicolae-Alexandru din clasa a X-a C a fost avansat la gradul de elev caporal, pentru rezulatele de excepţie şi responsabilitatea de care dă...

Comentarii