Balul bobocilor cu epoleţi

Elev caporal Alexandru IUŞAN
Publicat pe 16.11.2015

Podiumul "bobocilor" din Alba Iulia

Vineri, 13 noiembrie, în Sala de festivităţi a Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul" s-a desfăşurat o nouă ediţie a Balului bobocilor, ediţie organizată, conform tradiţiei, de elevii claselor a IX-a.

Toate activităţile – prezentarea, spectacolul, probele pentru "boboci" – au fost grefate pe tema unanim acceptată, "Călătorie în jurul lumii". În alegerea ideii sub auspiciile căreia trebuia să se desfăşoare un spectacol complex şi complet, am ţinut cont de specificul instituţiei noastre de învăţământ şi de unitatea în diversitate care ne leagă. Alegerea recuzitei, a decorurilor, a elementelor de spectacol s-a închegat perfect, în aşa fel încât să ne definim originalitatea, iar "bobocii" să traverseze experienţe inedite, de care să-şi amintească întotdeauna cu drag.

Periplul prin lume a fost imaginat ca o călătorie lină cu avionul, care a aterizat în fiecare ţară din care şi-au imaginat "bobocii" că provin, iar pentru a-i conferi călătoriei o notă de real, elevii claselor a IX-a au confecţionat un avion în miniatură, cu toate datele de identificare ale evenimentului organizat. Invitaţii au fost întâmpinaţi de elevi costumaţi în veşminte tradiţionale din diferite ţări şi regiuni, le-au fost oferite bilete de călătorie, iar din spectacol nu au lipsit: dansul culturilor – dans tribal, street dance, dans ţigănesc – interpretare, recital de chitară electrică, momentul satiric, dansul egiptean cu o adevărată regie şi recuzită (faraoni, sarcofag, mumii), dansul grecesc. Toate acestea s-au armonizat cu probele pregătite pentru cele 7 perechi de "boboci": proba de prezentare, proba de sincretism – muzică şi vers, proba de aptitudini, proba de cultură generală,  proba de dans. Colegii noştri talentaţi în arta umorului au destins permanent atmosfera cu momente satirice, iar invitat special a fost tânăra Silvia Oancea, artist local apreciat şi admirat pentru vocea şi talentul ei.

La finalul celor două ore de spectacol, juriul a deliberat. Titlul de Miss Boboc a fost câştigat de Ilişca-Anişoara Coman, iar cel de Mister Boboc de Vlad-Ştefan Velţan. Apoi, titlurile de Miss şi Mister Popularitate au fost acordate "bobocilor" Cosmina-Gabriela Sprîngean, respectiv Mihai-Radu Moldovan. Locurile 2 pe podium au fost ocupate de Teodora-Maria Groza şi Ioan-Vlad Dan, iar locurile 3 de Iuliana-Alexandra Ţurcă şi Bogdan-Andrei Dumitraşcu.

Spectacolul a fost prezentat de câştigătorii titlurilor de Miss şi Mr. Boboc 2013, Ioana Dumitraş şi Dan Teodor, membri ai echipajului de bord, care au ghidat călătoria. A fost un moment inedit, plin de surprize şi bună dispoziţie, care merită să fie inclus în palmaresul realizărilor noastre.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Reverberaţii în cadenţă
Publicat pe: 09.10.2017
Afişări: 109

Esenţe în cadenţă
Publicat pe: 06.10.2017
Afişări: 116

Eveniment internaţional la Câmpulung Moldovenesc
Publicat pe: 06.10.2017
Afişări: 119
Debut de an şcolar sub semnul excelenţei
Debut de an şcolar sub semnul excelenţei
Publicat pe: 11.09.2017
Afişări: 579

„Mă leg să învăţ carte!”
Publicat pe: 11.09.2017
Afişări: 348
Sabina Calisevici, medaliată cu aur la Olimpiada Internaţională de Geografie
Din nou aur la faza internaţională a Olimpiadei de geografie
Publicat pe: 08.08.2017
Afişări: 1,546

Performanţa ca autoportret
Publicat pe: 19.07.2017
Afişări: 274
Alexandru-Flavius Toargă, şeful promoţiei 2017 a Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”
Ne mândrim cu el, şeful promoţiei 2017
Publicat pe: 19.07.2017
Afişări: 307

Excursie în Italia pentru cantemiriştii merituoşi
Publicat pe: 13.07.2017
Afişări: 292
Absolvenţi cu care ne mândrim
Absolvenţi cu care ne mândrim
Publicat pe: 06.07.2017
Afişări: 566

Citeşte şi:

Alexandru-Flavius Toargă este şeful promoţiei 2017 a Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”. A reuşit să obţină cea mai mare medie la examenul...
Bodea Nicolae-Alexandru din clasa a X-a C a fost avansat la gradul de elev caporal, pentru rezultate de excepţie
Publicat pe 03.02.2017
Bodea Nicolae-Alexandru din clasa a X-a C a fost avansat la gradul de elev caporal, pentru rezulatele de excepţie şi responsabilitatea de care dă...
Publicat pe 19.07.2017
Bacalaureatul a dobândit un rol deosebit de important, devenind un veritabil barometru al gradului de cultură generală asimilată de elevii militari...

Comentarii