Matematica, o provocare pentru cantemirişti!

Matematica, o provocare pentru cantemirişti!

A venit rândul elevilor care au obţinut distincţii la Olimpiada de matematică, concretizate în trei premii II şi trei menţiuni, să fie nominalizaţi. 

Elevul caporal Ştefan Sava, îndrumat de domnul profesor Alexandru Diţei, a confirmat aşteptările, calificându-se, pentru al doilea an consecutiv, în competiţia elitelor, care se va desfăşura în perioada 19-23 aprilie, la Târgu-Mureş.

 De cealaltă parte, elevii: frt. Alina Gheorghe, frt. Samuel Gheorghe, coordonaţi de doamna profesor Lorena Ezaru, au surprins în mod plăcut prin rezultatele obţinute la faza judeţeană, concretizate în două premii II, fiind la un pas de a merge la faza naţională, performanţă pe care Alina a realizat-o anul trecut.

De asemenea, elevii: frt. Răzvan Cristea, frt. Ciprian Ceauşu şi frt. Bianca Sandu au obţinut, fiecare, câte o menţiune. „Menestrelii” ştiinţelor exacte şi-au demonstrat pasiunea pentru matematică, dovedind că pot obţine distincţii pe măsura eforturilor depuse. Au unit munca cu dorinţa, obţinând rezultate onorante, într-un domeniu atât de vast ca cel al matematicii, unde timpul devine nemilos, rapiditatea găsirii soluţiei cere concentrare maximă, ingeniozitate, raţionament, creativitate, perspicacitate, artificii de calcul.

Sunt elevi care muncesc enorm pentru a ajunge pe locuri fruntaşe, într-o competiţie în care concurenţa este acerbă şi gradul de dificultate al subiectelor este ridicat. Astfel, în lumea enigmatică a cifrelor şi a figurilor geometrice, succesul tinerilor în uniformă militară în „triunghiul” performanţei a fost asigurat de intersecţia a trei segmente importante: ambiţie, pregătire temeinică şi cadre didactice, care au un rol esenţial în formarea „micilor matematicieni”, ajutându-i cu tact pedagogic şi profesionalism să descopere frumuseţea acestei discipline. Din galeria acestora fac parte profesorii: Alexandru Diţei, Lorena Ezaru, Daniela Oprea, Gabriel Necula şi Victor Vulcu. Toţi se pot mândri cu adolescenţi de excepţie, ale căror reuşite încununează celelate realizări de până acum obţinute la numeroasele concursuri judeţene, interjudeţene şi naţionale de matematică. Printre ei se află elev caporal Ştefan Sava şi elev fruntaş Alina Gheorghe, ambii cu medii numai de 10.

În urma studiului aprofundat, a dorinţei de afirmare şi a seriozităţii în pregătire, rezultatele obţinute atât în procesul de învăţământ cât şi la olimpiadele şi concursurile şcolare se înscriu într-o continuitate a performanţei ca stare de normalitate instituţională.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Experienţă internaţională pentru elevii cantemirişti
Publicat pe: 27.09.2019
Afişări: 193

Ieri cadeţi, azi liceeni militari!
Publicat pe: 16.09.2019
Afişări: 136

Profil de “boboc” cantemirist
Publicat pe: 16.09.2019
Afişări: 122
Elev Andrei Andriese și elev Teodora Țăran
De la cadet, la elev de liceu militar
Publicat pe: 13.09.2019
Afişări: 108

O educație altfel - FLIPPED CLASSROOM!
Publicat pe: 20.06.2019
Afişări: 401

Profesor câmpulungean, premiat de preşedintele României
Publicat pe: 05.12.2018
Afişări: 626

Pasionaţii de istorie s-au reunit la Breaza
Publicat pe: 29.10.2018
Afişări: 910

Un nou început, în Anul Centenarului
Publicat pe: 03.09.2018
Afişări: 1,907

Citeşte şi:

Lingvistica - o pasiune!
Publicat pe 27.01.2017
”Lingvistica este pentru mine o pasiune". "Fiecare limbaj reprezintă un cod pe care îmi face mare plăcere să-l descifrez, algoritmul urmat având ca...

Comentarii