Reuniune corală la Braşov, dedicată Praznicului Naşterii Domnului

Colonel Dragoş ANGHELACHE
Publicat pe 12.12.2014

Reuniune corală la Braşov, dedicată praznicului naşterii Domnului

Există o tradiţie la Cercul Militar Braşov în realizarea de reuniuni corale de muzică sacră, reuniune care, anul acesta, a avut loc pe parcursul a două zile – 11 şi 12 decembrie.

Începând cu anul 2006, reuniunea corală "Doamne, auzi glasul meu" a fost organizată la Cercul Militar Braşov în colaborare cu Brigada 2 Vânători de Munte, prin preotul militar Bogdan Oancea. Între timp, reuniunea a ajuns la cea de a XX-a ediţie, pe scenă evoluând formaţii corale, grupuri de colindători şi rapsozi populari din municipiul Braşov şi zonele limitrofe.

La această ediţie participă corul "Astra" – dirijor Ioan Oarcea, cvintetul "Anatoly" al Centrului Cultural "Reduta" din Braşov (acestea fiind formaţii de profesionişti), alături de coruri aparţinând unor biserici: corala "Laudate Dominae" – dirijor prof. Aurel Mantăroşie, corul bisericii cu hramul "Sfântul Nicolae" din Râşnov – dirijor Claudia Creţu, corala "Catolica" de la Biserica greco-catolică "Sfântul Petru" din Braşov – dirijor prof. Mihai Gorbonov, corul de elevi ai Colegiului Naţional "Andrei Şaguna" din Braşov – dirijor prof. Andrada Mureşan, grupul de colindători din Săcele – condus de G.Boieriu şi N.Sebeşan, grupul de colindători de la Şcoala gimnazială nr.27 din Braşov şi rapsozii Ioana Bocşa şi Viorica Cotigă.

Ca la fiecare ediţie, şi anul acesta "Sala Coloanelor" a fost plină de iubitori ai muzicii corale.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


25 0ctombrie - Ziua Armatei Române
Publicat pe: 24-10-2019
Afişări: 131
Ultima patrula
Ultima patrulă
Publicat pe: 25-06-2019
Afişări: 472

Ziua Eroilor
Publicat pe: 06-06-2019
Afişări: 407

24 Ianuarie 1859 - Unirea Principatelor Române
Publicat pe: 23-01-2019
Afişări: 660

25 Octombrie, Ziua Armatei României
Publicat pe: 24-10-2018
Afişări: 781

Citeşte şi:

În semn de recunoştinţă pentru sacrificiul suprem dat de eroul sublocotenent (p.m.) Valerică Leu în teatrul de operaţii Afganistan, noi, militarii...
Sala de festivităţi a Statului Major al Forţelor Terestre a fost joi, 18 decembrie, gazda spectacolului "Vine, vine Moş Crăciun", organizat de Cercul...

Comentarii