Simpozion "Eminescu" la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă

Simpozion Eminescu la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin Luptă

Anul acesta, la 15 ianuarie, naţiunea română a sărbătorit împlinirea a 165 de ani de la naşterea celui supranumit "Luceafărul" poeziei româneşti, poetul Mihai Eminescu.

Pentru a omagia personalitatea celui mai mare dintre poeţii români, Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă "General Eremia Grigorescu" a organizat miercuri, 14 ianuarie, în colaborare cu Universitatea "Lucian Blaga", "Revista Transilvania" şi Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, Simpozionul  omagial cu tema "165 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu".

Simpozionul a debutat cu cuvântul de deschidere al comandantului Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă "General Eremia Grigorescu", colonel prof.univ.dr. Alexandru Rizescu şi comunicarea ştiinţifică "Eminescu. Modelul poetic şi moral", susţinută de conf.univ.dr. Radu Vancu, cadru didactic al Universităţii "Lucian Blaga" şi redactor al "Revistei Transilvania".

A fost urmat la pupitru de conf.univ.dr. Dragoş Varga, de asemenea cadru didactic al Universităţii "Lucian Blaga" şi redactor-şef al "Revistei Transilvania", cu lucrarea "Canonul eminescian, azi".

Colonel prof.univ.dr. Alexandru Rizescu a continuat seria comunicărilor ştiinţifice cu lucrarea "Mihai Eminescu şi unirea spirituală a tuturor românilor".

În încheierea simpozionului, actorii Cristina Stoleriu, Veronica Ariyancu şi Eduard Pătraşcu de la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu au susţinut un recital de poezie, cu care au reaprins în sufletul celor prezenţi bucuria simplă a audierii versurilor geniului liric românesc.

Sărbătorirea deosebitului eveniment a fost marcată şi prin prezentarea unei expoziţii de carte, realizată cu lucrările marelui poet.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Cimitirul de onoare al eroilor români și germani din Primul Război Mondial - Municipiul Roman, județul Neamț
ISTORICUL "CULTULUI EROILOR"
Publicat pe: 28-05-2020
Afişări: 115
Jurnalistul Mario Hadrian Balint
Fereastră spre Kandahar
Publicat pe: 11-05-2020
Afişări: 258
Între violențe, sufletul combatantului
Între violențe, sufletul combatantului
Publicat pe: 04-05-2020
Afişări: 252

Mărțișoare de revistă
Publicat pe: 02-03-2020
Afişări: 634

Două inimi, sub o țară
Publicat pe: 29-01-2020
Afişări: 314
Existența - prin ochii cărților
EXISTENȚA - PRIN OCHII CĂRȚILOR
Publicat pe: 28-11-2019
Afişări: 1,196

25 0ctombrie - Ziua Armatei Române
Publicat pe: 24-10-2019
Afişări: 564
Ultima patrula
Ultima patrulă
Publicat pe: 25-06-2019
Afişări: 1,094

Citeşte şi:

Vineri, 19 decembrie, Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă "General Eremia Grigorescu" a îmbrăcat hainele de sărbătoare cu ocazia...
Sâmbătă, 10 septembrie, structurile militare din garnizoana Sibiu, în colaborare cu Instituţia Prefectului Judeţului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu...

Comentarii