Festival de muzică folk, la Caracal

Festival de Muzică Folk la Caracal

Cercul Militar din Caracal a fost marţi, 19 mai, organizatorul şi gazda celei de-a XIV-a ediţii a festivalului-concurs de muzică folk „Voci tinere” 2015, care s-a desfăşurat sub coordonarea Statului Major al Forţelor Terestre şi a Secţiei Tradiţii şi Cultură Militară din Statul Major General.

Această ediţie a festivalului a adus pe scenă opt interpreţi şi trei grupuri, care fac parte din cercurile militare din Huşi, Ploieşti, Curtea de Argeş, Câmpulung Muscel, Piteşti, Constanţa, Buzău şi Caracal. Juriul a fost format din preşedintele şi directorul Centrului Cultural Municipal Caracal, Florin Teodorescu, reprezentantul Statului Major General şi şeful Secţiei Tradiţii Militare şi Cultură din SMG, colonel Dumitru Călin, reprezentantul Statului Major al Forţelor Terestre şi Şeful Biroului Tradiţii Militare şi Cultură din SMFT, colonel Ionel Ionaşcu, şeful Cercului Militar Caracal, plutonier-adjutant principal Liviu Lungu, directorul Clubului Copiilor şi Elevilor „Marius Bunescu” din Caracal, Dan Dimulescu, şi un profesor de muzică de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal, Stancu Cristian.

Sorţii au decis ca primul care să urce pe scenă să fie reprezentanta Cercului Militar din Curtea de Argeş, urmând ca după aceasta, fiecare dintre participanţi să aibă parte de emoţia de se afla în lumina reflectoarelor şi în faţa unui public numeros.

După ce toţi concurenţii şi-au interpretat cele două melodii, a urmat un recital al câştigătorilor de anul trecut, grupul „Folk Addict”, compus din Daniela Hagiu şi Adela Frunză. Între timp, juraţii aveau de luat decizii grele, stabilind clasamentul.

La categoria grup, primul loc a fost ocupat de „Instant”, din Piteşti, locul doi a fost trimis către Ploieşti, grupului „Drum Bun”, iar pe cea de-a treia poziţie s-au clasat reprezentanţii Cercului Militar din Buzău. Totodată, la categoria solişti, George Covaci, din Constanţa, a ocupat primul loc, Constantina Bădulescu, din Câmpulung Muscel, pe cel de-al doilea, iar al treilea a fost obţinut de Daniela Hagiu, din Huşi.

„Este foarte greu să departajezi concurenţii atunci când aceştia au o calitate înaltă, atunci când apar pe scenă atât cu creaţii proprii, cât şi cu piese care aparţin unor interpreţi cunoscuţi ai acestui gen. Şi în acest an, ca în toţi ceilalţi, partea cea mai grea apare atunci când trebuie să decidem locurile fruntaşe, pentru că cei care ajung în această zonă au o pregătire bună, îşi doresc foarte mult să câştige şi evoluţia lor este una care îngreunează decizia juraţilor. Ceea ce mă bucură este că interesul pentru muzica folk încă există în rândul tinerilor, chiar dacă, numeric vorbind, au fost mai puţini participanţi ca în anii precedenţi” - a precizat colonelul Dumitru Călin, şeful Secţiei Tradiţi Militare şi Cultură din Statul Major General.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Două inimi, sub o țară
Publicat pe: 29-01-2020
Afişări: 140
Existența - prin ochii cărților
EXISTENȚA - PRIN OCHII CĂRȚILOR
Publicat pe: 28-11-2019
Afişări: 831

25 0ctombrie - Ziua Armatei Române
Publicat pe: 24-10-2019
Afişări: 399
Ultima patrula
Ultima patrulă
Publicat pe: 25-06-2019
Afişări: 883

Ziua Eroilor
Publicat pe: 06-06-2019
Afişări: 790

24 Ianuarie 1859 - Unirea Principatelor Române
Publicat pe: 23-01-2019
Afişări: 1,038

25 Octombrie, Ziua Armatei României
Publicat pe: 24-10-2018
Afişări: 1,015

Citeşte şi:

Sosirea comandantului Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă „Mihai Viteazul” Piteşti, colonelul Marin Tudorică
Publicat pe 19.06.2015
Vineri, 19 iunie, o nouă serie de 253 de soldaţi profesionişti, din care cinci fete, care s-au instruit timp de 10 săptămâni la Batalionul 1...
Evenimentele organizate în vederea sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre au continuat joi, 21 aprilie, cu un simpozion dedicat celor care îşi...

Comentarii