Ceremonie în memoria Eroilor Francezi căzuţi la datorie

Maior Sorin HOMEAG
Publicat pe 09.11.2015

Coroane şi jerbe de flori au fost depuse în cimitirul Eroilor din Timişoara, în memoria Eroilor Francezi căzuţi în Primul Război Mondial pe teritoriul Banatului

Luni, 9 noiembrie, în Cimitirul Eroilor din Timişoara a avut loc o ceremonie de depunere de coroane şi jerbe de flori în memoria Eroilor Francezi căzuţi în Primul Război Mondial pe teritoriul Banatului.

La eveniment au fost prezenţi ataşatul militar al Ambasadei Franţei la Bucureşti, colonel Christophe Midan, consulul onorific la Timişoara, Cosmin Brânzan, patru studenţi locotenenţi de la Saint Cyr, subprefectul judeţului Timiş, Zoltan Marossy, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Florian Zamfir, consilierul primarului Timişoarei, Marian Constantin Vasile, comandantul garnizoanei Timişoara, colonel Cristian Dinulică, un grup de veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere, precum şi numeroşi elevi de la liceele timişorene.

Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului naţional al României şi al Franţei. A urmat un moment de reculegere în memoria victimelor din Clubul „Colectiv” din Bucureşti.

În continuare, ataşatul militar al Ambasadei Franţei la Bucureşti, colonelul Christophe Midan, și subprefectul judeţului Timiş, Zoltan Marossy, s-au adresat asistenţei.

Oficialităţile prezente la eveniment au dezvelit o placă comemorativă în memoria Eroilor Francezi şi au plantat un stejar ca semn al legăturii strânse dintre cele două naţiuni.

A urmat depunerea coroanelor de flori pe acordul Imnului eroilor intonat de Muzica Militară  a Brigăzii 18 Infanterie Banat.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea Detaşamentului de onoare, constituit din militari ai Brigăzii 18 Infanterie Banat şi jandarmi ai Grupării Mobile „Glad Voievod”.

După finalizarea ceremoniei militare, tinere cadre din Batalionul 32 Infanterie „Mircea” şi din Batalionul 184 Apărare Antiaeriană Timiş s-au întreţinut cu studenţii locotenenţi ai Academiei Militare din Saint-Cyr.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Ziua veteranilor de război, sărbătorită la Constanţa
Ziua veteranilor de război, sărbătorită la Constanţa
Publicat pe: 28-04-2017
Afişări: 124
Ceremonie dedicată Veteranilor de Război organizată la Monumentul Eroilor Patriei din Capitală
Onor veteranilor de război!
Publicat pe: 28-04-2017
Afişări: 14
Cinste şi recunoştinţă veteranilor de război - sublocotenent (rtr.) Dumitru Duca
Cinste şi recunoştinţă veteranilor de război!
Publicat pe: 17-03-2017
Afişări: 165
Ziua Unirii la Buzău
Ziua Unirii, la Buzău
Publicat pe: 24-01-2017
Afişări: 417
24 Ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române
24 Ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române
Publicat pe: 20-01-2017
Afişări: 545
Colind camaraderesc
Colind camaraderesc
Publicat pe: 30-12-2016
Afişări: 372
Festivalul-Concurs „Iarna Buzoiană” - plenul premianţilor
O nouă ediţie a Festivalului-Concurs „Iarna Buzoiană”
Publicat pe: 20-12-2016
Afişări: 1,521

Anotimpul colindelor de Crăciun la Curtea de Argeş
Publicat pe: 12-12-2016
Afişări: 560

Citeşte şi:

În prima zi a manifestării, în aula "Basil Iorgulescu" a Bibliotecii Judeţene s-a desfăşurat sesiunea de comunicări cu tema: "Pamfil Şeicaru pe frontul politicii instinctului naţional".
Publicat pe 27.10.2015
Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu", în colaborare cu Biblioteca Judeţeană "V. Voiculescu" şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău a organizat, în...

Comentarii