Eternul feminin, în acorduri bucovinene

Spectacolul dedicat Zilei Femeii, prezentat de elevii Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre

Luna Martie este prima lună a primăverii, când toată natura renaşte şi, odată cu aceasta, se celebrează frumuseţea, sensibilitatea şi spiritul feminin.

A devenit deja o tradiţie ca, la începutul lunii Martie, doamnele şi domnişoarele să fie omagiate şi sărbătorite. Astfel, elevii Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc, prin spectacolul prezentat luni, 7 martie, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre, au adus odă femeii – mamă, soră, soţie, prietenă –, şi dragostei.

Spectacolul a fost deschis cu o suită de cântece puse în armonie de maestrul Emil Forfotă, dirijorul coralei colegiului, care a prezentat un caleidoscop de melodii din spaţii culturale diverse: "Serenada napoletană", "Mama", "Oh, Happy Day", "Sia Hamba", "Kalinka", "In the jungle", urmat de un călduros moment de poezie, un perpetuu început între iarnă şi primăvară, un dialog între Bogdan şi Andreea, ca o căutare de sine şi de frumos.

Dragostea a fost adusă în paşi de vals de elevii colegiului, "toporaşi" delicaţi şi plini de speranţă, moment urmat de o vibrantă poveste de dragoste împărtăşită de Petru şi Monica printr-o secvenţă poetică plină de pasiune, continuată apoi de Tudor şi Denisa, care şi-au depănat amintirile clipelor de iubire.

Firul roşu al mărţişorului artistic, dăruit cu gingăşie şi talent de elevii Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare", a fost sensibila Oana, care a încântat audienţa cu melodii care ne-au reamintit că zâmbetul mamei este primul semn că dragostea există.

Ca la orice spectacol de suflet, nu puteau lipsi cântecele şi dansurile populare desprinse din inima folclorului românesc: Alex, cel mai mic dintre elevi, a interpretat cu sensibilitate "Mama mea, icoană sfântă", Cristina a destins atmosfera cu "Hai la roată, măi flăcăi", momentul fiind încheiat cu o suită de dansuri bucovinene.

Truda elevilor, bucuria şi vibraţia spectacolului au fost răsplătite de aplauzele celor prezenţi, iar şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Dumitru Scarlat, le-a mulţumit elevilor şi coordonatorilor pentru strădanie, subliniind frumuseţea, inteligenţa şi talentul tinerilor militari.

După spectacol, generalul-maior Dumitru Scarlat i-a invitat pe elevii bucovineni la un dialog informal în biroul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, unde a răspuns curiozităţilor elevilor Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare", activitatea încheindu-se cu fotografia de grup realizată în faţa instituţiei.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Cimitirul de onoare al eroilor români și germani din Primul Război Mondial - Municipiul Roman, județul Neamț
ISTORICUL "CULTULUI EROILOR"
Publicat pe: 28-05-2020
Afişări: 97
Jurnalistul Mario Hadrian Balint
Fereastră spre Kandahar
Publicat pe: 11-05-2020
Afişări: 246
Între violențe, sufletul combatantului
Între violențe, sufletul combatantului
Publicat pe: 04-05-2020
Afişări: 240

Mărțișoare de revistă
Publicat pe: 02-03-2020
Afişări: 626

Două inimi, sub o țară
Publicat pe: 29-01-2020
Afişări: 305
Existența - prin ochii cărților
EXISTENȚA - PRIN OCHII CĂRȚILOR
Publicat pe: 28-11-2019
Afişări: 1,185

25 0ctombrie - Ziua Armatei Române
Publicat pe: 24-10-2019
Afişări: 563
Ultima patrula
Ultima patrulă
Publicat pe: 25-06-2019
Afişări: 1,088

Citeşte şi:

Diana Bilan şi Cosmin Grădinariu au convins exigentul juriu că sunt cei mai buni pentru a fi declaraţi miss şi mister
Publicat pe 21.10.2016
În Colegiul Naţional Militar "Ştefan cel Mare", în prima parte a anului şcolar, atenţia tuturor a fost îndreptată spre "boboci", într-un efort...
Doamna Maria Barb, o femeie care în cei peste 100 de ani a fost şi este un model de viaţă
Publicat pe 08.03.2016
Luni, 7 martie, doamnele şi domnişoarele Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul" au avut parte de momente frumoase, specifice începutului de...
Elevii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” s-au înscris în concursul pentru liceeni EUROSCOLA 2017, ediţia a X-a
Publicat pe 04.07.2017
Începând cu luna iunie, elevii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” s-au înscris în concursul pentru liceeni EUROSCOLA 2017, ediţia a X-a...

Comentarii