Eternul feminin, în acorduri bucovinene

Spectacolul dedicat Zilei Femeii, prezentat de elevii Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre

Luna Martie este prima lună a primăverii, când toată natura renaşte şi, odată cu aceasta, se celebrează frumuseţea, sensibilitatea şi spiritul feminin.

A devenit deja o tradiţie ca, la începutul lunii Martie, doamnele şi domnişoarele să fie omagiate şi sărbătorite. Astfel, elevii Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc, prin spectacolul prezentat luni, 7 martie, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre, au adus odă femeii – mamă, soră, soţie, prietenă –, şi dragostei.

Spectacolul a fost deschis cu o suită de cântece puse în armonie de maestrul Emil Forfotă, dirijorul coralei colegiului, care a prezentat un caleidoscop de melodii din spaţii culturale diverse: "Serenada napoletană", "Mama", "Oh, Happy Day", "Sia Hamba", "Kalinka", "In the jungle", urmat de un călduros moment de poezie, un perpetuu început între iarnă şi primăvară, un dialog între Bogdan şi Andreea, ca o căutare de sine şi de frumos.

Dragostea a fost adusă în paşi de vals de elevii colegiului, "toporaşi" delicaţi şi plini de speranţă, moment urmat de o vibrantă poveste de dragoste împărtăşită de Petru şi Monica printr-o secvenţă poetică plină de pasiune, continuată apoi de Tudor şi Denisa, care şi-au depănat amintirile clipelor de iubire.

Firul roşu al mărţişorului artistic, dăruit cu gingăşie şi talent de elevii Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare", a fost sensibila Oana, care a încântat audienţa cu melodii care ne-au reamintit că zâmbetul mamei este primul semn că dragostea există.

Ca la orice spectacol de suflet, nu puteau lipsi cântecele şi dansurile populare desprinse din inima folclorului românesc: Alex, cel mai mic dintre elevi, a interpretat cu sensibilitate "Mama mea, icoană sfântă", Cristina a destins atmosfera cu "Hai la roată, măi flăcăi", momentul fiind încheiat cu o suită de dansuri bucovinene.

Truda elevilor, bucuria şi vibraţia spectacolului au fost răsplătite de aplauzele celor prezenţi, iar şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Dumitru Scarlat, le-a mulţumit elevilor şi coordonatorilor pentru strădanie, subliniind frumuseţea, inteligenţa şi talentul tinerilor militari.

După spectacol, generalul-maior Dumitru Scarlat i-a invitat pe elevii bucovineni la un dialog informal în biroul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, unde a răspuns curiozităţilor elevilor Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare", activitatea încheindu-se cu fotografia de grup realizată în faţa instituţiei.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Ultima patrula
Ultima patrulă
Publicat pe: 25-06-2019
Afişări: 418

Ziua Eroilor
Publicat pe: 06-06-2019
Afişări: 309

24 Ianuarie 1859 - Unirea Principatelor Române
Publicat pe: 23-01-2019
Afişări: 594

25 Octombrie, Ziua Armatei României
Publicat pe: 24-10-2018
Afişări: 716

Jurnalul Atelierelor de creaţie literar-artistică, Breaza
Publicat pe: 13-03-2018
Afişări: 963

Citeşte şi:

Sebastian Turcu (promoţia 2003) şi alţi cadeţi de la West Point în vizita în colegiu în 2006
Publicat pe 15.06.2015
În ultimii 20 de ani, un număr mare dintre absolvenţii Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare" au reuşit să-şi continue studiile în academii...
La Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, festivitatea deschiderii anului şcolar 2017-2018 a fost prezidată de generalul de brigadă Ovidiu Pop...
Două eleve din Polonia, Andgelika Petroll şi Nicole Malecka, pregătesc timp de o lună alături de elevii "ştefănişti"
Publicat pe 20.10.2016
În Colegiul Naţional Militar "Ştefan cel Mare", implementarea proiectului european Erasmus+ în anul şcolar 2016-2017 îmbracă forme noi şi diverse...
Diana Bilan şi Cosmin Grădinariu au convins exigentul juriu că sunt cei mai buni pentru a fi declaraţi miss şi mister
Publicat pe 21.10.2016
În Colegiul Naţional Militar "Ştefan cel Mare", în prima parte a anului şcolar, atenţia tuturor a fost îndreptată spre "boboci", într-un efort...

Comentarii