"Rechinii Albi", după douăzeci de ani

Maior Sorin CONSTANTINESCU
Publicat pe 03.04.2015

Comandantul Diviziei 2 Infanterie "Getica", general-maior dr. Petrică Lucian Foca, salută Drapelul de luptă al Batalionului 341 Infanterie "Constanţa"

Vineri, 3 aprilie, s-a desfăşurat ceremonia de aniversare a 20 de ani de la înfiinţarea Batalionului 341 Infanterie "Constanţa". Activitatea s-a desfăşurat în prezenţa comandantului Diviziei Infanterie 2 "Getica", general-maior dr. Petrică Lucian Foca, a comandantului Brigăzii 9 Mecanizate "Mărăşeşti", general de brigadă Adrian Soci, a reprezentanţilor administraţiei publice locale şi a numeroşilor invitaţi.

Ceremonia a început cu oficierea serviciului religios de către un sobor de preoţi şi a continuat cu citirea mesajului şefului Statului Major al Forţelor Terestre cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea batalionului.

Locotenent-colonelul Liviu Necula, comandantul "Rechinilor Albi", a făcut o scurtă trecere în revistă a principalelor evenimente desfăşurate în cei 20 de ani de existenţă: "În anul 2009, batalionul a participat la misiunea «Iraqi Freedom», din Irak, iar pentru această misiune Drapelul de luptă a fost decorat cu Ordinul «Virtutea Militară» în rang de cavaler, cu însemne de război. De asemenea, batalionul face parte din iniţiativa regională SEEBRIG, iniţiativă din care mai fac parte ţări precum: Ucraina, Bulgaria, Macedonia, Grecia, Italia şi Turcia".

Comandantul diviziei şi comandantul brigăzii au oferit diplome aniversare mai multor militari, în semn de respect şi apreciere pentru activitatea depusă.

"Batalionul 341 Infanterie este o unitate reprezentativă a diviziei, care  a dobândit maturitatea acţională testată şi dovedită în cadrul misiunilor de menţinere a păcii executate în teatrele de operaţii din Kosovo, Afganistan şi Irak, locuri unde aţi transformat numele simbolic «Rechinii Albi» în renume. Aici aţi promovat profesionalismului dumneavoastră alături de partenerii noştri din NATO, dând dovadă de devotament, loialitate şi camaraderie militară şi demonstrând, prin misiunile executate, determinarea noastră de a ne respecta angajamentele şi de a lupta pentru apărarea intereselor de securitate ale României" - a declarat comandantul Diviziei 2 Infanterie "Getica", general-maior dr. Petrică-Lucian Foca.

Activităţile dedicate aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea batalionului au continuat cu un exerciţiu de precizie şi îndemânare în mânuirea armei (Drill Team) şi cu inaugurarea unor săli de specialitate organizate pe baza standardelor NATO.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


24 Ianuarie 1859 - Unirea Principatelor Române
Publicat pe: 23.01.2018
Afişări: 449
România, de ziua ta, Armata îti prezintă onorul!
România, de ziua ta, Armata îti prezintă onorul!
Publicat pe: 06.12.2017
Afişări: 377
Invictus Team România
Invictus
Publicat pe: 03.10.2017
Afişări: 484
Salve trase de militarii Batalionului 83 LAROM "Bogdan I" pentru comemorarea a 100 de ani de la începerea luptei de la Mărăşti din 11 iulie 1917 în Poligonul Centrului Naţional de Instruire Întrunită "Getica"
Salvee – FOC!
Publicat pe: 11.07.2017
Afişări: 722
Deschiderea festivității cu ocazia Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace
Echipa "Invictus" România serbează sportul
Publicat pe: 09.04.2017
Afişări: 1,216
Ceremonia de schimbare a comenzii Statului Major al Forţelor Terestre
Schimbare la comanda Statului Major al Forţelor Terestre
Publicat pe: 03.04.2017
Afişări: 4,699

Citeşte şi:

Publicat pe 09.07.2016
La începutul lunii iulie, militarii Batalionului 341 Infanterie „Rechinii Albi” au parcurs, în Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre...

Comentarii