Sărbătoare la „Lupii Negri”

Maior Silviu-Petru BÂDILIŢĂ
Publicat pe 15.09.2016

Batalionul 151 Infanterie defilează în faţa asistenţei

Joi, 15 septembrie, Batalionul 151 Infanterie „Războieni”, cunoscut şi ca „Lupii Negri”, a sărbătorit aniversarea a 22 de ani de la înfiinţare.

Evenimentul, desfăşurat la sediul unităţii, a strâns laolaltă, pe lângă militarii batalionului, şi invitaţi de seamă, precum primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirică, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, comandantul eşalonului superior - Brigada 15 Mecanizată "Podu Înalt", colonelul Dragoş Iacob.

În cadrul ceremonialului militar şi religios, au fost câteva momente de remarcat. Astfel, a avut loc un apel solemn al eroilor batalionului căzuţi la datorie în teatrul de operaţii din Afganistan, cuvântările distinşilor invitaţi, cei enumeraţi mai sus, precum şi cuvântul comandantului batalionului, colonelul Marius Iacobuţ. Pe lângă vorbele frumoase, din care reieşea, în primul rând, legătura între urbe şi instituţia sărbătorită, fiecare dintre aceşti invitaţi a oferit câte ceva „Lupilor Negri”: ÎPS Teofan - binecuvântarea sa, primarul Iaşului – o plachetă comemorativă şi un drapel al României, iar comandantul Brigăzii 15 Mecanizate – diplome unor militari ai batalionului.

De asemenea, şi comandantul batalionului a oferit unor militari din subordine diplome şi plachete, în semn de recunoaştere a efortului depus în îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Tot cu ocazia ceremonialului, doi ofiţeri au fost avansaţi la gradul de locotenent.

La final, militarii Batalionului 151 Infanterie „Războieni” au defilat în faţa asistenţei.

La mulţi ani „Lupilor Negri”, cei care din luna februarie a anului 2017 vor pleca într-o nouă misiune în teatrul de operaţii din Afganistan.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Publicat pe 09.08.2017
Militarul este un om hotărât, dârz şi curajos. Aflat în misiune, el ştie tot timpul ce are de făcut şi este conştient, încă de la început, ce...
Concomitent cu derularea etapei a II-a de instruire la nivelul subunităţilor se desfăşoară şi pregătirea comandamentului Batalionului de Infanterie...
QRF se deplasează la locul de intervenţie
Publicat pe 17.08.2017
QRF, în traducere Forţă de Reacţie Rapidă, este o subunitate pregătită să acţioneze urgent în caz de incident. Este o misiune în care lupta cu...

Comentarii