Sărbătoare la „Lupii Negri”

Maior Silviu-Petru BÂDILIŢĂ
Publicat pe 15.09.2016

Batalionul 151 Infanterie defilează în faţa asistenţei

Joi, 15 septembrie, Batalionul 151 Infanterie „Războieni”, cunoscut şi ca „Lupii Negri”, a sărbătorit aniversarea a 22 de ani de la înfiinţare.

Evenimentul, desfăşurat la sediul unităţii, a strâns laolaltă, pe lângă militarii batalionului, şi invitaţi de seamă, precum primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirică, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, comandantul eşalonului superior - Brigada 15 Mecanizată "Podu Înalt", colonelul Dragoş Iacob.

În cadrul ceremonialului militar şi religios, au fost câteva momente de remarcat. Astfel, a avut loc un apel solemn al eroilor batalionului căzuţi la datorie în teatrul de operaţii din Afganistan, cuvântările distinşilor invitaţi, cei enumeraţi mai sus, precum şi cuvântul comandantului batalionului, colonelul Marius Iacobuţ. Pe lângă vorbele frumoase, din care reieşea, în primul rând, legătura între urbe şi instituţia sărbătorită, fiecare dintre aceşti invitaţi a oferit câte ceva „Lupilor Negri”: ÎPS Teofan - binecuvântarea sa, primarul Iaşului – o plachetă comemorativă şi un drapel al României, iar comandantul Brigăzii 15 Mecanizate – diplome unor militari ai batalionului.

De asemenea, şi comandantul batalionului a oferit unor militari din subordine diplome şi plachete, în semn de recunoaştere a efortului depus în îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Tot cu ocazia ceremonialului, doi ofiţeri au fost avansaţi la gradul de locotenent.

La final, militarii Batalionului 151 Infanterie „Războieni” au defilat în faţa asistenţei.

La mulţi ani „Lupilor Negri”, cei care din luna februarie a anului 2017 vor pleca într-o nouă misiune în teatrul de operaţii din Afganistan.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


24 Ianuarie 1859 - Unirea Principatelor Române
Publicat pe: 23.01.2018
Afişări: 591
România, de ziua ta, Armata îti prezintă onorul!
România, de ziua ta, Armata îti prezintă onorul!
Publicat pe: 06.12.2017
Afişări: 495
Invictus Team România
Invictus
Publicat pe: 03.10.2017
Afişări: 639
Salve trase de militarii Batalionului 83 LAROM "Bogdan I" pentru comemorarea a 100 de ani de la începerea luptei de la Mărăşti din 11 iulie 1917 în Poligonul Centrului Naţional de Instruire Întrunită "Getica"
Salvee – FOC!
Publicat pe: 11.07.2017
Afişări: 824
Deschiderea festivității cu ocazia Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace
Echipa "Invictus" România serbează sportul
Publicat pe: 09.04.2017
Afişări: 1,346

Citeşte şi:

Căpitan Ionel Croitoru - Afganistan
Publicat pe 02.08.2017
Legătura militarilor aflaţi în misiune cu cei dragi de acasă este foarte importantă pentru moralul tuturor. Fie prin intermediul internetului, fie...
Alături de liderul local
Publicat pe 02.05.2017
Militarul este un om hotărât, dârz şi curajos, care ştie tot timpul ce are de făcut şi este conştient ce pericole îşi asumă. Seara târziu sau...
Plt. Ciprian Găină alături de un poliţist afgan
Publicat pe 02.08.2017
O unitate militară devine puternică prin militarii care o compun, indiferent de grad. De la comandant la ultimul soldat din statul de organizare,...

Comentarii