Ceremonie de numire în funcţie a comandantului Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”

Șeful structurii Instrucție și doctrină din Statul Major al Forțelor Terestre, general de brigadă Tudorică Petrache, o felicită pe colonel Doina Mureșan la numirea în funcție

 

Marţi, 30 mai, în Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza a avut loc ceremonia militară de numire în funcţia de comandant al unităţii a doamnei colonel dr. Doina Mureşan.

Activitatea, de o încărcătură emoţională aparte, s-a desfăşurat în prezenţa şefului Instrucţiei şi Doctrinei din Statul Major al Forţelor Terestre, domnul general de brigadă dr. Tudorică Petrache, a personalului şi a elevilor colegiului.

Ceremonia a debutat cu trecerea formaţiei în revistă de către reprezentantul eşalonului superior, a continuat cu intonarea Imnului naţional al României şi citirea ordinului de numire în funcţia de comandant al Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” a doamnei colonel dr. Doina Mureşan. Platoul, cu rezonanţele zecilor de generaţii, a fost din nou martor la scrierea unei noi file în "cartea de aur" a istoriei colegiului, filă care va purta amprenta primei femei comandant din istoria instituţiilor militare de învăţământ.

Doamna colonel dr. Doina Mureşan a performat de-a lungul anilor într-un mediu stimulativ, bazat pe competenţă, profesionalism şi respect pentru valori, iar acum i s-a încredinţat o misiune nobilă: implementarea unui management eficient, într-un mediu educaţional care, cu siguranţă, va avea ca deziderat garanţia reuşitei sub auspiciile performanţei.

Destinul doamnei colonel a contopit armonios harul pedagogului devotat cu cel al omului sensibil, care, cu delicateţe sufletească şi capacitate de empatie, conlucrează perfect la implementarea calităţii educaţionale.

În acest colegiu cu un palmares valoric impresionant, această zi va rămâne întipărită în sufletul doamnei colonel dr. Doina Mureşan, iar tradiţia cantemiristă care dăinuie de 105 ani va continua în acest loc unde zidurile lăcaşului îşi vor pierde rigiditatea şi se vor transforma în embleme ale unei istorii instituţionale asupra căreia "patina timpului" îşi pune amprenta nostalgică a generaţiilor de elevi şi a "galeriei de aur" a comandanţilor care s-au succedat şi au lăsat aici o parte din suflet şi, nu în ultimul rând, tezaurul sfânt al excelenţei profesionale.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Salve trase de militarii Batalionului 83 LAROM "Bogdan I" pentru comemorarea a 100 de ani de la începerea luptei de la Mărăşti din 11 iulie 1917 în Poligonul Centrului Naţional de Instruire Întrunită "Getica"
SAAALVEE – FOC!
Publicat pe: 11.07.2017
Afişări: 118
Deschiderea festivității cu ocazia Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace
Echipa "Invictus" România serbează sportul
Publicat pe: 09.04.2017
Afişări: 555
Ceremonia de schimbare a comenzii Statului Major al Forţelor Terestre
Schimbare la comanda Statului Major al Forţelor Terestre
Publicat pe: 03.04.2017
Afişări: 3,915
Ceremonial militar cu ocazia aniversării a 75 de ani de la înfiinţarea Batalionului 229 Sprijin Logistic „Cumidava”
75 DE ANI, SUB STEAG TRICOLOR
Publicat pe: 14.03.2017
Afişări: 371
Sărbătorirea armei Auto la Buzău
Sărbătorirea armei Auto la Buzău
Publicat pe: 03.03.2017
Afişări: 303
Un secol de automobilism militar
Un secol de automobilism militar
Publicat pe: 02.03.2017
Afişări: 2,259

Citeşte şi:

113 absolvenţi cantemirişti din promoţia denumită generic "Regele Ferdinand – 150" au răspuns pentru ultima dată "prezent" la strigarea catalogului, în aplauzele cadrelor didactice şi militare, a părinţilor şi a colegilor
Publicat pe 11.06.2015
113 absolvenţi cantemirişti din promoţia denumită generic "Regele Ferdinand – 150" au răspuns pentru ultima dată "Prezent!" la strigarea catalogului...
Elevii cantemirişti se pregătesc temeinic pentru examenul maturităţii, care se apropie cu paşi repezi. Continuând tradiţia, începută în anul 1919 la...

Comentarii