Ziua Vânătorilor de Munte, serbată la Târgu Ocna

Maior Liviu GAIŢĂ
Publicat pe 13.11.2014

Ziua Vânătorilor de Munte la Târgu Ocna

Pe data de 31 octombrie, militarii Batalionului 22  Vânători de Munte "Cireşoaia" din Sfântu Gheorghe, în cooperare cu autorităţile locale din oraşul Târgu Ocna, judeţul Bacău, au organizat ceremoniale militare şi religioase cu depuneri de coroane şi jerbe de flori în localitatea mai sus menţionată.

Aceste manifestări reprezintă un omagiu adus vânătorilor de munte ce s-au jertfit pentru apărarea patriei în crâncenele lupte duse la Cireşoaia, Coşna, Măgura, locuri cu o încărcătură istorică deosebită şi care au atras cinstirea batalionului cu denumirea onorifică "Cireşoaia".

Ceremonialele s-au desfăşurat într-o atmosferă de pioasă amintire, au fost prezenţi reprezentanţii autorităţilor publice locale, ai partidelor politice, instituţiilor culturale, ştiinţifice şi religioase, ai asociaţiilor, ligilor şi fundaţiilor, cadre militare în activitate, în rezervă sau în retragere, veterani de război, elevii  şcolii, reprezentanţi mass-media locală şi membrii ai comunităţii.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Citeşte şi:

La aniversarea celor 95 de ani împliniţi de veteranul de război Vasile Tripon
Publicat pe 31.03.2015
În Zalău, militarii Batalionului 317 Logistic "Voievodul Gelu" continuă seria de aniversări a zilelor de naştere ale veteranilor de război,...

Comentarii