Ziua Drapelului Naţional

Ridicarea pe catarg a Drapelului naţional în acordurile Imnului naţional

Vineri, 26 iunie, a fost înălţat pe catarg Drapelul naţional, simbolul suprem al naţiunii noastre, în Piaţa Tricolorului, situată în faţa Palatului Cercului Militar Naţional.

 

La începutul ceremoniei din Piaţa Tricolorului, organizată de  Ministerul Apărării Naţionale, Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti şi Primăria Capitalei a fost adus Drapelul naţional, binecuvântat de un preot militar şi ridicat pe catarg în acordurile Imnului naţional. 

Publicul a putut asista la un exerciţiu demonstrativ de mânuire a armei militarilor din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

La eveniment au participat reprezentanţi ai tuturor categoriilor de forţe, reprezentanţi ai instituţiilor civile, militare şi religioase, ataşaţi militari străini acreditaţi la Bucureşti, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere, precum şi invitaţi.

Un moment special a fost cel în care întreaga asistenţă i-a urat la mulţi ani sublocotenentului (rtr.) Bogdan Ioan Petru, veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, care chiar astăzi a împlinit vârsta de 90 de ani.

De asemenea, maiorul Petre Luca, voluntar în grupul „Invictus România”, a lansat o „provocare”: „Unul din stră-străbunicii tăi a luptat în Războiul de Independență! Unul din străbunicii tăi a luptat în Primul Război Mondial! Unul din bunicii tăi a luptat în Al Doilea Război Mondial! Se numesc eroi! Ai cel puțin un erou în familie care a luptat pentru România! Vrei să faci ceva pentru el/ea? Aleargă, pedalează sau mergi și depune un steag tricolor, o floare, o lumânare la mormântul său, ori la un monument!”. Astfel, steguleţe tricolore au fost depuse pe fiecare mormânt din Cimitirul Eroilor „Pro Patria”.

Seara, Muzica Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” a susţinut un concert de muzică de fanfară, iar militarii au împărţit steguleţe trecătorilor şi au desenat tricolorul pe feţele copiilor.

În încheiere, militarii din grupul „Invictus” s-au alăturat celor din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”, care s-au retras cu torţe la sediul acestora din Bulevardul General Vasile Milea, Cotroceni.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


24 Ianuarie 1859 - Unirea Principatelor Române
Publicat pe: 23.01.2018
Afişări: 488
România, de ziua ta, Armata îti prezintă onorul!
România, de ziua ta, Armata îti prezintă onorul!
Publicat pe: 06.12.2017
Afişări: 403
Invictus Team România
Invictus
Publicat pe: 03.10.2017
Afişări: 521
Salve trase de militarii Batalionului 83 LAROM "Bogdan I" pentru comemorarea a 100 de ani de la începerea luptei de la Mărăşti din 11 iulie 1917 în Poligonul Centrului Naţional de Instruire Întrunită "Getica"
Salvee – FOC!
Publicat pe: 11.07.2017
Afişări: 745
Deschiderea festivității cu ocazia Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace
Echipa "Invictus" România serbează sportul
Publicat pe: 09.04.2017
Afişări: 1,243

Citeşte şi:

Sosire la Monumentul Eroilor Căzuţi la Datorie în Teatrele de Operaţii şi pe Teritoriul României
Publicat pe 09.07.2015
Joi, 9 iulie, în cadrul campaniei "Pentru eroul meu" a grupului "Invictus" a avut loc un triatlon lansat de către M.Ap.N şi desfăşurat cu ocazia...

Comentarii