Douăzeci de ani de la înfiinţarea Batalionului Nave Treceri Fluviale

Căpitan Mihai FERARU
Publicat pe 06.08.2015

Se înmânează Diplome de merit unor militari din cadrul batalionului pentru rezultate deosebite în procesul de instrucţie şi comportament exemplar

Pe 31 iulie, în garnizoana Brăila au avut loc activităţi dedicate sărbătoririi a 20 de ani de la înfiinţarea Batalionului Nave Treceri Fluviale.

Cu ocazia acestui eveniment, în portul militar Brăila a fost organizată o ceremonie militară şi religioasă la care au participat numeroşi invitaţi, printre care s-au numărat reprezentanţi ai eşaloanelor superioare, foşti comandanţi şi personal ce a încadrat de-a lungul timpului funcţii în cadrul structurii.

Unicitatea Batalionului Nave Treceri Fluviale în cadrul Forţelor Terestre a fost evidenţiată şi de comandantul Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos", colonel Gheorghe Soare, iar îmbinarea specificului forţelor terestre cu cel de marină a fost prezentată ca exemplu pozitiv de reprezentantul Statului Major al Forţelor Terestre, colonel Adrian Stamatin, pentru conlucrarea militarilor din structuri cu specialităţi atât de diferite.

Comandantul Batalionului Nave Treceri Fluviale, colonel Constantin Andrei, a înmânat diplome de merit pentru rezultate deosebite în procesul de instrucţie şi comportament exemplar unor militari din batalion, iar la final a înmânat materiale reprezentative invitaţilor din partea eşaloanelor superioare şi autorităţilor publice locale.

Evenimentul a oferit prilejul organizării  Zilei Porţilor Deschise, ocazie cu care cei care au dorit să treacă pragul unităţii au putut să viziteze o expoziţie cu tehnică militară de geniu şi să urmărească jocurile marinăreşti în care s-au "duelat" sportiv  echipe formate din militari ai forţelor terestre cu cei ai forţelor navale, concursuri ce au stârnit amuzamentul şi interesul întregii asistenţe.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


24 Ianuarie 1859 - Unirea Principatelor Române
Publicat pe: 23.01.2018
Afişări: 372
România, de ziua ta, Armata îti prezintă onorul!
România, de ziua ta, Armata îti prezintă onorul!
Publicat pe: 06.12.2017
Afişări: 319
Invictus Team România
Invictus
Publicat pe: 03.10.2017
Afişări: 414
Salve trase de militarii Batalionului 83 LAROM "Bogdan I" pentru comemorarea a 100 de ani de la începerea luptei de la Mărăşti din 11 iulie 1917 în Poligonul Centrului Naţional de Instruire Întrunită "Getica"
Salvee – FOC!
Publicat pe: 11.07.2017
Afişări: 668
Deschiderea festivității cu ocazia Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace
Echipa "Invictus" România serbează sportul
Publicat pe: 09.04.2017
Afişări: 1,148
Ceremonia de schimbare a comenzii Statului Major al Forţelor Terestre
Schimbare la comanda Statului Major al Forţelor Terestre
Publicat pe: 03.04.2017
Afişări: 4,587
Ceremonial militar cu ocazia aniversării a 75 de ani de la înfiinţarea Batalionului 229 Sprijin Logistic „Cumidava”
75 DE ANI, SUB STEAG TRICOLOR
Publicat pe: 14.03.2017
Afişări: 1,096

Citeşte şi:

Comentarii