25 Octombrie, Ziua Armatei României

Locotenent-colonel Dorinel COTEA
Publicat pe 26.10.2015

La cimitirul Eroilor, din Şprenghi, au fost depuse coroane şi jerbe de flori la mormintele eroilor căzuţi la datorie

 

Manifestările dedicate Zilei Armatei României au început la Cimitirul Eroilor din Şprenghi, unde, în prezenţa oficialităţilor locale şi a militarilor din garnizoana Braşov, s-au depus coroane şi jerbe de flori la mormintele eroilor căzuţi pentru apărarea patriei şi a independenţei naţionale.

Ulterior, în Piaţa Sfatului din municipiul Braşov s-a desfăşurat un ceremonial militar şi religios, în cadrul căruia generalul de brigadă Tudorică Petrache, comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" şi comandant al garnizoanei Braşov, a dat citire ordinului ministrului apărării naţionale. 

Preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război, general-maior (rtr.) Mircea Vlaicu, a rostit un discurs despre sacrificiul Armatei României din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial pentru eliberarea ţării.

De asemenea, Mihai Mohaci, prefectul judeţului Braşov, a vorbit despre semnificaţia acestei zile pentru poporul român.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, constituită din militari aparţinând unităţilor şi subunităţilor din compunerea Brigăzii 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" din Braşov, iar odată ce s-a înserat, aceştia s-au retras către comandament, cu torţe.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Exerciţiul "Gordian Knot 2015" a fost de tip comandă şi control, axat pe modul de funcţionare a fluxului informaţional, feedbackul fiind obţinut prin acţiunea celulelor de răspuns în cadrul simulării constructive CPX/CAX
Publicat pe 16.06.2015
În perioada 2-13 iunie 2015, o echipă din cadrul Brigăzii 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" a participat la exerciţiul "Gordian Knot 2015" în...

Comentarii