Ziua Armatei – sărbătoare şi cinstire

Fanfara "Argeşul" – intonarea Imnului Naţional

În data de 22 octombrie, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre a avut loc un spectacol oferit de Cercul Militar Piteşti, în colaborare cu Cercul Militar Făgăraş şi Batalionul 1 Instrucţie Caracal.

Cu prilejul sărbătoririi Zilei de 25 Octombrie – Ziua Armatei României, spectacolul a fost oferit în semn de cinstire şi recunoştinţă pentru militarii români din toate timpurile, care şi-au îndeplinit misiunea de onoare faţă de ţară.

Ziua Armatei a fost, este şi va fi mereu un prilej de sărbătoare, iar militarul român are bucuria de a fi sărbătorit aşa cum se cuvine de întreaga ţară. Astfel, şeful Cercului Militar Piteşti, locotenent-colonel Adrian Catrinescu, a deschis programul muzical-artistic pregătit de Fanfara "Argeşul" a Consiliului Judeţean Argeş, "Corul Veteranilor", ansamblul folcloric "Ceata Făgăraşului", şi ceata de căluşari "Virtuoşii" a Cercului Militar Caracal.

Fanfara "Argeşul" s-a înfiinţat în anul 2006, la iniţiativa Consiliului Judeţean Argeş şi funcţionează ca secţie în cadrul Teatrului "Alexandru Davila" din Piteşti.

Un moment emoţionant în cadrul spectacolului a fost "Corul Veteranilor", sub bagheta dirijorului Nicolae Perniu. Asociaţia Culturală "Corul Veteranilor Mihai Viteazul" a luat fiinţă în anul 1975, având în componenţă veterani de război, cadre militare în rezervă, în retragere şi colaboratori. Prin participarea la numeroase manifestări desfăşurate în garnizoana Piteşti, precum şi în afara acesteia, desfăşoară o activitate susţinută, în vederea promovării activităţii culturale în armată, a cântecului ostăşesc şi patriotic.

Ansamblul folcloric "Ceata Făgăraşului", purtând amprenta sufletească a maestrului coregraf Ştefan Gheorghe, a adus cântecul şi dansul popular din Ţara Făgăraşului; Adina Roşca şi Cătălin Doinaş au transmis prin mesajul cântecelor lor bogăţia folclorului românesc, iar ceata de căluşari "Virtuoşii" a Cercului Militar Caracal, condusă de neobositul instructor, plt.adj.pr.Daniel Chirea, a însufleţit momentul aniversar, acompaniat de aplauzele asistenţei.

Cu poza de grup a tuturor participanţilor la spectacolul festiv, alături de felicitările şi urările şefului Statului Major al Forţelor Terestre, s-a încheiat încă un moment emoţionant din lungul şir de manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Armatei României.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Ceremonial militar cu ocazia aniversării a 75 de ani de la înfiinţarea Batalionului 229 Sprijin Logistic „Cumidava”
75 DE ANI, SUB STEAG TRICOLOR
Publicat pe: 14.03.2017
Afişări: 146
Sărbătorirea armei Auto la Buzău
Sărbătorirea armei Auto la Buzău
Publicat pe: 03.03.2017
Afişări: 119
Un secol de automobilism militar
Un secol de automobilism militar
Publicat pe: 02.03.2017
Afişări: 1,962
Oaspeţii prezenţi la sărbătorirea împlinirii a 25 de ani de existenţă a Batalionului 385 Artilerie „Iancu de Hunedoara”
Artileriştii din Odorheiu Secuiesc – onor în 25 de salve
Publicat pe: 03.02.2017
Afişări: 776
24 Ianuarie la Brașov
24 Ianuarie la Braşov
Publicat pe: 24.01.2017
Afişări: 421
Deschiderea simpozionului
Simpozionul „24 Ianuarie în conştiinţa buzoienilor”
Publicat pe: 24.01.2017
Afişări: 284
Sărbătoarea Unirii în capitala Moldovei
Sărbătoarea Unirii în capitala Moldovei
Publicat pe: 24.01.2017
Afişări: 196

Autoevaluarea stării Diviziei 2 Infanterie “Getica”
Publicat pe: 15.12.2016
Afişări: 312

Citeşte şi:

Militari ai Batalionului Nave Treceri Fluviale în vizită la domnul Constantin V.Dobre din comuna Tătaru, jud. Brăila, unul din veteranii şi apărătorii patriei în cel de-Al Doilea Război Mondial
Publicat pe 24.12.2015
Dorind să îşi cinstească eroii şi să le arate acestora că nu vor fi uitaţi niciodată de urmaşii lor, iar faptele de vitejie săvârşite pentru apărarea...
Exerciţiu tactic cu trageri de luptă/LFX  cu Regimentul 52 Artilerie Mixtă "General Alexandru Tell" şi Batalionul 285 Artilerie "Vlaicu Vodă" – Senzorul 15
Publicat pe 03.11.2015
În data de 3 noiembrie 2015, comandantul Diviziei 2 Infanterie "Getica", general-maior dr. Petrică-Lucian Foca, şi locţiitorul comandantului diviziei...

Comentarii