Ziua Armatei – sărbătoare şi cinstire

Fanfara "Argeşul" – intonarea Imnului Naţional

În data de 22 octombrie, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre a avut loc un spectacol oferit de Cercul Militar Piteşti, în colaborare cu Cercul Militar Făgăraş şi Batalionul 1 Instrucţie Caracal.

Cu prilejul sărbătoririi Zilei de 25 Octombrie – Ziua Armatei României, spectacolul a fost oferit în semn de cinstire şi recunoştinţă pentru militarii români din toate timpurile, care şi-au îndeplinit misiunea de onoare faţă de ţară.

Ziua Armatei a fost, este şi va fi mereu un prilej de sărbătoare, iar militarul român are bucuria de a fi sărbătorit aşa cum se cuvine de întreaga ţară. Astfel, şeful Cercului Militar Piteşti, locotenent-colonel Adrian Catrinescu, a deschis programul muzical-artistic pregătit de Fanfara "Argeşul" a Consiliului Judeţean Argeş, "Corul Veteranilor", ansamblul folcloric "Ceata Făgăraşului", şi ceata de căluşari "Virtuoşii" a Cercului Militar Caracal.

Fanfara "Argeşul" s-a înfiinţat în anul 2006, la iniţiativa Consiliului Judeţean Argeş şi funcţionează ca secţie în cadrul Teatrului "Alexandru Davila" din Piteşti.

Un moment emoţionant în cadrul spectacolului a fost "Corul Veteranilor", sub bagheta dirijorului Nicolae Perniu. Asociaţia Culturală "Corul Veteranilor Mihai Viteazul" a luat fiinţă în anul 1975, având în componenţă veterani de război, cadre militare în rezervă, în retragere şi colaboratori. Prin participarea la numeroase manifestări desfăşurate în garnizoana Piteşti, precum şi în afara acesteia, desfăşoară o activitate susţinută, în vederea promovării activităţii culturale în armată, a cântecului ostăşesc şi patriotic.

Ansamblul folcloric "Ceata Făgăraşului", purtând amprenta sufletească a maestrului coregraf Ştefan Gheorghe, a adus cântecul şi dansul popular din Ţara Făgăraşului; Adina Roşca şi Cătălin Doinaş au transmis prin mesajul cântecelor lor bogăţia folclorului românesc, iar ceata de căluşari "Virtuoşii" a Cercului Militar Caracal, condusă de neobositul instructor, plt.adj.pr.Daniel Chirea, a însufleţit momentul aniversar, acompaniat de aplauzele asistenţei.

Cu poza de grup a tuturor participanţilor la spectacolul festiv, alături de felicitările şi urările şefului Statului Major al Forţelor Terestre, s-a încheiat încă un moment emoţionant din lungul şir de manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Armatei României.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Invictus Team România
Invictus
Publicat pe: 03.10.2017
Afişări: 139
Salve trase de militarii Batalionului 83 LAROM "Bogdan I" pentru comemorarea a 100 de ani de la începerea luptei de la Mărăşti din 11 iulie 1917 în Poligonul Centrului Naţional de Instruire Întrunită "Getica"
SAAALVEE – FOC!
Publicat pe: 11.07.2017
Afişări: 422
Deschiderea festivității cu ocazia Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace
Echipa "Invictus" România serbează sportul
Publicat pe: 09.04.2017
Afişări: 784
Ceremonia de schimbare a comenzii Statului Major al Forţelor Terestre
Schimbare la comanda Statului Major al Forţelor Terestre
Publicat pe: 03.04.2017
Afişări: 4,236
Ceremonial militar cu ocazia aniversării a 75 de ani de la înfiinţarea Batalionului 229 Sprijin Logistic „Cumidava”
75 DE ANI, SUB STEAG TRICOLOR
Publicat pe: 14.03.2017
Afişări: 654
Sărbătorirea armei Auto la Buzău
Sărbătorirea armei Auto la Buzău
Publicat pe: 03.03.2017
Afişări: 533
Un secol de automobilism militar
Un secol de automobilism militar
Publicat pe: 02.03.2017
Afişări: 2,553

Citeşte şi:

Bătălia de la Plevna
Publicat pe 09.05.2017
În evoluţia milenară a poporului român, evenimentele de la 9 Mai 1877 şi 9 Mai 1945, precum şi Ziua Europei se înscriu ca momente glorioase ale...

Comentarii