"CISM DAY-RUN" – Sportul poate aduce pacea

Joi, 18 februarie, în unităţile militare din Forţele Terestre s-a dat startul pentru manifestările sportive prilejuite de  aniversarea Zilei Consiliului Internaţional al Sportului Militar ("CISM DAY-RUN").

 Astfel, în toate garnizoanele, sute de participanţi din forţele terestre s-au alăturat milioanelor de militari din cele 133 ţări membre ale Consiliului Internaţional al Sportului Militar, inclusiv din România, care au participat în această zi la alergări pe distanţe scurte sau lungi, mers pe jos sau pe schiuri. Nu au contat aptitudinile lor fizice sau abilităţile sportive, indiferent de grade, funcţii, sex sau vârstă.

Organizat de către Consiliul Internaţional al Sportului Militar pentru prima oară în anul 2006, în scopul sărbătoririi datei de constituire a acestui organism internaţional, evenimentul din data de 18 februarie şi-a propus să promoveze, anual, practicarea sportului în armatele lumii şi, prin anvergura mondială a acţiunii, să contribuie la menţinerea păcii.

Până în prezent, în 83 de ţări s-a aniversat cel puţin o dată Ziua Consiliului Internaţional al Sportului Militar, permiţând crearea de relaţii durabile între organizaţiile militare şi civile, armate şi guverne.

Consiliul Internaţional al Sportului Militar este a doua organizaţie sportivă mondială după Comitetul Internaţional Olimpic şi este deschisă armatelor din întreaga lume.

Fondat în anul 1948 la  Nisa (Franţa), CISM are ca motto: "Prietenie prin sport" (Friendship through sport), iar obiectivele principale sunt promovarea sportului, a activităţilor de educaţie fizică în armatele lumii, şi a păcii pe întregul mapamond.

În fiecare an, CISM organizează competiţii sportive şi aplicativ-militare la nivel mondial, european şi regional, la care participă sportivi militari din ţările membre.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Deschiderea festivității cu ocazia Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace
Echipa "Invictus" România serbează sportul
Publicat pe: 09.04.2017
Afişări: 424
Ceremonia de schimbare a comenzii Statului Major al Forţelor Terestre
Schimbare la comanda Statului Major al Forţelor Terestre
Publicat pe: 03.04.2017
Afişări: 3,790
Ceremonial militar cu ocazia aniversării a 75 de ani de la înfiinţarea Batalionului 229 Sprijin Logistic „Cumidava”
75 DE ANI, SUB STEAG TRICOLOR
Publicat pe: 14.03.2017
Afişări: 252
Sărbătorirea armei Auto la Buzău
Sărbătorirea armei Auto la Buzău
Publicat pe: 03.03.2017
Afişări: 206
Un secol de automobilism militar
Un secol de automobilism militar
Publicat pe: 02.03.2017
Afişări: 2,096
Oaspeţii prezenţi la sărbătorirea împlinirii a 25 de ani de existenţă a Batalionului 385 Artilerie „Iancu de Hunedoara”
Artileriştii din Odorheiu Secuiesc – onor în 25 de salve
Publicat pe: 03.02.2017
Afişări: 879
Sărbătoarea Unirii în capitala Moldovei
Sărbătoarea Unirii în capitala Moldovei
Publicat pe: 24.01.2017
Afişări: 254

Citeşte şi:

Miercuri, 18 februarie, în jurul orelor 14.00, în unităţile militare din Forţele Terestre s-a dat startul pentru manifestările sportive prilejuite de...

Comentarii