Campionatul de şah, cros şi minifotbal al colegiilor naţionale militare (2)

Campionatul de şah, cros şi minifotbal al colegiilor naţionale militare (2)

Startul în proba de cros, băieţi

Cea de-a doua zi a „Olimpiadei mici” a început, din nou, cu „sportul minţii” – şahul. Deşi în ziua precedentă a pierdut după o neatenţie, elevul caporal Gheorghe Abel, din Breaza, a câştigat un meci extrem de strâns în faţa elevului sergent Cătălin Florea, din Alba.

 La fete, eleva Larisa Docuz a întâlnit-o pe eleva fruntaş Alexandra Maier. Învingătoare a fost cea de-a doua, după un meci cu destul de multe emoţii.

După ce totul s-a clarificat la şah, a urmat proba cea mai aşteptată a zilei – crosul, probă care în numai câteva minute scoate în evidenţă rezultatele muncii de un an. Cei 3 000 m ai băieţilor şi, respectiv, 2 000 m  ai fetelor, au fost abordaţi cu maximă seriozitate de toţi concurenţii. S-a luat în calcul atât starea vremii, a terenului, cât şi condiţia fizică şi pshică a elevilor.

 Fetele au fost cele care au pornit primele de la linia de start. Eleva caporal Andreea Antonie, de la colegiul din Alba, s-a plasat în fruntea plutonului încă de la începutul cursei şi aşa a terminat-o, dominând de la un capăt la celălalt. Imediat în spatele său a sosit  eleva fruntaş Luiza Potecă, de la CNM „Dimitrie Cantemir”, iar la numai câteva secunde, pentru locul al treilea, eleva caporal Anamaria Mihalea, de la CNM „Ştefan cel Mare”. „Am avut emoţii la începutul cursei, dar mă bucur că toată munca din ultimul an a fost răsplătită aşa cum se putea mai bine” - a spus eleva caporal Andreea Antonie.

 Dacă la fete situaţia a fost destul de concretă încă de la începutul cursei, la băieţi lucrurile nu au mai stat la fel. Deşi au început în forţă şi au alergat în pluton compact mai bine de jumătate din traseu, panta a fost cea care i-a separat. Elevul sergent Nicuşor Antonesi, de la Câmpulung Moldovenesc, a fost cel care s-a desprins de pluton şi a câştigat cursa, cu elevul caporal Alexandru Alungulesă, de la Câmpulung Moldovenesc, în spatele său, iar cel de-al treilea clasat pe podium a fost elevul sergent Daniel Galdea, de la Alba Iulia.

 Cu o dorinţă uriaşă de victorie, echipa de minifotbal a Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” a întâlnit echipa colegiului din Alba Iulia. Deşi prima repriză a fost destul de echilibrată şi meciul părea destul de strâns, echipa gazdă a reuşit să conducă până la sfârşitul acesteia cu 2-1. Cu toate acestea, în repriza a doua gazdele au intrat pe teren mai motivate şi au reuşit să mai înscrie de două ori până la finalul meciului, obţinând astfel prima victorie la minifotbal. Meciul s-a desfăşurat sub încurajările zgomotoase ale susţinătorilor echipei gazdă.

 

CLASAMENTE

 Clasament Cros Fete
1. Eleva caporal Antonie Andreea – Alba Iulia
2. Eleva fruntaş Luiza Potecă – Breaza
3. Eleva caporal Anamaria Mihalea – Câmpulung Moldovenesc

 Clasament Cros Băieţi
1. Elev sergent Nicuşor Antonesei  – Câmpulung Moldovenesc
2. Elev caporal Alexandru Alungulesă – Câmpulung Moldovenesc
3. Elev sergent Daniel Galdea – Alba Iulia

 Clasament Cros Loturi Sportive
1. Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” - Câmpulung
2. Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” – Alba Iulia
3. Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” – Breaza