Împreună pentru România

Treizeci şi cinci de militari răniţi, din garnizoană şi din structurile aflate în subordinea Diviziei 2 Infanterie "Getica" (Iaşi, Brăila, Focşani), au participat la videoconferinţa organizată de Ministerul Apărări Naţionale cu militarii răniţi în misiuni interne sau internaţionale

 

În data de 6 octombrie, la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica" şi în alte cinci garnizoane din ţară (Cluj-Napoca, Braşov, Craiova, Constanţa, Bucureşti)  a avut loc videoconferinţa cu militarii răniţi în misiuni interne sau internaţionale, organizată de Ministerul Apărării Naţionale.

Cu această ocazie, ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, şi şeful Statului Major General, general Nicolae Ciucă, i-au  invitat pe militarii răniţi  să facă parte din echipa României la "Invictus Games Toronto 2017".

Totodată, au fost prezentate date despre conţinutul şi specificul evenimentului "Invictus games Toronto 2017", despre principalele etape de parcurs în vederea pregătirii şi participării la eveniment, dar şi despre problemele personale cu care se confruntă militarii răniţi sau invalizi.

La Buzău au fost prezenţi 35 de militari răniţi, din garnizoană şi din structurile aflate în subordinea Diviziei 2 Infanterie "Getica" (Iaşi, Brăila, Focşani).

*
*        *

"Invictus Games" este un eveniment sportiv internaţional, dedicat în exclusivitate militarilor invalizi sau răniţi, ca urmare a participării la misiuni în teatrele de operaţii sau la acţiuni militare interne. Acesta cuprinde mai multe discipline sportive, adaptate pentru persoane cu dizabilităţi, respectiv: tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la aparat special, haltere, ciclism, volei din poziţia şezând, înot, baschet şi rugby din scaunul cu rotile, golf şi hochei.

"Invictus Games Toronto – 2017" este o ocazie unică de a demonstra ce înseamnă adevăratul spirit de luptător, coeziunea echipei şi solidaritatea umană – valori ce definesc militarii.

Combinaţia fericită între forţa şi tăria de caracter, clădite mai ales în teatrele de operaţii, la care se adaugă puterea sportului de a regenera trupul şi mintea, consolidează încrederea în sine a militarilor răniţi şi a familiilor acestora.

Proiectul contribuie la creşterea gradului de informare în rândul publicului român, cu privire la problematica militarilor răniţi şi la sensibilizarea societăţii civile asupra recunoştinţei care se cuvine acestora şi la nevoia de integrare a lor, pe cât posibil, în toate sferele vieţii sociale.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

De vorbă cu militari din Brigada 30 Gardă "Mihai Viteazul"
Statuile vii de la Brigada 30 Gardă "Mihai Viteazul"
Publicat pe: 16.12.2016
Afişări: 272

Campionatul militar de patrule pentru centrele de instruire
Publicat pe: 17.11.2016
Afişări: 310
Competiţia „Subofiţerul/Soldatul anului, etapa finală pe Forţele Terestre”, ediţia 2016
Cei mai buni dintre cei mai buni s-au decis la Predeal
Publicat pe: 11.11.2016
Afişări: 491
Câteva cuvinte în memoria plutonierului-major Florin Hila, instructor sportiv, trecut în eternitate prematur, în data de 10 septembrie 2016
Campionatul de minifotbal "Memorial Florin Hila"
Publicat pe: 19.10.2016
Afişări: 356
Evenimentul "Ziua Armatei României în şcoli" la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Bucureşti
Ziua Armatei României în şcoli, la cea de-a cincea ediţie
Publicat pe: 17.10.2016
Afişări: 380
Treizeci şi cinci de militari răniţi, din garnizoană şi din structurile aflate în subordinea Diviziei 2 Infanterie "Getica" (Iaşi, Brăila, Focşani), au participat la videoconferinţa organizată de Ministerul Apărări Naţionale cu militarii răniţi în misiuni interne sau internaţionale
Împreună pentru România
Publicat pe: 10.10.2016
Afişări: 391
Andrei-Gino Toma, primul elev admis în Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul", cu media 9,43
Detaliile fac diferenţa
Publicat pe: 06.10.2016
Afişări: 277
Proiectul "Semper fidelis"- respect şi aleasă preţuire pentru cadrele didactice şi instructorii militari care au format de-a lungul anilor generaţii de elevi la Colegiul Naţional Militar "Ştefan cel Mare"
Semper fidelis
Publicat pe: 06.10.2016
Afişări: 181
Elevii şi profesorii Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare" au celebrat Ziua Curăţeniei, implicându-se în Campania "Let’s do it, Romania!"
Spirit civic câmpulungean
Publicat pe: 29.09.2016
Afişări: 221

Citeşte şi:

Comentarii