Elevii de militari piteşteni îngrijesc mormintele veteranilor de război căzuţi la Dragoslavele

Maior Cătălin BUNESCU
Publicat pe 30.03.2015

Elevi din Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre fac curăţenie în cimitirul german din localitatea Dragoslavele

Anul Veteranilor de Război este marcat de activităţi de îngrijire a mormintelor în localitatea Dragoslavele din judeţul Argeş.

În data de 24 martie 2015, 30 de elevi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre "Basarab I" au participat la întreţinerea mormintelor veteranilor de război din cimitirele localităţii Dragoslavele.

Dedicată aniversării a 70 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, activitatea a contribuit din plin la conştientizarea respectului faţă de simbolurile naţionale, a valorilor culturale şi istorice ale neamului românesc. Elevii militari au arătat, însă, acelaşi respect şi faţă de morţii foştilor inamici, ei îngrijind şi mormintele acestora.

În localitatea Dragoslavele sunt amenajate două cimitire ale eroilor din Primul Război Mondial: unul aparţinând exclusiv eroilor germani, care a fost amenajat în cursul anilor 1916-1919, iar cel de-al doilea, reconstruit în perioada 1929-1931 de către Asociaţia Naţională Cultul Eroilor "Regina Maria", pe o suprafaţă de 792 mp, în cadrul căruia sunt înhumate osemintele a 1197 militari de diferite naţionalităţi, dintre care: 326 români, 196 germani şi 39 austrieci. Alte 636 morminte aparţin unor eroi necunoscuţi, căzuţi în luptele din zona văilor Dâmboviţei şi Argeşului.

Pe parcursul activităţii, elevii au beneficiat şi de ajutorul reprezentanţilor primăriei localităţii Dragoslavele.

Dincolo de obiectivul marcat de îmbunătăţirea aspectului cimitirelor prin curăţirea şi amenajarea terenului, văruirea arborilor şi bordurilor, activitatea a avut un profund caracter educativ şi patriotic de cinstire a memoriei eroilor români şi de alte naţionalităţi care s-au jertfit pe câmpurile de luptă.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Comentarii