Ştafeta, ultima probă a Campionatului militar de schi, etapa pe forţele terestre, ediţia 2017

Ultima probă a Campionatului militar de schi, etapa pe forţele terestre, ediţia 2017, ŞTAFETA

Ziua de joi, 2 februarie, a fost ziua în care participanţii la Campionatul militar de schi, faza pe forţele terestre, ediţia 2017, s-au întrecut pe ei înşişi şi au dat tot ce au avut mai bun în ei pentru a aduce cât mai multe puncte echipei.

Frumoasele plaiuri năsăudene au găzduit ultima probă a Campionatului militar de schi, faza pe forţele terestre, din acest an: proba de ştafetă.

Fiecare schimb al ştafetei, din cele patru, a avut de acoperit două „bucle” de câte un kilometru şi jumătate, şi executarea a două trageri cu armamentul din dotare.

„Bătălia” s-a dat între loturile Brigăzilor 2 şi 61 Vânători de Munte şi gazda competiţiei, Brigada 81 Mecanizată, dar, la final, după punctele acumulate la tragere şi timpii scoşi la deplasare, câştigătorul acestei probe a fost desemnat acelaşi ca şi la probele anterioare: lotul Brigăzii 81 Mecanizate „General Grigore Bălan”.

Bistriţenii au fost urmaţi la mai puţin de patru minute de vânătorii de munte din Braşov, lotul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” şi, chiar dacă au acumulat cele mai puţine minute de penalizare la tragere, lotul Brigăzii 61 Vânători de Munte a venit pe poziţia a treia.

Nici loturile marilor unităţi de la câmpie nu s-au lăsat mai prejos. Cu toate că schiază doar în taberele de iarnă, fiecare militar nu a făcut nicio economie de resurse pentru a acoperi traseul într-un timp cât mai scurt.

Pe fondul unei atmosfere primăvăratice şi al unei galerii zgomotoase, Campionatul militar de schi, faza pe forţele terestre, ediţia 2017 a ajuns la linia de finiş, fiecare concurent acumulând un plus de experienţă, iar organizatorii şi-au atins unul din obiectivele acestei competiţii, foarte important de altfel, şi anume formarea lotului ce va reprezenta forţele terestre la etapa finală a Ministerului Apărării Naţionale.

Clasamentul ultimei probe se prezintă astfel: locul 1 - Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, locul 2 – Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, locul 3 – Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, locul 4 – Brigada 2 Infanterie „Rovine”, locul 5 – Regimentul 69 Artilerie Mixtă „Silvania”, locul 6 – Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, locul 7 – Brigada 18 Cercetare-Supraveghere „Banat” şi locul 8 – Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos”.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Citeşte şi:

Campionatul Militar de Schi, proba de biatlon
Publicat pe 15.07.2015
Din anul 2007, publicaţia noastră este prezentă la aproape toate competiţiile sportive organizate de Statul Major al Forţelor Terestre sau la care...

Comentarii