Ştafeta, ultima probă a Campionatului militar de schi, etapa pe forţele terestre, ediţia 2017

Ultima probă a Campionatului militar de schi, etapa pe forţele terestre, ediţia 2017, ŞTAFETA

Ziua de joi, 2 februarie, a fost ziua în care participanţii la Campionatul militar de schi, faza pe forţele terestre, ediţia 2017, s-au întrecut pe ei înşişi şi au dat tot ce au avut mai bun în ei pentru a aduce cât mai multe puncte echipei.

Frumoasele plaiuri năsăudene au găzduit ultima probă a Campionatului militar de schi, faza pe forţele terestre, din acest an: proba de ştafetă.

Fiecare schimb al ştafetei, din cele patru, a avut de acoperit două „bucle” de câte un kilometru şi jumătate, şi executarea a două trageri cu armamentul din dotare.

„Bătălia” s-a dat între loturile Brigăzilor 2 şi 61 Vânători de Munte şi gazda competiţiei, Brigada 81 Mecanizată, dar, la final, după punctele acumulate la tragere şi timpii scoşi la deplasare, câştigătorul acestei probe a fost desemnat acelaşi ca şi la probele anterioare: lotul Brigăzii 81 Mecanizate „General Grigore Bălan”.

Bistriţenii au fost urmaţi la mai puţin de patru minute de vânătorii de munte din Braşov, lotul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” şi, chiar dacă au acumulat cele mai puţine minute de penalizare la tragere, lotul Brigăzii 61 Vânători de Munte a venit pe poziţia a treia.

Nici loturile marilor unităţi de la câmpie nu s-au lăsat mai prejos. Cu toate că schiază doar în taberele de iarnă, fiecare militar nu a făcut nicio economie de resurse pentru a acoperi traseul într-un timp cât mai scurt.

Pe fondul unei atmosfere primăvăratice şi al unei galerii zgomotoase, Campionatul militar de schi, faza pe forţele terestre, ediţia 2017 a ajuns la linia de finiş, fiecare concurent acumulând un plus de experienţă, iar organizatorii şi-au atins unul din obiectivele acestei competiţii, foarte important de altfel, şi anume formarea lotului ce va reprezenta forţele terestre la etapa finală a Ministerului Apărării Naţionale.

Clasamentul ultimei probe se prezintă astfel: locul 1 - Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, locul 2 – Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, locul 3 – Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, locul 4 – Brigada 2 Infanterie „Rovine”, locul 5 – Regimentul 69 Artilerie Mixtă „Silvania”, locul 6 – Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, locul 7 – Brigada 18 Cercetare-Supraveghere „Banat” şi locul 8 – Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos”.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Comentarii